Home Εκδηλώσεις Ποιήματα Λέσβιων Ποιητών στη Λέσχη Πλωμαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

Ποιήματα Λέσβιων Ποιητών στη Λέσχη Πλωμαρίου για την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

524
0

Δελτίο Τύπου: Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΩΜΑΡΙ. Ποιήματα Λεσβίων ποιητών, θα ακουσθούν στην αίθουσα της «ΛΕΣΧΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΒΕΝΙΑΜΙΝ Ο ΛΕΣΒΙΟΣ», στις οκτώ το βράδυ του Σαββάτου 21ης Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης.

Την εκδήλωση οργανώνει η ομάδα ανάγνωσης του αρχαιότερου πολιτιστικού λεσβιακού σωματείου, με την συμμετοχή και μαθητών των σχολείων της κωμόπολης.

Τιμώμενο πρόσωπο της βραδιάς θα είναι ο ποιητής μόνιμος κάτοικος της Λέσβου, Γιάννης Κωνσταντέλλης, που θα διαβάσει ποιήματα, από την πρόσφατη συλλογή του «Τα παραμιλητά του κόσμου» στην παρουσίαση της οποίας μετείχε ο γνωστός ποιητής Τίτος Πατρίκιος.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης, στην οποία έχουν κληθεί ο δήμαρχος Λέσβου, ο αντιδήμαρχος πολιτισμού, ο τοπικός αντιδήμαρχος, το τοπικό συμβούλιο, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι τρεις βουλευτές του νομού Λέσβου, περιλαμβάνει σύντομο χαιρετισμό του προέδρου του σωματείου Ξενοφώντα Μαυραγάνη, ομιλία και απαγγελία του ποιητή Γιάννη Κωνσταντέλλη, και συμμετοχή της χορωδίας «ΑΛΚΑΙΟΣ», υπό την διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Παζαϊτη, με μελοποιημένα ποιήματα.

Απαγγελίες ποιημάτων, με σύντομα βιογραφικά των ποιητών, θα γίνουν από τις φιλολόγους Γεωργία Φράγκου και Διαμάντη Μανέτα, την καθηγήτρια αγγλικών Δήμητρα Λαγουτάρη, την ζωγράφο Ρηνούλα Μιχαλέλλη και μαθητές.

Πλωμάρι
Πλωμάρι

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here