Home Ενημερώσεις Οι επιδόσεις των Πλωμαριτών υποψηφίων Βουλευτών στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015

Οι επιδόσεις των Πλωμαριτών υποψηφίων Βουλευτών στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015

699
1

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, είχαμε οχτώ υποψηφιότητες βουλευτών με καταγωγή από το Πλωμάρι. Κάποιοι κατέβαιναν για πρώτη φορά στον πολιτικό στίβο κάποιοι άλλοι όχι. Κάποιοι διαμένουν μόνιμα στο Πλωμάρι και κάποιοι άλλοι στο νησί ή στην Αθήνα.

Γιάννης Ζερδελής. Είναι ο μόνος που εξελέγει αφού ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στο Νομό Λέσβου και ο ίδιος πρώτος σε σταυρούς προτίμησης του ψηφοδελτίου του κόμματος. Ο κ. Ζερδελής στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015, έλαβε 6966 σταυρούς, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2012, είχε λάβει 3276 σταυρούς και τότε ως υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μανώλης Αμρενάκας. Το κόμμα του, Ανεξάρτητοι Έλληνες παρά την αισιοδοξία που είχαν τα στελέχη του, δεν κατάφερε να πάρει την τρίτη θέση και να εκλέξει βουλευτή στο νομό Λέσβου. Ο κ. Αρμενάκας αυτή τη φορά έλαβε 664 σταυρούς, ενώ το 2012 είχε λάβει 895 σταυρούς ξανά ως υποψήφιος με τους ΑΝΕΛ και τέλος στις δημοτικές εκλογές του 2014 έλαβε 727 σταυρούς, ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Σπύρου Γαληνού.

Δημήτρης Βελούτσος. Η συνεργασία Πράσινοι – ΔΗΜΑΡ καταποντίστηκε στις εκλογές του 2015 και ο συμπολίτης μας κ. Βελούτσος, αυτή τη φορά έλαβε μόλις 70 σταυρούς, ενώ στις βουλευτικές εκλογές του 2012 και τότε ως υποψήφιος με τη ΔΗΜΑΡ, είχε λάβει 504 σταυρούς.

Γιώργος Γιαννουλέλης. Για πρώτη φορά υποψήφιος βουλευτής ο συμπολίτης μας κ. Γιαννουλέλης με το νέο κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου, Κίνημα Δημοκρατών – Σοσιαλιστών. Στις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου έλαβε 130 σταυρούς. Στις δημοτικές εκλογές του 2014 είχε λάβει 241 σταυρούς ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Φώτη Ξύδα.

Δημήτρης Χαλκιώτης. Ο καταγόμενος από το Μεγαλοχώρι, κ. Χαλκιώτης, ήταν υποψήφιος στο ψηφοδέλτιο του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου, Κίνημα Δημοκρατών – Σοσιαληστών και έλαβε 241 σταυρούς. Στις βουλευτικές εκλογές του 2004 ήταν υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ και είχε λάβει 6791 σταυρούς.

Γιώτα Μιχαλέλη. Η συμπολίτισσα μας, κ. Μιχαλέλη ήταν για πρώτη φορά υποψήφια βουλευτής και συγκεκριμένα με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Έλαβε 25 σταυρούς. Στις περιφερειακές εκλογές του 2014 ως υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος και τότε με την ΑΝΤΑΣΡΥΑ, είχε λάβει 37 σταυρούς.

Σωτήρχος Αρχοντέλης. Ο καταγόμενος από το Ακράσι, κ. Σωτήρχος για πρώτη φορά στο πολιτικό στίβο, επέλεξε να είναι υποψήφιος με το κόμμα ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη. Έλαβε 125 σταυρούς.

Βασίλης Βαλάκος. Καταγόμενος από τον Τρύγωνα, ο κ. Βαλάκος και εκείνος για πρώτη φορά υποψήφιος, επέλεξε να είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος Ε.Δ.Ε.Μ. Έλαβε 40 σταυρούς.

Facebook comments:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here