Home Ενημερώσεις Προκαταρκτική εξέταση για το συμβόλαιο πώλησης της Παναγίας Κρυφτής

Προκαταρκτική εξέταση για το συμβόλαιο πώλησης της Παναγίας Κρυφτής

1169
0

Στην δικαστική διαδικασία εισέρχεται η υπόθεση της «πώλησης» της Παναγίας της Κρυφτής, μετά την προκαταρκτική εξέταση που παράγγειλε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, στηριζόμενη στο έγγραφο που της απέστειλε ο αντιδήμαρχος Πλωμαρίου Μανώλης Αρμενάκας.

Στο μεταξύ σύμφωνα με πληροφορίες η διεύθυνση δασών της περιφέρειας, στην οποία απεστάλη το έγγραφο του αντιδημάρχου, θα αποστείλει εντός των ημερών την άποψή της για το συμβόλαιο, του οποίου την ακύρωση προτείνει, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις σοβαρές πλημμέλειες που εμφανίζει το τοπογραφικό διάγραμμα, που έχει επισυναφθεί στο συμβόλαιο.

Την Τετάρτη, επιτροπή αποτελούμενη από τον εφημέριο Παλαιοχωρίου π. Χαράλαμπο Γιουβανάκη, τον πρώην πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Στράτο Κουτλή και τον δημοσιογράφο-συγγραφέα Ξενοφώντα Μαυραγάνη, επισκέφθηκαν τον εισαγγελέα υπηρεσίας στη Μυτιλήνη, στον οποίο εξέθεσαν και την σοβαρότητα και το επείγον του θέματος, ζητώντας να επισπευσθούν οι διαδικασίες. Η επιτροπή εξέφρασε τους φόβους της στον κ. αντεισαγγελέα για τον πιθανό κίνδυνο η προκαταρκτική εξέταση να αντιμετωπίσει επιφανειακά το ζήτημα και να το θέσει στο αρχείο, παραβλέποντας σημαντικές πτυχές όλου θέματος. Οι φόβοι αυτοί, όπως εξέθεσαν στον αντεισαγγελέα, εκπορεύονται και από το γεγονός ότι παρόμοια καταγγελία για την καταστροφή των κιγκλιδωμάτων που περιέβαλαν τον ναΐσκο, τον λαξευμένο στο βράχο, τέθηκε στο αρχείο μετά από πρόχειρη και επιφανειακή εξέταση. Ο αντεισαγγελέας, βεβαίωσε την επιτροπή, ότι θα αντιμετωπισθεί πολύ προσεκτικά το ζήτημα.

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι εντός των ημερών θα κατατεθεί η πρώτη αγωγή διάρρηξης του συμβολαίου από την εκκλησία της Ευαγγελίστριας Παλαιοχωρίου, στην δικαιοδοσία της οποίας υπάγεται η Παναγία της Κρυφτής, την οποία θα εκπροσωπήσουν οι δικηγόροι Τάκης Παπάμαλλης και Μανώλης Αρμένακας.

Διαβάστε επίσης τις παλαιότερες ενημερώσεις σχετικά με το θέμα της Παναγίας Κρυφτής:

Σοβαρό θέμα προέκυψε με αγοραπωλησία γης στην Παναγιά Κρυφτή

Επείγον έγγραφο για την Κρυφτή σε Εισαγγελέα, Μητρόπολη, Κτηματική και Διεύθυνση Δασών



Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here