Home Ενημερώσεις Φρανκφούρτη: Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών στις εκδηλώσεις κατά της λιτότητας

Φρανκφούρτη: Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομικών στις εκδηλώσεις κατά της λιτότητας

471
0

frankfourti-policeΛιτότητα δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα, λιτότητα υπάρχει ακόμα και στην Γερμανία και ο λαός αντιδρά. Στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού “Στο Κόκκινο” διαβάζουμε τα παρακάτω: Ολοήμερες εκδηλώσεις κατά της λιτότητας πραγματοποιούνται στην Φρανκφούρτη με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΕΚΤ. Ενώ το απόγευμα έχει προγραμματιστεί διαδήλωση στο κέντρο της πόλης. Στις κινητοποιήσεις καλούν το κίνημα blockupy, αριστερές οργανώσεις και φορείς. Από νωρίς το πρωΐ ξεκίνησαν τα επεισόδια στην Φρανκφούρτη, οι διαδηλωτές έκαψαν τρία περιπολικά, ενώ οι δυνάμεις καταστολής απαντούν με χημικά και καπνογόνα, σε ενίσχυση των αστυνομικών και 2 οχήματα με “κανόνι νερού”. Το σύνθημα που επικρατεί στις τάξεις των ακτιβιστών είναι “οι άνθρωποι πάνω από τις τράπεζες”.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει την περιοχή γύρω από το κτήριο της ΕΚΤ με κιγκλιδώματα, ενώ έχουν παρατάξει πολλές διμοιρίες στους γύρω δρόμους.

Μεγάλη διαδήλωση κατά της λιτότητας θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης στη Φρανκφούρτη, με αφορμή τα εγκαίνια των νέων γραφείων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα οποία κόστισαν 1,3 δις. ευρώ. «Ο κύριος λόγος της κινητοποίησης είναι ότι η ΕΚΤ είναι μέρος της τρόικας, κι η τρόικα είναι υπεύθυνη για τις πολιτικές λιτότητας που έσπρωξαν τόσους πολλούς στη φτώχεια», δηλώνει ο Ούλριχ Βίλκεν, εκ των διοργανωτών της διαδήλωσης.

«Δεν έχουν εκλεγεί δημοκρατικά, αλλά πιέζουν συνεχώς τις κυβερνήσεις για να λαμβάνουν αποφάσεις», τόνισε ο Βίλκεν, αναφερόμενος στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, και πρόσθεσε: «Το είδαμε ξανά αυτό στον τρόπο με τον οποίο έκαναν πολύ πιο σκληρούς τους όρους προκειμένου η Ελλάδα να αντλεί χρηματοδότηση μετά τις εκλογές». Οι διοργανωτές αναμένουν ότι περίπου 3.000 άνθρωποι θα μεταβούν στη Φρανκφούρτη από άλλες χώρες για να συμμετάσχουν στη διαδήλωση, ενώ υπολογίζουν ότι θα κινητοποιηθούν 7.000 άνθρωποι στη Γερμανία.

Πηγή: www.stokokkino.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here