Home Ενημερώσεις Ζημιές λόγω του σεισμού σε παλιά κτήρια, κατολισθήσεις στο δρόμο Πλωμαρίου-Μελίντας-Παλαιχωρίου

Ζημιές λόγω του σεισμού σε παλιά κτήρια, κατολισθήσεις στο δρόμο Πλωμαρίου-Μελίντας-Παλαιχωρίου

1991
4

Ζημιές προκλήθηκαν κυρίως σε παλιά βιομηχανικά κτήρια στο Πλωμάρι λόγω του σεισμού των 5 Ρίχτερ που συνέβη στις 3:45 τα ξημερώματα, με αποτέλεσμα να πέσουν πέτρες και τούβλα στο δρόμο. Το ένα είναι το κτήριο στην παραλία Eso Papas και το άλλο η μηχανή του Σίμου” που βρίσκεται λίγο πριν το πολιτιστικό κέντρο. Επίσης έγιναν κατολισθήσεις στο δρόμο Πλωμαρίου – Μελίντας – Παλαιοχωρίου. Συγκεκριμένα, λίγο μετά τον Άγιο Παντελεήμων κοντά στο νταμάρι, έπεσαν μεγάλες πέτρες που κλείνουν την κυκλοφορία τουλάχιστον στα αυτοκίνητα, επίσης μετά τη Μελίντα πηγαίνοντας για Παλαιοχώρι, καθώς και σε διάφορα άλλα σημεία κατά μήκος του δρόμου. Αυτές είναι οι ζημιές που έχουμε μέχρι στιγμής καταγράψει.

Αν τη στιγμή του σεισμού, από τα σημεία που έπεσαν τούβλα και πέτρες και εκεί που έγιναν οι κατολισθήσεις, περνούσαν πεζοί ή μηχανάκια θα είχαμε σίγουρα θρηνήσει θύματα. Μέχρι να απομακρυνθούν οι πέτρες και τα τούβλα, οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Οι κάτοικοι αναστατώθηκαν και πολλοί βγήκαν από τα σπίτια τους, άλλοι φώναζαν, ενώ υπήρχαν και περιπτώσεις που κάποιοι βγήκαν έντρομοι έξω με τα εσώρουχα. Είναι ίσως ένας από τους μεγαλύτερους σεισμούς που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια στην περιοχή μας. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Υπάρχουν και μαρτυρίες κατοίκων ότι την ημέρα του Αγίου Νικολάου, πριν από ένα ή δυο ή ίσως τρία χρόνια είχε ξανασυμβεί σεισμός κοντά στους 5 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Στις φωτογραφίες και στο βίντεο μπορείτε να δείτε τις ζημιές και της κατολισθήσεις.

seismos-6-dec-2014-1

seismos-6-dec-2014-2

seismos-6-dec-2014-3

seismos-6-dec-2014-4

Facebook comments:

4 COMMENTS

  1. Για το κτίριο κοντά στο Πολύκεντρο έχω να πω ότι από πέρσι κάποιοι ευαισθητοποιημένοι γονείς μάζευαν υπογραφές για να πάρουν οι αρμόδιοι κάποια πρωτοβουλία και να προφυλάξουν τους κατοίκους και τους περαστικούς της περιοχής, καθώς παιρνούν και δεκάδες παιδάκια καθημερινά να πάνε στο δημοτικό και το νηπιαγωγείο, αλλά μέχρι και σήμερα δεν έγινε τίποτα. Μήπως, είναι επιτέλους καιρός με αφορμή τον σεισμό να γίνει κάτι για να μην έχουμε δυσάρεστα;

  2. Δημήτρη απο κάποιους γνωστούς έμαθα οτι υπήρξαν προβλήματα σε παλιές οικείες οι οποίες και κατοικούνται.Επειδή είναι κυρίως κατοικίες γερόντων καλά θα ειναι να πληροφορηθεί ο κόσμος που θα αναφέρει το πρόβλημα με τις ζημιές που υπέστη η οικία του.

  3. Αυτό λογικά πρέπει να αναφερθεί στο Δήμο Λέσβου και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Από τη Δευτέρα λογικά θα μπορούν όσοι θέλουν να αναφέρουν προβλήματα για ζημιές στο πρώην Δημαρχείο Πλωμαρίου.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here