Home Ενημερώσεις Σοκ με περιστατικό ενδοσχολικής βίας στο δημοτικό σχολείο της Πλαγιάς

Σοκ με περιστατικό ενδοσχολικής βίας στο δημοτικό σχολείο της Πλαγιάς

954
7

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των τοπικών εφημερίδων, Δημοκράτης και Νέα της Λέσβου, μετά από καταγγελία μητέρας, ένα 9χρονο παιδί έπεσε θύμα ενδοσχολικής βίας από άλλους μαθητές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ ο μικρός μαθητής υποχρεώθηκε με τη βία να κρεμαστεί με τα χέρια από μια μπασκέτα ή να ανέβει πάνω και να παραμείνει εκεί, υπάρχει και η εκδοχή ότι τα παιδιά είχαν βάλει σχοινί στην μπασκέτα και έκαναν κούνια. Τελικά ο άτυχος μαθητής, κατέληξε με εξαρθρώσεις και κατάγματα στα χέρια του. Το περιστατικό ίσως να ξεκίνησε από παιχνίδι που τελικά αποδείχτηκε επικίνδυνο.

Σύμφωνα πάντα με τα άρθρα, επιρρίπτονται ευθύνες στους εκπαιδευτικούς. O διευθυντής όμως διαψεύδει ότι το περιστατικό εξελίχτηκε έτσι.

Επειδή είναι ένα λεπτό ζήτημα, πριν αναδημοσιεύσουμε απλώς, τηλεφωνήσαμε στο δημοτικό σχολείο και ο διευθυντής μας παρέπεμψε στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Από εκεί μας ενημέρωσαν ότι το δημοτικό σχολείο της Πλαγιάς επισκέφτηκε σήμερα Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015, η Προϊστάμενη της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Τσολερίδου συνοδευόμενη από σχολικό σύμβουλο, για να ερευνήσει την υπόθεση και αναμένεται να επιστρέψει στη Μυτιλήνη και ήδη έχει ζητήσει προκαταρκτική εξέταση.

Το περιστατικό συζητήθηκε και στην πρωινή εκπομπή του ANT1 “Πρωινό ΑΝΤ1” με παρουσιαστή τον Γιώργο Παπαδάκη. Την εκπομπή μπορείτε να την δείτε πατώντας εδώ. Η συζήτηση για το θέμα ξεκινά στο 26:58.

Facebook comments:

7 COMMENTS

  1. Αν και άργησε πολύ να έρθει το ελάχιστο αυτό ρεπορτάζ του Plomarinews, θα ήθελα να ρωτήσω αν είναι άραγε ένα μεμονωμένο περιστατικό το απαράδεκτο αυτό συμβάν; Από όσο καταλαβαίνω το παιδάκι ζει από τύχη και θέλημα Θεού. Ας γίνει ένα ρεπορτάζ σε βάθος και ας μην κουκουλώνονται καταστάσεις γνωστές σε όλους που βασανίζουν μικρές κοινωνίες. Υπάρχουν αρμόδιοι που κατέχουν θέσεις και είναι υπεύθυνοι γιαυτά. Ας μη μένουν στις καρέκλες τους μόνο για τους τίτλους. Η τοπική κοινωνία βοά και υποφέρει από συχνά περιστατικά στο συγκεκριμένο σχολείο. Γιατί οι αρμόδιοι τόσο καιρό αδρανούν; Έπρεπε να γίνει τόσο βαρύ περιστατικό για να κουνηθούν από τη θέση τους; ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗΣ ΠΟΥ ΤΟ ΑΝΕΔΕΙΞΕ και στήριξε τη μάνα του θύματος-παιδιού αφού δεν το έκανε ως όφειλε τόσο καιρό το ΣΧΟΛΕΙΟ.

  2. Θα μπορούσε το blog να αναδημοσιεύσει από εχτές το άρθρο της εφημερίδας Δημοκράτης, που έβαλε το lesvospost και το lesvosnews. Ήθελα όμως πρώτα να μιλήσω με τον διευθυντή του σχολείου και με την κ. Τσολερίδου. Δεν έχω κάτι παραπάνω εγώ να σας μεταφέρω αυτή τη στιγμή, όμως θα πρέπει να μην έχετε μεγάλες απαιτήσεις από ένα blog πολιτών, όταν εσείς δεν παίρνετε μέρος, χρειάζεται η συμμετοχή σας. Όπως καταλαβαίνω το περιστατικό δεν ήταν το μοναδικό. Εσείς πρέπει να μας δίνεται πληροφορίες για τα προβλήματα που σας απασχολούν στην μικρή μας κοινωνία και αν είναι εφικτό το blog θα τα αναδεικνύει. Στην Ελλάδα δυστυχώς έτσι έχουν μάθει οι αρμόδιοι, μόνο όταν γίνεται κάτι σοβαρό σηκώνονται από τις καρέκλες τους και βγαίνουν από τα ωραία και ζεστά γραφεία τους.

  3. Είναι λυπηρό να συμβαίνουν περιστατικά βίας στα σχολεία, αλλά ως τώρα έχει προβληθεί η άποψη της οικογένειας. Ας ακούσουμε και την άποψη του σχολείου. Πολλές φορές γράφονται ανακρίβειες και οδηγούν σε εσφαλμένα συμεράσματα. Δε λέω ότι δε συνέβη το περιστατικό, αλλά υπάρχει ένα ερώτημα σχετικά με το αν “κρέμασαν” οι συμμαθητές το παιδί στην μπασκέτα ή μήπως το ίδιο ζήτησε σαν παιχνίδι να το σηκώσουν για να πιαστεί στην μπασκέτα. Και θα μου πείτε: οι δάσκαλοι πού ήταν. Κι θα σας απαντήσω: Αυτό θα το ερευνήσει η ΕΔΕ. Γιατί πολλές φορές μπορεί να γίνει κάτι μπροστά στα μάτια μας πριν προλάβουμε να αντιδράσουμε. Ας ακούσουμε όλες τις πλευρές κι ύστερα ας τους ρίξουμε στο πυρ το εξώτερον.
    Και κάτι ακόμα. Ως γονείς πρέπει να κάνουμε αυτοκριτική και να σκεφτόμαστε πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας. Μήπως οι βίαιες συμπεριφορές των παιδιών ξεκινούν από τις σχέσεις με την οικογένεια; Δεν έχουν ευθύνη τα παιδιά που πήραν μέρος στο περιστατικό και ενήργησαν έτσι;

  4. Το περιστατικό είναι αδύνατο να έχει γίνει όπως περιγράφεται. Είναι δυνατόν να μπορούν παιδιά να ανεβάσουν έναν εννιάχρονο σε μια μπασκέτα που έχει ύψος 3 μέτρα; Ούτε ενήλικας δεν μπορεί. Απορώ γιατί δεν βγαίνει ο διευθυντής του σχολείου ή η διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπ/σης να μιλήσουν για τα πραγματικά γεγονότα.

  5. ΠΡΟΣ ΤΟΝ Κ.Μ. ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΚΙ ΟΛΑΣ Ο ΙΔΡΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΚΙΟΛΑΣ. ΟΣΩΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΑΛΛΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ, ΑΝΩΝΥΜΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΟΝ ADMIN ΝΑ ΜΑΛΩΝΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ. Υ.Γ. ΘΕΩΡΩ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΤΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥΣ – ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ.

  6. τωρα το δειξε το αντενα ξανα.πολυ κριμα για το παιδακι .ελπιζω να τιμωρειθουν οι υπευθυνοι

  7. σημερα στο ραδιο το λεγε συνεχεια στις κυριοτερες ειδησεις στα ολιγολεπτα. δεν ειναι τοσο μικρο το θεμα οπως θελουν να το παρουσιασου ορισμενοι

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here