Home Δελτία Τύπου Υπεγράφη η σύμβαση των 250.000€ για την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου...

Υπεγράφη η σύμβαση των 250.000€ για την αποκατάσταση της βατότητας του δρόμου Μεγαλοχωρίου-Αγιάσου

464
0

Πρόκειται για την Α΄ φάση του έργου που όπως σας έχουμε ενημερώσει και στο παρελθόν αφορά όχι την άμεση ασφαλτόστρωση αλλά την αποκατάσταση, την άρση καταπτώσεων, την επισκευή φθαρμένων πινακίδων κυκλοφορίας για το κομμάτι από την Αγιάσο μέχρι το Ραντάρ και από εκεί μέχρι το Μεγαλοχώρι που δεν είναι ασφαλτοστρωμένος ο δρόμος, θα γίνουν τα ίδια συν τον καθαρισμό των φρεατίων και τη διάστρωση με χαλίκι 3Α.

Αναλυτικότερα στο δελτίο τύπου που ακολουθεί:

Δελτίο τύπου από την Περιφέρεια Βορίου Αιγαίου. Τη σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Αποκατάσταση βατότητας της οδού Μεγαλοχωρίου – Αγιάσου – Α΄ Φάση» συνολικού Προϋπολογισμού 250.000 ευρώ, το οποίο θα υλοποιηθεί στο νησί της Λέσβου, υπέγραψε η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου.

Στο πλαίσιο του έργου πρόκειται να πραγματοποιηθούν οι εξής εργασίες:

α) Στο τµήµα από έξοδο του Οικισµού της Αγιάσου προς Μεγαλοχώρι μέχρι τη διακλάδωση προς Ραντάρ συνολικού μήκους 6,9 χιλ. το οποίο είναι ασφαλτοστρωµένο, προβλέπεται η εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης του οδοστρώµατος, η άρση καταπτώσεων, η αποκατάσταση της λειτουργίας των τεχνικών έργων, καθώς και η αντικατάσταση φθαρµένων πινακίδων σήµανσης και στηθαίων ασφαλείας.
β) Στο τµήµα από διακλάδωση Ραντάρ μέχρι την είσοδο του Οικισµού του Μεγαλοχωρίου συνολικού μήκους 6,9 χιλ. το οποίο είναι χωµατόδροµος, προβλέπεται η αποκατάσταση του οδοστρώµατος, η άρση καταπτώσεων, ο καθαρισµός φρεατίων και αγωγών απορροής οµβρίων και η αποκατάσταση των λοιπών υφιστάµενων τεχνικών έργων, καθώς και η διάστρωση υλικού οδοστρωσίας (υπόβαση μεταβλητού πάχους µε 3Α).

Η συνολική προθεσμία για την περαίωση του έργου είναι 6 μήνες.

Το έργο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και υλοποιείται από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here