Home Ενημερώσεις Ο Δ. Βουνάτσος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Λέσβου

Ο Δ. Βουνάτσος ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον Δήμο Λέσβου

1243
4

Ο εκ Πλωμαρίου καταγόμενος πολιτικός, Δημήτριος Φ. Βουνάτσος, σε χτεσινή του εμφάνιση σε εκπομπή της Τηλεόρασης Μυτιλήνης, ανακοίνωσε ότι θα είναι υποψήφιος για τον Δήμο Λέσβου στις προσεχείς εκλογές του Φθινοπώρου. Στην ομιλία του στο κανάλι, δεν γνωστοποίησε πολλές λεπτομέρειες, αλλά δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα δώσει συνέντευξη τύπου. Το όνομα του συνδυασμού του, θα είναι «Δημοτική – Αυτοδιοικητική Υπέρβαση Λέσβου».

Είναι ένας έμπειρος πολιτικός που διετέλεσε επί σειρά ετών βουλευτής του Πασοκ αλλά και Νομάρχης Λέσβου για μια τετραετία και τα τελευταία χρόνια αντιπολιτεύεται στην Νομαρχία. Και για τους παραπάνω λόγους επισήμανε, ότι αν εκλεγεί μπορεί να αντεπεξέλθει στο έργο του και να πετύχει

Ήδη ο πρώην Δήμαρχος Μυτιλήνης Άρης Χατζηκομνηνός, ανακοίνωσε επίσης την δική του υποψηφιότητα ως ανεξάρτητος.

Οι δυο αυτές κινήσεις σίγουρα προκαλούν πονοκεφάλους στο Πασοκ και τη ΝΔ διότι διασπώνται οι ψηφοφόροι σε δυο μέτωπα για το κάθε κόμμα.

Θυμίζουμε ότι πολύ πιθανό είναι, το χρίσμα του υποψήφιου Δήμαρχου Λέσβου, από την Νέα Δημοκρατία να πάρει ο επίσης Πλωμαριτικης καταγωγής, κ. Κώστας Μουτζούρης ο οποίος είναι ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Bookmark and Share Στείλτε Το Θέμα Στο Profile Σας Στο Facebook

Facebook comments:

4 COMMENTS

  1. ΑΣΤΟΧΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΧΑΤΖΗΚΟΜΝΗΝΟΥ.
    ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 10% ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΖΙ.
    Ο ΛΟΓΟΣ;
    Ο ΜΕΝ ΧΑΤΖΗΚΟΜΝΗΝΟΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ(ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΤΟ ΒΟΣΤΑΝΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ) Ο ΔΕ ΒΟΥΝΑΤΣΟΣ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟ ΓΙΓΑΝΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ.ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΘΗΤΕΙΕΣ ΩΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΗ ΔΕΝ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ.
    Η ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΑΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΒΟ.

  2. Δεν συμφωνώ ότι είναι άστοχες οι κινήσεις των δυο πολιτικών ανδρών.
    Με την υποψηφιότητα του ο καθένας αποδυναμώνει στην ουσία τα δυο κόμματα εξουσίας.
    Και ειδικά για το ΠΑΣΟΚ είναι μεγάλο πρόβλημα γιατί θα έχει να αντιμετωπίσει και την οργή του κόσμου για το άδικο νομοσχέδιο του Καλλικράτη και όποιος μπει υποψήφιος με το χρίσμα του κόμματος θα πληρώσει και το πολιτικό κόστος δηλαδή τη ζημιά. Έτσι το πιο πιθανό είναι οι δυσαρεστημένοι του ΠΑΣΟΚ να ψηφίσουν τον Βουνάτσο και να βγει δήμαρχος ο Μουτζούρης με χαρακτηριστική άνεση μιας και ο Κομνηνός ίσως δεν πείθει.
    Απλά θα έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα ψηφίσουν οι ψηφοφόροι στο Πλωμάρι είτε επιλέξουν την αποχή όπως πολλοί οι οποίοι τους παροτρύνουν.

  3. ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ, κύριε “λαϊκέ αγωνιστά” (ΛΈΓΑΝ ΤΌΤΕ), ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΟΜΟΦΩΝΩΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΕΙ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΣΒΟ(ΕΜΠΡΟΣ, 21/5/2010)…
    ΕΣΕΙΣ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΤΙ ΛΕΤΕ;
    – ΘΑ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΠΑΡΑ ΤΙΣ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΗΣ ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΦΕΡΟΝ, ΣΧΕΔΙΑΣΕ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕ ΤΟΝ ΕΝΑ ΔΗΜΟ;
    – ΘΑ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;
    ΙΔΩΜΕΝ…
    ΑΛΛΟΥ ΠΑΝΤΩΣ ΗΔΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΑΝ ΤΟΠΙΚΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΙ ΕΔΩ ΠΑΛΑΙΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟΛΜΗΣΑΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΑΦΟΥ ΤΑ ΕΧΕΤΕ ΑΦΟΡΙΣΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ !!!
    (ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟ “ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ” ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΤΙΜΗΣΕ ΜΕ ΑΞΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΧΥΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΝΘΥΛΑΚΩΝΕΤΕ ΜΕ ΒΟΥΛΙΜΙΑ ΚΑΙ ΜΠΟΛΙΚΗ ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ – γεροί νάστε…να μας τα παίρνετε κι ας μας πικραίνετε)

  4. ΑΠΟ ΤΟ emprosnet.gr

    Μπαχτσέ, τα ’κανε ο… Λουλουδάκης
    Γράφει: Πολλάτου Μαρίνα
    20/07/2010
    Η κομματική γραφειοκρατία πλήττει σοβαρά τη Ν.Δ., που κινδυνεύει λίγο πριν την επίσκεψη Σαμαρά να στερηθεί της υποψηφιότητας του πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Κώστα Μουτζούρη, για το δήμο της Λέσβου. Ο πρύτανης, έντονα προσβεβλημένος απ’ την «απαίτηση» που του μεταφέρθηκε να υποβάλει αίτηση ενδιαφέροντος στη Ν.Δ. αν θέλει να επιλεγεί για υποψήφιος, απάντησε, προφανώς εν θερμώ, ότι θ’ αποσύρει το ενδιαφέρον του. Κι ενώ έχουν ξεκινήσει έντονες προσπάθειες από νυν και τέως στελέχη του κομματικού μηχανισμού να τον μεταπείσουν, παραμένει αβέβαιο τι θα αποφασίσει ο κ. Μουτζούρης τις επόμενες μέρες. Άλλωστε, όπως σχολίασε παλιό στέλεχος της Ν.Δ., «κάποιοι ανόητοι κι άσχετοι, κάποια νούμερα, με την απειρία τους μόνο κακό εν τέλει κάνουν στο κόμμα, αλλά και στη Λέσβο, που αν δεν αλλάξει γνώμη ο κ. Μουτζούρης, θα στερηθεί έναν υποψήφιο τέτοιου κύρους και μεγέθους».

    Άκρως ενδιαφέρον για τις επικείμενες εκλογές και το χρίσμα της Ν.Δ. στο δήμο Λέσβου ήταν το απόγευμα της προηγούμενης Παρασκευής και οι εξελίξεις που έφερε. Εξελίξεις που για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνουν την ανάγκη οι ασχολούμενοι με τα κόμματα να έχουν την εξυπνάδα και την εμπειρία να μην «καίνε» τα καλά χαρτιά τους, εκθέτοντας το ίδιο το κόμμα τους.

    Περί αίτησης
    Είναι γνωστό πως μεγάλη μερίδα των στελεχών της νεοεκλεγμένης ΝΟΔΕ Λέσβου, όπως και πολλοί εκ των απερχόμενων αυτοδιοικητικών, δημάρχων, δημοτικών και νομαρχιακών συμβούλων, από το χώρο του ίδιου κόμματος, έχουν ταχθεί υπέρ της υποψηφιότητας του Κώστα Μουτζούρη. Μάλιστα κάποιοι δεν έχουν κρύψει την προτίμησή τους για τον πρύτανη, τονίζοντας πως συγκεντρώνει πολλά πλεονεκτήματα μεταξύ των οποίων και αυτό της διαφαινόμενης επικράτησής του στο β΄ γύρο μεταξύ άλλων υποψηφίων από όλους τους υπόλοιπους χώρους.
    Όλοι αυτοί, όπως έχει γίνει σαφές το προηγούμενο διάστημα, αλλά και στη μία και μοναδική συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Λέσβου για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, περιμένουν την εγκύκλιο του κόμματος για το πώς θα εκφράσουν τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα Μουτζούρη. Έτσι, δεν αντέδρασαν όταν ο Άρης Χατζηκομνηνός ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του. Ο τέως δήμαρχος Μυτιλήνης όμως, γνωρίζοντας από παλιά τις διαδικασίες που είχαν ακολουθηθεί και παλαιότερα, κατέθεσε – ή έστω παρουσιάζεται εκ των υστέρων από στελέχη της Ν.Δ. να έχει καταθέσει – αίτηση με την οποία και να δηλώνει το ενδιαφέρον του για να στηρίξει η Ν.Δ. την αυτόνομη υποψηφιότητα που ανακοίνωσε. Ακόμη όμως και αν ο κ. Χατζηκομνηνός δεν έχει προβεί στην υποβολή τέτοιας αίτησης, κάποιοι είχαν τη φαεινή ιδέα όχι απλά να ζητήσουν, αλλά και να απαιτήσουν απ’ τον Κώστα Μουτζούρη, πριν βγει η εγκύκλιος για τις διαδικασίες που τελικά θα ακολουθηθούν, να κάνει αίτηση.
    Σύμφωνα με πληροφορίες, το θέμα περί αίτησης έθιξε στον κ. Μουτζούρη ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου, Αλέξανδρος Κουτσαντώνης, όχι φυσικά με δική του πρωτοβουλία, αλλά μεταφέροντας σχετική υπόδειξη του αναπληρωτή γραμματέα Οργανωτικού του κόμματος, Γιώργου Λουλουδάκη. Ο κ. Κουτσαντώνης αρνείται οποιαδήποτε τέτοια ανάμειξη, ενώ άλλο στέλεχος της Ν.Δ. μάς είπε σχετικά πως «ο κ. Λουλουδάκης είναι τόσο γραφειοκράτης, που επ’ ουδενί θα κινούσε διαδικασία πριν την έκδοση της εγκυκλίου».
    Πολύπειρος, όμως, στις κομματικές διαδικασίες Νεοδημοκράτης απέδωσε την «γκάφα» Λουλουδάκη να ζητήσει αίτηση απ’ τον Κώστα Μουτζούρη στο γεγονός ότι το συγκεκριμένο στέλεχος, όπως κι όλοι οι άμεσα προσκείμενοι στον πρόεδρο της Ν.Δ., επιθυμούν διακαώς να ηγηθεί ο πρύτανης του ΕΜΠ του ψηφοδελτίου που θα στηρίξει το κόμμα στο δήμο Λέσβου, για αυτό και βιάστηκε να ζητήσει αίτηση.

    Μήνυμα «φέιγ-βολάν»
    Η βιασύνη, όπως και αυτό καθ’ αυτό το αίτημα, φέρεται να προσέβαλε σοβαρά τον πρύτανη, που μη μυημένος στα κομματικά τερτίπια θεώρησε πως μια τέτοια κίνηση αντίκειται στο πλαίσιο που ο ίδιος, όπως και η τοπική κοινωνία, είχε διαμορφώσει ως «προδιαγραφές» της υποψηφιότητάς του. Ή αλλιώς, δεν είναι ο Κώστας Μουτζούρης που θα «παρακαλέσει» τη Ν.Δ. για χρίσμα, αλλά το κόμμα που θα επιλέξει τον πρύτανη του ΕΜΠ για να τον στηρίξει.
    Στενός φίλος του πρύτανη – ο ίδιος απουσίαζε χθες στην Κύπρο σε προγραμματισμένη επίσκεψη του Πολυτεχνείου και δεν υπήρξε η δυνατότητα να μας μιλήσει – έλεγε ότι εξοργίστηκε, πικράθηκε, προσβλήθηκε, θύμωσε και έθεσε σε νέα βάση προβληματισμού την προσφάτως ειλημμένη απόφασή του να ασχοληθεί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές.
    Εν θερμώ, μάλιστα, ο κ. Μουτζούρης έστειλε στον πρόεδρο της ΝΟΔΕ το παρακάτω μήνυμα μέσω κινητού τηλεφώνου, με το οποίο και επιβεβαιώνονται όλα τα παραπάνω, όπως και την εμπλοκή του κ. Λουλουδάκη: «ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ, ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΜΕ ΤΗ Ν.Δ. ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ Κ. ΛΟΥΛΟΥΔΑΚΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΜΟΥ ΟΤΙ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΗ Ν.Δ. ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΚΑΤΩ.
    ΑΝ ΠΑΡ’ ΕΛΠΙΔΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΑΙΤΗΣΗ.
    ΦΙΛΙΚΑ, Κ.Ι. ΜΟΥΤΖΟΥΡΗΣ»
    Το μήνυμα αυτό εστάλη περίπου στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής απ’ τον πρύτανη και αμέσως μετά έφυγε και σε άλλους αποδέκτες, ενώ μέχρι το απόγευμα της Κυριακής κυριολεκτικά κυκλοφορούσε σε αμέτρητα κινητά τηλέφωνα, περίπου σα φέιγ-βολάν σε ολόκληρη τη Λέσβο. Σημειωτέον ότι η γνησιότητά του δε διαψεύστηκε από καμμία πλευρά, ενώ το ίδιο «έξω φρενών», εκτός απ’ τον πρύτανη, λέγεται πως έγινε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, που φέρεται να προκρίνει και να προτιμά προσωπικά τη συγκεκριμένη υποψηφιότητα Μουτζούρη από οποιαδήποτε άλλη. Παρά όμως τις πληροφορίες αυτές, ο κ. Κουτσαντώνης αποδίδει το μήνυμα-αντίδραση του κ. Μουτζούρη σε πιέσεις που ενδεχομένως δέχθηκε από πολέμιους της υποψηφιότητάς του ο πρύτανης, αρνούμενος τα περί αίτησης.
    Πάντως, η συγκεκριμένη «γκάφα» απειρίας του κ. Λουλουδάκη δεν είναι η πρώτη που καταγράφεται στη Λέσβο. Στις αρχές Μαρτίου, στη νομαρχιακή συνέλευση της Ν.Δ. που έγινε στο ξενοδοχείο «Ηλιοτρόπιο», ο αναπληρωτής γραμματέας Οργανωτικού του κόμματος απαγόρευσε να παρακολουθήσουν τη διαδικασία οι εκπρόσωποι του Τύπου, παρ’ ότι είχαν προσκληθεί απ’ τη ΝΟΔΕ. Τότε Νεοδημοκράτες απέδωσαν την αντίρρηση του κ. Λουλουδάκη, τη μόνη παραφωνία στο ανανεωτικό κλίμα του κόμματος, σε απειρία του κεντρικού στελέχους, αφού δεν υπήρξε τίποτε μη ανακοινώσιμο, ούτε καν έντονες τοποθετήσεις, που να μην έπρεπε να διαρρεύσουν.

    Τι μέλλει γενέσθαι
    Μέσα στο Σαββατοκύριακο που πέρασε, ο Κώστας Μουτζούρης δέχθηκε αμέτρητες παρεμβάσεις φίλων και γνωστών του, που τον καλούσαν να αναθεωρήσει και να μην εγκαταλείψει επ’ ουδενί την προσπάθεια. Χθες το μεσημέρι, κι ενώ ο ίδιος βρισκόταν ακόμη στην Κύπρο, προσωπικός του φίλος εδώ στη Λέσβο εκτιμούσε πως η ζυγαριά βρίσκεται ακριβώς στη μέση. «Είναι 50-50 να μείνει υποψήφιος ή να αποσυρθεί», έλεγε, προσθέτοντας την εκτίμηση ότι αν αποσυρθεί, θα χάσει η Ν.Δ. και πολλούς αυτοδιοικητικούς που τάχθηκαν τότε, στη δεύτερη σύσκεψη που οργάνωσε ο Σταύρος Ψαρρόπουλος στη Σκάλα Καλλονής, ανοιχτά υπέρ της προοπτικής να ηγηθεί του ψηφοδελτίου της Ν.Δ. στο δήμο Λέσβου. «Για αυτό», συνέχισε ο ίδιος, «ο Κώστας στο μήνυμά του λέει πως προβλέπει η Ν.Δ. με χειρισμούς όπως αυτούς του κ. Λουλουδάκη, να πάει ακόμη πιο κάτω.»

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here