Home Ενημερώσεις Επεισοδιακά και φέτος τα Θεοφάνια στο Πλωμάρι – Φωτογραφίες & Βίντεο

Επεισοδιακά και φέτος τα Θεοφάνια στο Πλωμάρι – Φωτογραφίες & Βίντεο

1170
1

Για ακόμα μια φορά δεν έγινε συνεννόηση μεταξύ των δυο ενοριών, Αγίου Νικολάου και Αγίας Παρασκευής και ο σταυρός έπεσε την ίδια ώρα με αποτέλεσμα και ο κόσμος που ήθελε να είναι και στις dyo περιπτώσεις δε μπόρεσε, όπως δεν μπόρεσαν και οι θαρραλέοι συμπολίτες μας, που κάποιοι από αυτούς βούτηξαν στο λιμάνι και άλλοι στην παραλία Esso Pappas και κάποιοι στον Άγιο Ισίδωρο.

Η κάμερα που Plomarinews, δεν έδωσε το παρόν ούτε στο λιμάνι ούτε και στην παραλία Esso Pappas, ως μια συμβολική κίνηση διαμαρτυρίας. Θέλουμε οι δυο ενορίες να τα βρουν και να υπάρχει συνεννόηση, για να μπορεί και ο κόσμος να δίνει το παρόν και στις δυο ενορίες, όπως και αυτοί που θέλουν να βουτήξουν, αλλά και η κάμερα μας.

Αγιασμός των υδάτων πραγματοποιήθηκε και στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι τραβηγμένα από φίλους. Οι φωτογραφίες είναι του Μανώλη Λαγουτάρη, Στέφανου Μπαγάνη από το λιμάνι, του Γιώτη Φρυδά από το Esso Pappas, της Δέσποινας Χαλδέζου από τον Άγιο Ισίδωρο, το βίντεο από το Esso Pappas του Μιχάλη Τετώνη και το βίντεο από το λιμάνι της Βάσως Μεταξή.

Όπως και πέρσι στον αγιασμό στο Esso Pappas έτσι και φέτος η διαδικασία ήταν επεισοδιακή, αυτή τη φορά ο Ιερέας έριξε κοντά τον σταυρό, ενώ όσοι βούτηξαν είχαν ήδη μπει στη θάλασσα και τους πρόλαβε μια συμπολίτισσα μας που βούτηξε με τα ρούχα! Στο λιμάνι ο ένας από τους δυο θαρραλέους που βούτηξε την ώρα που ο ιερέας άφησε το περιστέρι, ξεγελάστηκε και βούτηξε πρόωρα, αλλά τελικά όταν ήρθε η σωστή βολή έπιασε τον σταυρό.

Τα δυο βίντεο και ακολουθούν οι φωτογραφίες

Πρώτο βίντεο: Παραλία Esso Pappas

Δεύτερο βίντεο: Λιμάνι Πλωμαρίου

Φωτογραφίες από τις τρεις ενορίες

Esso Pappas – Αγία Παρασκευή

theofania-2015-esso-pappas

Άγιος Ισίδωρος

theofania-2015-isidoros

theofania-2015-isidoros1

theofania-2015-isidoros2

theofania-2015-isidoros3

Λιμάνι – Άγιος Νικόλαος

theofania-2015-agora
theofania-2015-iereas

theofania-2015-kosmos

theofania-2015-limani

theofania-2015-peristeri

theofania-2015-stauros

theofania-2015-stauros2

theofania-2015-stauros3

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Τελικά και μια τέτοια χρονιάρα μέρα στο Πλωμάρι κάτι θα βρούμε να γκρινιάζουμε.Πότε ακούστηκε αυτό να πρέπει να ρίξουν ταυτόχρονα το Τίμιο Σταυρό;Η ασχετοσύνη μερικών δεν έχει τα όρια.Μπερδεύουνε τα Θεοφάνεια με την Μ.Παρασκευή όπου ο συγχρονισμός των ενοριών είναι απαραίτητος για την συνάντηση των επιταφίων.Εξάλλου αξία έχει η κατάδυση του σταυρού και ο αγιασμός των υδάτων.Και δεν έχει σημασία που θα βρεθεί ο καθένας αρκεί να παραστεί και να ευλογηθεί.Χρόνια πολλά με καλοπροαίρετη διάθεση και αγάπη για όλους και για όλα.Και του χρόνου!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here