Home Ενημερώσεις Νίκος Βούτσης: Καταργείται ο Καλλικράτης

Νίκος Βούτσης: Καταργείται ο Καλλικράτης

709
3

Νέα δήλωση του υπουργού Εσωτερικών, κ. Νίκου Βούτση, σχετικά με την κατάργηση του Καλλικράτη. Δεν έχει διευκρινιστεί το νέο χωροταξικό για περιοχές όπως η Λέσβος, αλλά όπως σας είχαμε ενημερώσει ήδη, η θέση του Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λέσβο, κ. Γιάννη Ζερδελή είναι η δημιουργία τριών ή τεσσάρων Δήμων.

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από το site airetos.gr

Την κατάργηση του Καλλικράτη προανήγγειλε σήμερα το μεσημέρι μιλώντας σε δημοσιογράφους ο νέος Υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης. Απαντώντας σε ερώτηση του Νίκου Βοσδογάνη, Υπεύθυνου Δημοσιογραφικής Ύλης του airetos.gr τόνισε ότι “μιλάμε σαφέστατα για ένα νέο πλαίσιο, μέχρι και τη χωροθέτηση των Δήμων”. Όπως σημείωσε ο κύριος Βούτσης σταδιακά θα δοθούν επιπλέον αρμοδιότητες σε Δήμους και Περιφέρειες, ενώ θα υπάρχει και η σχετική “προικοδότηση” η οποία θα προκύψει από την εξοικονόμηση πόρων. Από την πλευρά του ο νέος Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών κύριος Κώστας Πουλάκης ανέφερε ότι από τις επόμενες Αυτοδιοικητικές εκλογές, το 2019 , θα υπάρχει οικονομική αυτοτέλεια στους Δήμους και στις Περιφέρειες και ένα καλύτερο Δημοκρατικό πλαίσιο. Επανέλαβε δε ότι θα καταργηθούν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Πηγή: www.airetos.gr

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. Μετά την κατάργηση της τρόικα και των μνημονίων,στον καλλικράτη θα κολλήσουν;
    Εδώ θα καταργήσουν την κοινή λογική.Οι άνθρωποι δεν παίζονται!

  2. Βλακεία κάναμε!Έπρεπε ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ΚΚΕ να είχαμε ψηφίσει να πάμε επιτόπου στη δραχμή και μετά όλα τα προβλήματά μας,ακόμη κι αυτά που άπτονται της αυτοδιοίκησης,να λυθούν απ’την πρώτη κιόλας εβδομάδα.Να Πύλες εισόδου,να οδικά δίκτυα,να ουσιαστική κατάργηση μνημονίων,να αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος,να κατάργηση του παλαιοκομματισμού.Επρεπε Grexit και όχι απλά σκληρές διαπραγματεύσεις στο Eurogroup.Ετσι….για να ευχαριστηθουν οι ανικανοποίητοι…….

  3. Κυρία μου υπήρχαν η δημαρ,το ποτάμι και λοιποί οσφυοκάμπτες για να ψηφήσετε,δεν ήταν ανάγκη να μαγαριστεί ο σύριζα.Ή για κάποιους ήταν;
    (Αυτή την ώρα άλλη μια επιτυχία της κυβέρνησης.Η κάθαρση άρχισε.Η αρχιτρομοκράτισα,αρχιμαφιόζα Αγγελική συνελλήφθει και οδηγείται από κουκουλοφόρους,στη γαδα.Άλλη μια απειλή για την κενονία εξαλείφθει.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here