Home Βίντεο Βίντεο: Όταν ο Σόιμπλε έμεινε αμήχανος στην ερώτηση για τη SIEMENS και...

Βίντεο: Όταν ο Σόιμπλε έμεινε αμήχανος στην ερώτηση για τη SIEMENS και τον Χριστοφοράκο

853
6

Μπορεί να είμαστε ένα τοπικό blog αλλά κάποιες φορές δεν μπορούμε να μη σχολιάσουμε την επικαιρότητα, άλλωστε μας το ζητάνε πλέον όλο και περισσότεροι αναγνώστες. Ένα αξιοσημείωτο κομμάτι της σημερινής κοινής συνέντευξης τύπου του Σόιμπλε – Βαρουφάκη, στα πλαίσια της επίσκεψης του Έλληνα υπουργού οικονομικών στην Γερμανία, ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου της Εφημερίδας των Συντακτών και του Mega, Παντελή Βαλασόπουλου, σχετικά με την εμπλοκή Γερμανικών εταιριών σε σκάνδαλα διαφθοράς στην Ελλάδα, ο Έλληνας δημοσιογράφος συγκεκριμένα αναφέρθηκε και στο ότι ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, διαμένει και κυκλοφορεί ελεύθερος στη Γερμανία, η οποία αρνείται να τον εκδώσει στην Ελλάδα για να δικαστεί. Μέχρι σήμερα σπάνια έβλεπες Έλληνες δημοσιογράφους, να κάνουν τέτοιου είδους ερωτήσεις που καίνε…

Ο Γερμανός υπουργός οικονομικών, έχασε το χαμόγελο του, αντέδρασε αμήχανα, έδειξε ότι δεν περίμενε μια τέτοια ερώτηση και απάντησε με γενικολογίες… Στο τέλος του παρακάτω άρθρου μπορείτε να δείτε τα σχετικά βίντεο.

Στο Lifo.gr διαβάζουμε τα εξής:

Όταν ο Σόιμπλε έμεινε αμήχανος στην ερώτηση για τη SIEMENS και τον Χριστοφοράκο

Και ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν έχασε την ευκαιρία να του θυμίσει ότι δεν είναι μόνο η Ελλάδα διεφθαρμένη

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της κοινής συνέντευξης Βαρουφάκη-Σόιμπλε ήταν εκείνο στο οποίο ερώτηση υπέβαλλε ο δημοσιογράφος Παντελής Βαλασόπουλος ο οποίος έθεσε το ζήτημα της γερμανικής εμπλοκής στη διαφθορά φέροντας ως παράδειγμα αυτό της Siemens και του Μιχάλη Χριστοφοράκου, μεγαλοστελέχους του ελληνικού τμήματος της εταιρείας και εμπλεκομένου στο σκάνδαλο. Όπως είναι γνωστό ο Χριστοφοράκος καταζητείται στην Ελλάδα αλλά έχει διαφύγει στη Γερμανία, η οποία αρνείται να τον εκδώσει στη χώρα μας (μάλιστα πριν αρκετό καιρό δημοσιεύτηκαν στον Τύπο φωτογραφίες του να ψωνίζει χαβιάρι σε κατάστημα του Μονάχου).

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φάνηκε να αιφνιδιάζεται από την ερώτηση και να είναι αμήχανος για να απαντήσει τελικώς πολύ γενικά λέγοντας ότι ο καθένας έχει την ευθύνη να καθαρίζει το χώρο γύρω από το σπίτι του. Απέφυγε δηλαδή να αναφερθεί στο συγκεκριμένο θέμα της εμπλοκής γερμανικών εταιρειών στο πρόβλημα της διαφθοράς στην Ελλάδα. Αντιθέτως ο Γιάνης Βαρουφάκης πήρε το λόγο για να πει ότι ναι μεν ο καθένας είναι υπεύθυνος για το σπίτι του, όμως υπάρχουν περιπτώσεις όπου η διαφθορά είναι διασυνοριακή και στο πλαίσιο της συνεργασίας στην ενωμένη Ευρώπη, οφείλουν να φροντίζουν όλοι για την πάταξη της, αναφερόμενος ευθέως στην στάση της Γερμανίας στο θέμα του Χριστοφοράκου.

Δείτε τα δυο σχετικά βίντεο:

Βίντεο 1

Βίντεο 2

Πηγή: www.lifo.gr

Facebook comments:

6 COMMENTS

  1. μπορει να μην τους ψηφισα αλλα αν συνεχισουν ετσι θα τους γραψει η ιστορια.μπραβο τους

  2. Ο Βσρουφάκης και ο Βαλασόπουλος έχουν bolas o Σόιμλε έχει χιτλερική φάτσα και χιτλερικα πιστεύο

  3. Κυριε Βαρουφακη,μια ερωτηση για τα κατοχικα δανεια-αποζιμιωσεις ισως να προκαλεσει πολυ μεγαλυτερη αναστατωση.Να μαθουμε κι απο μια αλλη οπτικη τι στο καλο συμβαινει τελικα μ αυτο το μειζον θεμα που συνεχως παραγκονιζεται κ παραχωνεται.

  4. Και έχεις τους κάθε λογής Πάγκαλους να αποκαλούν τον Βαρουφάκη ψυχοπαθή!!!…

    Κατά τα άλλα ο κόσμος- είτε ψήφισαν είτε όχι τον ΣΥΡΙΖΑ- έχει αρχίσει πράγματι να βλέπει πως κάτι νέο γεννιέται, πως υπάρχει αν μη τι άλλο η πρόθεση και γίνεται αγώνας για να μπει φρένο σ’αυτή την κατρακύλα – οικονομική και ηθική-που μας έχουν οδηγήσει οι προηγούμενες κυβερνήσεις. http://www.koutipandoras.gr/article/132766/laothalasses-symparastasis-stin-kyvernisi-se-athina-thessaloniki-kai-hania
    …………………………………………………….
    Σε λίγο φυσικά από την άλλη, θα ξεκινήσει η επιχείρηση τρομοκράτησης του ελληνικού λαού, με την φοβέρα πως ενδέχεται να κλείσουν ΑΤΜ να στερέψει η αγορά από ρευστό να κλείσουν τα σουπερμάρκετ.
    Η τηλεόραση θα μας βομβαρδίσει με απίστευτο όγκο -καμουφλαρισμένης ίσως πια- προπαγάνδας, σπέρνοντας την ανασφάλεια και τον πανικό.
    Όμως πρέπει να θυμόμαστε καθημερινά τι ζήσαμε τα τελευταία έξι χρόνια:
    μνημόνια, πρωτοφανής ανεργία, απολύσεις και διαθεσιμότητες, φοροληστρικές επιδρομές, καταποντισμός μισθών-συντάξεων, συντριβή της κοινωνικής πρόνοιας, πεινασμένα παιδιά στα σχολεία των πόλεων, κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων, πάνω από 1 εκατομμύριο ανασφάλιστοι, επιστράτευση απεργών, χημικό πόλεμο από τα ΜΑΤ, μαύρο στη δημοκρατία, νεοναζισμός, μετανάστευση χιλιάδων νέων ανθρώπων, αύξηση του χρέους στο 180% του ΑΕΠ, εξαετής ύφεση ρεκόρ για κράτος σε καιρό ειρήνης, λίστα Λαγκάρντ, , ξεπούλημα του ΟΠΑΠ, μεγαλοπρεπείς κωλοτούμπες πολιτικών , διορισμός τραπεζίτη μη εκλεγμένου από τον ελληνικό λαό στο πρωθυπουργικό αξίωμα, απόπειρα χρηματισμού βουλευτή, διαρκείς συνταγματικές εκτροπές,

    Θέλουμε και άλλα; Δε φτάνουν αυτά; Η δική μας στάση, θα είναι καθοριστική για το μέλλον. (“πιτσιρίκος”)

  5. Oι Ελληνες έδωσαν πολλά στο κόσμο οι Γερμανοί σκότωσαν και σκοτώνον το κόσμο

  6. στην ιστορια της χωρας μας οι κρισιμες στιγμες μας ενωσαν.τωρα ειναι η ωρα να γινουμε μια γροθια οτι και αν πιστευουμε.ο εχθρος ειναι εξω οχι μεσα

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here