Home Ενημερώσεις Κόντρα ξέσπασε μεταξύ Αστυνομικού τμήματος και Λέσχης Πλωμαρίου …με αφορμή δυο υπολογιστές

Κόντρα ξέσπασε μεταξύ Αστυνομικού τμήματος και Λέσχης Πλωμαρίου …με αφορμή δυο υπολογιστές

593
1

Στο Πλωμάρι Λέσβου ως γνωστόν λειτουργεί από το 1878 η Λέσχη-Αναγνωστήριο “Βενιαμίν Ο Λέσβιος”. Έχει πάρει το όνομα της από τον Μεγάλο Δάσκαλο του γένους μας, τον Σοφό Βενιαμίν τον Λέσβιο, ο οποίος ήταν από τους προτεργάτες της ελληνικής επανάστασης και ανήκε και στην φιλίκή εταιρία. Στους χώρους της Λέσχης υπάρχουν δυο υπολογιστές, όπου μπορούν τα μέλη να μπουν στο internet δωρεάν.

Ο Πρόεδρος της Λέσχης Ξενοφών Μαυραγάνης, ο οποίος έχει τη δική του στήλη στην Εφημερίδα Εμπρός Μυτιλήνης, όπου κάθε εβδομάδα δημοσιεύεται ένα άρθρο του, το οποίο αναδημοσιεύεται επίσης στο blog Plomarinews.gr . Κατά καιρούς έχει γράψει για την ανύπαρκτη αστυνόμευση που υπάρχει στο Πλωμάρι καθώς και την αύξηση της εγκληματικότητας τον χειμώνα.

Αποτέλεσμα ήταν η αντίδραση την τοπικής αστυνομίας, όπου πήγε στο χώρο της Λέσχης και βεβαίωσε παράβασεις σχετικά με την ύπαρξη των δυο υπολογιστών, δίοτι αναφέρουν ότι ο χώρος δεν διαθέτει την απαραίτητη άδεια και ούτε αναγράφει κάπου ότι παρέχονται υπηρεσίες internet επι πληρωμής.

Η προσφορά της Λέσχης είναι πάρα πολύ μεγάλη και συμαντική με πολιτιστική και όχι μόνο δράση και επι προεδρίας Ξ. Μαυραγάνη και του παρόντος Δ.Σ., έχουν γίνει τεράστια βήματα για την αναγένηση της. Επίσης τέθηκε και θέμα μη ύπαρξης άδειας γενικά για τον χώρο.

Οι αστυνομικοί ίσως και να εξαντλήσαν την αυστηρότητα τους και στην εφημερίδα Εμπρός γίνετε αναφορά στο συμβάν με τίτλο “Αντεκδίκηση ή υπερβάλλων ζήλος;”

Επίσης το μπαλκόνι της λέσχης είναι ακριβώς απέναντι από το μπαλκόνι της αστυνομίας και τα χωρίζει ένας στενός δρόμος. Αρα δεν υπάρχει κάτι παράνομο που μπορεί να μη γίνει εύκολα αντιλιπτό.

Με αυτή τη κίνηση επιστρέφουμε ΔΕΚΑ χρόνια πίσω όταν το υπουργείο οικονομικών είχε βάλει τα φρουτάκια και τα παράνομα παιχνίδια στο “ίδιο καζάνι” με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Η παραπάνω κίνηση όπως έγινε γνωστο ότι προέρχεται από καταγγελία κάποιου επιχειρηματία της περιοχής.

Συνεχίζουμε να κατέχουμε υψηλά στανταρ και στη ρουφιανιά.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Ένα απόσπασμα από το Εμπρός: Ο κ. Ξενοφών Μαυραγάνης, μιλώντας στο «Ε», απέδωσε όλο το θέμα στην κριτική που ασκεί στο Αστυνομικό Τμήμα μέσα από τη στήλη του. «Κάνω κριτική για πλήρη ανυπαρξία αστυνομικής επιτήρησης στην περιοχή του Πλωμαρίου, όπου μαγαζιά λειτουργούν ως νυχτερινά κέντρα, χωρίς άδειες και κάθε Παρασκευή και Σάββατο ξεσηκώνουν όλο το Πλωμάρι. Είχε γίνει πρόσφατα και ένα άλλο συμβάν, όταν κάποιοι κατέβασαν την ελληνική σημαία και τη χρησιμοποίησαν σαν τέντα, χωρίς και πάλι να υπάρξει επέμβαση της Αστυνομίας.»
Ο αστυνομικός διευθυντής κ. Κομνηνός Δαγγέλης, ο οποίος έχει ενημερωθεί για το θέμα, μιλώντας στο «Ε» τόνισε ότι έχει ζητήσει να εξεταστεί ο νόμος και να διαπιστωθεί κατ’ αρχάς αν έχει νομική βάση η παράβαση που βεβαιώθηκε. «Θα εξετάσουμε τις καταγγελίες του Συλλόγου και του κ. Μαυραγάνη και αν πράγματι υπάρχει ευθύνη από πλευράς Αστυνομικού Τμήματος Πλωμαρίου, θα προχωρήσουμε τις προβλεπόμενες διαδικασίες.»

Όλο το κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=3f53f6be-6011-4a7f-ac61-492b523d151c

Bookmark and Share Στείλτε Το Θέμα Στο Profile Σας Στο Facebook

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. ..το Α.Τ. Πλωμαρίου έχοντας προφανώς εξαντλήσει όλους τους ελέγχους στα καταστήματα της δικαιοδοσίας του για ανήλικους που χρησιμοποιούν Η/Υ στα καφέ-internet και άλλες σχετικές περιπτώσεις , προχώρησε και στον έλεγχο της “παραβατικής” αν κρίνουμε από το πλήθος των επισκέψεων του’ Λέσχης Πλωμαρίου.
    Έ , μετά αναρωτιέστε γιατί πάμε στραβά .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here