Home Ενημερώσεις Έπεσαν ξανά κομμάτια από τη στέγη του κτιρίου στο Esso Papas

Έπεσαν ξανά κομμάτια από τη στέγη του κτιρίου στο Esso Papas

995
3

Το παλιό βιομηχανικό κτίριο, γνωστό ως “Ραφινερι”, που βρίσκεται πάνω από την παραλία Esso Papas, είναι γνωστό ότι πριν από χρόνια είχε πουληθεί από τους ιδιοκτήτες του, με ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό, με σκοπό να το αξιοποιήσει το κράτος ως ναυτικό μουσείο. Από τότε έχουν περάσει περίπου 10 με 12 χρόνια και δεν έχει γίνει απολύτως καμία ενέργεια, το κτίριο παρέμεινε ως είχε. Την ημέρα του σεισμού των 5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ όπως σας είχαμε ενημερώσει, έπεσαν στο δρόμο πέτρες και τούβλα από τη στέγη και ένα παράθυρο και το ίδιο συνέβη ακόμα μια φορά λόγω των βροχοπτώσεων. Συγκεκριμένα, εχτές Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014, έπεσαν ξανά πέτρες στο δρόμο. Κάθε φορά που περνάει ένα όχημα ή ένας πεζός υπάρχει κίνδυνος και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Την ίδια μέρα έγιναν τρεις σεισμοί της τάξεως των 2.7 και 2.8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και παράλληλα είχε κατά διαστήματα έντονη βροχόπτωση.

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. Μην βγάζουμε και τους ανθρώπους τρελλούς.Όποιος έχει μυαλό μπορεί να αντιληφθεί τον κίνδυνο.Να μας πείτε ποιος είναι αυτός ο πολιτικός μηχανικός να ξέρουμε όταν θα μας έρθει καμία πέτρα στο κεφάλι να του στείλουμε τον λογαριασμό.Το κτίριο σίγουρα δεν είναι για κατεδάφιση όμως σίγουρα χρειάζεται υποστήριξη.¨¨οπως και άλλα κτίρια στο Πλωμάρι.Τι να πούμε π.χ.για το Δημοτικό Μέγαρο;¨Πάντως και με μια πέτρα πεθαίνει κάποιος.Στο Πλωμάρι υπήρξαμε όλοι ανάξιοι της πολιτιστικής κληρονομιάς και συνεχίζουμε να είμαστε.Κτίρια απίστευτης ομορφιάς καταρρέουν.Όσο για τα σκουπίδια ασφαλίστε το κτίριο πρόχειρα με μεταλλικό πλαίσιο να μην μπορούν να μπούνε μέσα.Σίγουρα υπάρχουν τρόποι.Και εντάξει στο κάτω κάτω δεν απαιτούμε να κάνετε κ.Αντιδήμαρχε όσα δεν κάνανε οι άλλοι.Αλλά να είστε πιο θετικός στα δημοσιεύματα.Δεν υπάρχει λόγος αμυντικής συμπεριφοράς.Γιατί είμαστε όλοι Πλωμαρίτες.Δεν μας χωρίζει κάτι.

  2. Το κτίριο αυτό,όπως και πολλά άλλα στο Πλωμάρι,και μόνο που τα αντικρίζεις σου προκαλούν τον τρόμο.Από τη στιγμή δε,που πέφτουν πέτρες,είτε κρίνεται επισήμως μη κατεδαφιστέο και στατικά επαρκές,είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι δεν εμπνέει καμία εμπιστοσύνη και θα πρεπε να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.Πώς είναι δυνατόν να εφησυχάζουμε σε μία τέτοια περίπτωση απ τη στιγμή που ξεκολλούν πέτρες?Η μελέτη του μηχανικού πόσο πρόσφατη ειναι?Μην ξεχνάμε και την πρόσφατη σεισμική δραστηριότητα.

  3. Φυσικά το Πλωμάρι μόνο με ολική κατεδάφιση θα μπορέσει φτιαχτεί σωστά και από την αρχή,

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here