Home Ενημερώσεις Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση ο Άγιος Ευστράτιος

Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση ο Άγιος Ευστράτιος

976
0

Επιστολή της Δημάρχου του Αγίου Ευστρατίου κα. Μαρίας Κακαλής, προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Δρίτσα, σχετικά με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί με την ακτοπλοϊκή σύνδεση του με τη στερεά Ελλάδα και τη Λήμνο.

Η επιστολή:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας ευχηθούμε και πάλι καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που αναλάβατε και να σας ενημερώσουμε πως παρόλο που επιθυμούμε να παραστούμε στη συνάντηση που θα έχετε με το Δήμαρχο και τον Έπαρχο Λήμνου και τους Βουλευτές της Περιφέρειας μας, αδυνατούμε.
Ο λόγος είναι προφανής και αυτός είναι η έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης της νήσου του Αγίου Ευστρατίου όχι μόνο από την Στερεά Ελλάδα αλλά και με το γειτονικό μας νησί της Λήμνου.
Όπως γνωρίζετε, από την προηγούμενη Παρασκευή 20/02/2015 το πλοίο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ είναι δεμένο στο λιμάνι του Λαυρίου οπότε δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του και επίσης το τοπικό πλοίο ΑΙΟΛΙΣ έχει μεταβεί στο Βόλο για την ετήσια συντήρησή του. Αποτέλεσμα το νησί μας να μένει χωρίς συγκοινωνία.
Στα πλαίσια λοιπόν της συζήτησής που πρόκειται να γίνει, θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πως ο Αη Στράτης είναι ένα νησί ιστορικής σημασίας, που βρίσκεται στο κέντρο του Αιγαίου και το οποίο κατοικείται από 270 ανθρώπους, οι οποίοι απαιτούν από το κράτος να βρεθεί άμεση λύση στο ζωτικής σημασίας πρόβλημα της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας.
Ευελπιστώντας στην άμεση κατά το δυνατόν ανταπόκρισή σας.

Με εκτίμηση

Η Δήμαρχος

Κακαλή Μαρία

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here