Home Ενημερώσεις Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες νότια της Λέσβου – Υπάρχουν αγνοούμενοι

Βυθίστηκε σκάφος με μετανάστες νότια της Λέσβου – Υπάρχουν αγνοούμενοι

376
0

Κάτω υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες μέχρι στιγμής, σήμερα τα ξημερώματα βυθίστηκε σκάφος ή βάρκα που μετέφερε μετανάστες ανοιχτά από τα νότια της Λέσβου. Από το Πλωμάρι εθεάθησαν ελικόπτερα και σκάφη του λιμενικού να κινούνται ψάχνοντας για αγνοούμενους. Ήδη έχουν διασωθεί από εμπορικό σκάφος κάποιοι μετανάστες, υπάρχουν όμως κατά πάσα πιθανότητα κάποιοι που αγνοούνται και αναμένουμε επίσημες πληροφορίες για ασφαλή συμπεράσματα.

*Φωτογραφία αρχείου.

Στο Tvxs.gr διαβάζουμε το σχετικό άρθρο:

Βυθίστηκε λέμβος με μετανάστες ανοικτά της Λέσβου

Τουλάχιστον 15 μετανάστες διασώθηκαν, ενώ άλλοι τέσσερις αγνοούνται, έπειτα από τη βύθιση μιας λέμβου τα ξημερώματα του Σαββάτου, σε θαλάσσια περιοχή νότια της Λέσβου.

Σύμφωνα με τις λιμενικές αρχές, δεν έχουν διευκρινιστεί, μέχρι στιγμής, οι αιτίες βύθισης του σκάφους. Στη θαλάσσια περιοχή είχαν αρχικά εντοπιστεί από εμπορικό πλοίο τέσσερις μετανάστες και έπειτα από ενημέρωση του Ενιαίου Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης (ΕΣΚΕΔ) του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, αλλά και την κινητοποίηση των τοπικών λιμενικών Αρχών περισυνελέγησαν άλλοι 11.

Επί τόπου βρίσκεται και σκάφος του πολεμικού ναυτικού, το οποίο συνδράμει στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here