Home Άρθρα Η αναποφασιστικότητα, το… απαραίτητο προσόν του Στ. Δήμα

Η αναποφασιστικότητα, το… απαραίτητο προσόν του Στ. Δήμα

464
0

Άρθρο από την Εφημερίδα των Συντακτών. Συντάκτης: Τάσος Παππάς. Αν εκλεγεί πρόεδρος δεν πρόκειται να ενοχλήσει αυτούς που τον πρότειναν. Άλλος ένας απόμαχος της πολιτικής θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Από την εφεδρεία είχαν ανακληθεί και ο Κωστής Στεφανόπουλος και ο Κάρολος Παπούλιας.

Ο Σταύρος Δήμας έχει όλα τα εφόδια να σταδιοδρομήσει σ’ αυτήν την άχαρη θέση, η οποία του ταιριάζει γάντι, εφόσον βεβαίως καταφέρει η κυβέρνηση να μαζέψει τους 180 βουλευτές που της χρειάζονται. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο, μιας και το παρασκήνιο είναι σε πλήρη εξέλιξη. Λογικό και αναμενόμενο.

Η παραπαίουσα κυβέρνηση και τα οικονομικά συμφέροντα που συνδέονται μαζί της σε μια αιμομικτική σχέση με αμοιβαία κέρδη, θα αγωνιστούν με νύχια και με δόντια για να μην ανατραπούν οι ισορροπίες.

Ευπατρίδης, χαμηλών τόνων, φιλελεύθερος παλιάς κοπής, γνωρίζει τη γραφειοκρατία των Βρυξελλών αφού έχει υπηρετήσει ως επίτροπος και το όνομα του δεν έχει εμπλακεί σε ύποπτες δραστηριότητες.

Το κυριότερο; Το μεγάλο ελάττωμα που είχε όσο ήταν στη μαχόμενη πολιτική (παροιμιώδης η αναποφασιστικότητα του), είναι το απαραίτητο προσόν που πρέπει να διαθέτει ένας πρόεδρος περιορισμένης ευθύνης. Στον Σ. Δήμα δεν άρεσε να παίρνει δύσκολες αποφάσεις. Προτιμούσε να καθυστερεί, να παραπέμπει τα θέματα στις ελληνικές καλένδες, να συζητά αενάως με τους συμβούλους του και τα στελέχη των υπουργείων, παρά να ρισκάρει και να συγκρούεται.

Αν εκλεγεί πρόεδρος δεν πρόκειται να ενοχλήσει αυτούς που τον πρότειναν. Και από υποχρέωση, γιατί τον ανέσυραν από την αφάνεια και λόγω χαρακτήρα.

Πηγή: www.efsyn.gr

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here