Home Άρθρα Διαμαρτυρία δημότη: Του χρέωσε ο Δήμος Λέσβου 120€ νερό ενώ το σπίτι...

Διαμαρτυρία δημότη: Του χρέωσε ο Δήμος Λέσβου 120€ νερό ενώ το σπίτι του ήταν κλειστό!

631
4

Εδώ και καιρό έχουμε γράψει ότι σε πολλές περιπτώσεις ο Δήμος Λέσβου με βάση τις δηλώσεις του προηγούμενου Δημάρχου, αλλά και του προέδρου της ΔΕΥΑΛ, δεν έχει κάνει μετρήσεις τα προηγούμενα χρόνια στα ρολόγια ύδρευσης των δημοτών που είναι γνωστό άλλωστε ότι κάποια από αυτά, δεν λειτουργούν σωστά ή καθόλου και στέλνει λογαριασμούς νερού αναδρομικά με υπέρογκα ποσά που φτάνουν ακόμα και τετραψήφιους αριθμούς.

Λάβαμε άλλη μια περίπτωση διαμαρτυρίας δημότη του Πλωμαρίου, ο οποίος όπως μας είπε το σπίτι του ήταν κλειστό για ένα χρόνο διότι έλειπε στο εξωτερικό και για αυτό το διάστημα ο Δήμος Λέσβου στον λογαριασμό που του έστειλε, του χρέωσε 120 ευρώ. Ο συμπολίτης μας δεν αρνείται να πληρώσει τα πάγια και το χρέος για τα υπόλοιπα τετράμηνα, που έχουν “καταγραφεί” στον λογαριασμό του, αλλά με αίτηση που έκανε, ζητάει να αφαιρεθεί το ποσό των 120 ευρώ που φαίνεσαι σαν χρέωση νερού που κατανάλωσε ενώ το σπίτι ήταν κλειστό, επίσης φυσικά δέχεται να πληρώσει τα πάγια για το διάστημα αυτό.

Ο συμπολίτης μας επίσης, μας έχει προσκομίσει όλα τα σχετικά έγγραφα, τους λογαριασμούς και την αίτηση που κατέθεσε στο Δήμο.

Ο Δήμος Λέσβου και η Δημοτική Ενότητα Πλωμαρίου, ουδέποτε μας έστειλε κάποια γραπτή απάντηση σε όσα έχουμε γράψει μέχρι τώρα.

Είχαμε κάνει μια αίτηση σχετικά με το εάν ο λογαριασμός, που λάβαμε είναι βάση μετρήσεων και ποιοι ήταν αυτοί που έκαναν τις μετρήσεις τη στιγμή που ο πρώην Δήμαρχος κ. Δημήτρης Βουνάτσος είχε δηλώσει σε εφημερίδα ότι δεν υπάρχει προσωπικό και η απάντηση από τη δημοτική ενότητα Πλωμαρίου ήταν θετική, δηλαδή ότι οι λογαριασμοί που προκύπτουν είναι βάση μετρήσεων, ενώ υπάρχουν αποδείξεις για το αντίθετο.

Είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί διότι δεν γίνεται να πληρώνει ο κόσμος διαφορετικά ποσά από αυτά που καταναλώνει, διότι σε κάποιες περιπτώσεις κάποιοι πληρώνουν λιγότερα και κάποιοι περισσότερα.

Facebook comments:

4 COMMENTS

  1. Εδω εβγαλαν λογαριασμους για το μεγαλοχωρι απο το 2011 (δεν τους ειχαν βγαλει λογο των γνωστων προβληματων του ενιαου δημου)και εχουν βαλει προσαυξησεις για καθυστερηση εξοφλησης ενω ειναι δικη τους ευθυνη που τοσο καιρο δεν ειχαν εκδοσει λογαριασμους τι να λεμε τωρα ΜΠΑΧΑΛΟ

  2. ΕΔΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ
    ΝΑ ΚΙΝΗΣΕΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΝΑ ΠΑΡΕΜΒΕΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ.ΜΑΣ ΒΑΖΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΔΕΙΝΟΥΝ ΧΑΡΤΙ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΡΗΣΗ ΚΑΙ ΤΙ ΞΟΔΕΨΑΜΕ.ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟ.ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΣΕ ΤΕΤΡΑΜΗΝΑ.ΟΣΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΧΟΡΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΤΑΨΙ.ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ.

  3. Δεν ξέρω πώς να χαρακτηρίσω τις ενέργειες του κατ΄εφημισμόν Δήμου Λέσβου , σίγουρα δεν είναι σύνομες διότι :
    1. Εκδίδουν λογαριασμούς κατανάλωσης νερού για χρονικό διάστημα από 1- & 4 έτη!!
    2. Δεν αναγράφουν στους λογαριασμούς αυτούς τις ενδείξεις κατανάλωσης και την ανάλυση των ποσών που χρεώνουν π.χ. πάγια , τέλη αποχέτευσης κλπ.
    3. Δεν αποστέλλουν ειδοποίηση έκδοσης λογαριασμού προς πληρωμή
    4. Τα ποσά που έχουν χρεώσει τουλάχιστον για την περιοχή Πλωμαρίου είναι ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΤΡΗΤΕΣ.
    Υπάρχει Εισαγγελέας να παρέμβει;;
    Υπάρχει ευθυξία από τους διοικούντες;;
    Το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι άμεσα κάποιοι υπεύθυνοι από το Δήμο θα ΄πρεπε τώρα να απολογούνται γι αυτά για παράβαση καθήκοντος ενσυνείδητα.

  4. Προς αποφυγη λαθους διευκρινιζω ως παθων του συγκεκριμενου συμβαντος οτι το ακριβες ποσο του λογαριασμου μου ηταν 147 ευρω και οχι 120 οπως εκ παραδρομης γραφτηκε. Σε συνεχεια δε αυτου και μετα απο ενσταση που φυσικα υπεβαλα στους αρμοδιους εσταλει υπαλληλος εχθες 05/03/2014 για να μου παρει την ενδειξη του υδρομετρητη που ομως θα αφορουσε προφανως τις 31/12/2014 και κατ επεκταση ολο το 2014. Πολυ θα ηθελα να γνωριζω αυτον τον νεο μαθηματικο τυπο του νεου Πυθαγορα που με την ενδειξη του υδρομετρητη τις 05/03/2015 μπορεις να βγαλεις και την ενδειξη τις 31/12/2014. Πριν δε την επισκεψη του υπαλληλου αξιζει να αναφερω οτι δεχτηκα τλφ του για να με ενημερωσει για τον ερχομο του και οτι θα ηθελε εαν βρισκομου σπιτι να του υποδειξω τον υδρομετρητη μου(τοσο καλα λεμε) καθοτι πρωταρης σε αυτα τα καθηκοντα και ΔΙΚΑΙΩΣ δεν γνωριζε την θεση του ο ανθρωπος. Ο συγκεκριμενος δηλωνει παντα παρων οποταν κληθει και ειναι αποδεδειγμενα ενα πολυ υπευθυνο και προθυμο ατομο που εχει καποιες καλες ιδεες σχετικα με τις υδρομετρησεις και καλα θα κανουν να τον ακουσουν οι αρμοδιοι Η μομφη μου λοιπον δεν ειναι προς αυτον αλλα προς τους εντολοδοχους του που τον εστειλαν ακομη και μετα απο ολα αυτα να καταγραψει την ενδειξη χωρις να γνωριζει την θεση του υδρομετρητη. Εγω ομως απουσιαζα και την δουλεια μετα απο τλφ υποδειξη μου την εκανε απο μονος του. ΑΥΤΑ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here