Home Η Μηχανή του Χρόνου Η Μηχανή Του Χρόνου: Διαμαρτυρία στο Πλωμάρι το 2008 για τη δολοφονία...

Η Μηχανή Του Χρόνου: Διαμαρτυρία στο Πλωμάρι το 2008 για τη δολοφονία του Αλ. Γρηγορόπουλου

963
3

Η στήλη του blog με τίτλο “H Μηχανή του Χρόνου”, στις 6 Δεκεμβρίου έκλεισε έναν χρόνο παρουσίας. Λάβαμε πολλά e-mail και πολλά συγχαρητήρια αυτοπροσώπως από ανθρώπους που είδαν το βίντεο με τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου το 1985 και συγκινήθηκαν ιδιαίτερα. Από την ίδια χρονιά έχουμε την κασέτα με την Μεγάλη Παρασκευή στο Πλωμάρι. Το βίντεο δείχνει την λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο και στη συνέχεια την περιφορά των επιτάφιων στην κεντρική πλατεία, αυτό το βίντεο θα δημοσιευτεί στο μέλλον.

Σήμερα η στήλη επιστρέφει με ένα θέμα όχι και τόσο παλιό, συγκεκριμένα από το 2008. Στις 6 Δεκεμβρίου δολοφονήθηκε ο Αλέξης Γρηγορόπουλος, τότε ξεκίνησαν από πολίτες πάρα πολλές διαμαρτυρίες, διαδηλώσεις, σε όλη την Ελλάδα, αλλά και κάποιοι άλλοι δυστυχώς, οι γνωστοί-άγνωστοι(ίσως προβοκάτορες) είχαν βρει την ευκαιρία να σπάσουν και να κάψουν την Αθήνα. Λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 9 Δεκεμβρίου, έγινε και στο Πλωμάρι μια ειρηνική πορεία-διαμαρτυρία με πρωτοβουλία μαθητών και με τη συμμετοχή ανθρώπων όλων των ηλικιών. Τα μόνα μελανά σημεία ήταν από κάποιους ανεγκέφαλους ενήλικους άσχετους με την διαδήλωση, που καυγάδισαν και έπαιξαν ξύλο για ασήμαντο λόγο και συγκεκριμένα το κάψιμο ή μη, ενός κάδου σκουπιδιών και από κάποιους που αντέδρασαν στο μπλοκάρισμα της κυκλοφορίας, όταν ήθελαν να περάσουν με τα οχήματα τους και προκλήθηκε ένταση. Όλα αυτά τότε, ήταν πρωτόγνωρα πράγματα για τα δεδομένα μιας μικρής πόλης σαν το Πλωμάρι.

Σήμερα έξι χρόνια μετά, η κατάσταση θυμίζει πολύ εκείνα τα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008 και η καταστολή των διαδηλώσεων είναι στο αποκορύφωμα της, ο λαός έχει ξεπεράσει προ πολλού τα όρια του, η εθνική μας κυριαρχία χάνετε, έχοντας τους ξένους και την Τρόικα να αποφασίζει για το μέλλον μας και αναζητείται λύση και ελπίδα…

Φωτογραφίες από την διαμαρτυρία, συγκεντρωμένοι μαθητές και πολίτες στην μικρή πλατεία έξω από την εμπορική τράπεζα.

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. «Ως άνθρωπος και ως διάκονος της ανόθευτης διδασκαλίας του Χριστού αισθάνομαι την ανάγκη να διατρανώσω την συμπαράστασή μου στον δίκαιο και σκληρό αγώνα του Νίκου Ρωμανού.

    Ο Νίκος, ως εκ των πραγμάτων καταδεικνύεται, δεν επέλεξε, εξαναγκάστηκε να χρησιμοποιήσει το έσχατο αμυντικό όπλο που είχε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων όχι μόνο του ίδιου, αλλά και όλων όσων βρίσκονται ή θα βρεθούν στη θέση του. Γνωρίζει καλά ότι η ασπίδα που κρατά τον δηλητηριάζει και τον οδηγεί στον θάνατο, αλλά δεν έχει άλλο μέσο. Φυσικά αυτή η στάση ζωής είναι αδιανόητη για τους πολλούς που έχουν μάθει να σέρνονται και να γλείφουν για να βολεύονται.. Η υποταγή όμως και η οσφυοκαμψία, ως φαίνεται, δεν ταιριάζουν στο Νίκο που ξέρει και θέλει να μάχεται όρθιος.

    Ο Ρωμανός δεν αυτοκτονεί. Αγαπά πολύ τη ζωή, αλλά την θυσιάζει για το δίκιο, για τη δυνατότητα ελεύθερης και ισότιμης συμμετοχής του στην τριτοβάθμια εκπαίδευση στην οποία εισήλθε δίνοντας εξετάσεις μέσα από τη φυλακή. Αγαπά πολύ τη ζωή, άλλως δεν θα πονούσε τόσο από την δολοφονία του φίλου του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Αγαπά τη ζωή γι’ αυτό μετείχε στη διαδικασία εξετάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσα από τη φυλακή, γιατί η γνώση εμπλουτίζει τη ζωή. Αγαπά, τιμά και σέβεται όχι μόνο τη δική του ζωή, αλλά και των άλλων, γι’ αυτό απελευθέρωσε τους ομήρους, αντί να τους χρησιμοποιήσει και να είναι ίσως τώρα ελεύθερος. Ευρισκόμενος σε θέση ισχύος έναντι των αστυνομικών στο πρόσωπο των οποίων έβλεπε τον δολοφόνο του φίλου του και κατέχοντας επιθετικό οπλισμό δεν τον χρησιμοποίησε για να μη τραυματιστούν μη εμπλεκόμενοι. Σεβάστηκε τη ζωή για να λάβει ως ανταπόδοση σκληρότατα βασανιστήρια.

    Σήμερα ο Νίκος Ρωμανός δεν ζητά προνομιακή αλλά ίση μεταχείριση. Αγωνίζεται να έχει δικαιώματα που άλλοι φυλακισμένοι για φοβερά εγκλήματα είχαν και έχουν.

    Σε απάντηση τα όργανα του αστικού κράτους δείχνουν τους κυνόδοντές τους στον Νίκο για να τους δούμε κι εμείς. Τον δολοφονούν για να μας τρομοκρατήσουν.

    Αυτό το έγκλημα μπορούμε και πρέπει να το σταματήσουμε. Μπορούμε και πρέπει να αντισταθούμε. Η συμπαράσταση στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού δεν είναι δικαίωμα, είναι καθήκον όλων όσων θέλουν να λέγονται άνθρωποι.

    Με σεβασμό και τιμή στον αγώνα του Νίκου Ρωμανού

    Πρεσβύτερος Χρήστος Κ. Ζαρκαδούλας

    Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Καραβομύλου Φθιώτιδας» http://www.efsyn.gr/arthro/sygklonistiki-epistoli-ieromenoy-gia-ton-romano

  2. Νίκη του αναρχικού αγωνιστή Νίκου Ρωμανού και του μαχητικού κινήματος αλληλεγγύης.
    Άντε και με το καλό ελεύθερος.

  3. Μπραβο οι παλαβοπλωμαριτες……….. Σαν γκαζμαδες εχουμε ΔΥΣΤΥΧΩΣ κρυμενα βαθια μεσα μας ( το δυστυχως παει στο βαθια) καποια πολυ καλα στοιχεια. Ειναι το συλλογικο υποσυνειδητο του γκαζμα που αν και στη καθημερηνοτητα του ειναι ενας μαλακας και μισος ωρες ωρες σε ξαφνιαζει με τη λεβεντια του!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here