Home Άρθρα 150 χιλιάδες ευρώ κόστισε η ανανέωση της ιστοσελίδας του Δήμου Λέσβου

150 χιλιάδες ευρώ κόστισε η ανανέωση της ιστοσελίδας του Δήμου Λέσβου

675
2

Ξοδεύτηκαν και ξοδεύονται, τρελά ποσά για κατασκευές ιστοσελίδων νυν και πρώην Δήμων σε όλη την Ελλάδα. Ο πρώην Δήμος Πλωμαρίου είχε ξοδέψει πριν μερικά χρόνια, 80.000 ευρώ για την ιστοσελίδα του και ανάδοχος του έργου, ήταν μια εταιρία από την Αθήνα. Αυτή η απόφαση πάρθηκε επί ημερών Δημοτικής Αρχής Βαρβαγιάννη. Η ιστοσελίδα ουδέποτε λειτούργησε όπως θα έπρεπε, ήταν δύσχρηστη και περιείχε κακής ποιότητας φωτογραφίες του Πλωμαρίου. Το μόνο θετικό ήταν τα ιστορικά στοιχεία που ήταν καταγεγραμμένα και προβάλλονταν. Και το κερασάκι στην τούρτα;;; Η εξαφάνιση της, αφού πλέον δεν είναι διαθέσιμη λίγα χρόνια μετά την κατάργηση του Δήμου Πλωμαρίου. Έγινε καπνός η ιστοσελίδα και πήγαν χαμένα και τα 80 χιλιάρικα…

Πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό, ότι ο Δήμος Λέσβου ξόδεψε 150.000 ευρώ(Σύμφωνα με άρθρο του Εμπρός) για να ανανεώσει την ιστοσελίδα του ενιαίου δήμου, με ένταξη στο ΕΣΠΑ. Η ανανεωμένη ιστοσελίδα, εξακολουθεί να λειτουργεί στη διεύθυνση του πρώην δήμου Μυτιλήνης, mytilene.gr και όχι στο Lesvos.gr που πρέπει κανονικά. Το έργο αυτό είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, επί ημερών της Δημοτικής Αρχής του Δ. Βουνάτσου και η ολοκλήρωση του ανακοινώθηκε από τον Σπύρο Γαληνό, νυν δήμαρχο Λέσβου.

Αδιευκρίνιστο παραμένει το ποιος ανέλαβε το έργο. Αφού στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο σημερινός Δήμαρχος Λέσβου, δεν αναφέρονται τέτοιες λεπτομέρειες.

Λεφτά υπάρχουν αλλά όπου θέλουνε. Θα πρέπει κάποια στιγμή το κράτος να ιεραρχήσει τις ανάγκες των δήμων. Δε γίνεται να μην υπάρχουν χρήματα για βασικά προβλήματα και βασικές ανάγκες, αλλά για έργα που μπορούν να υλοποιηθούν με λιγότερα χρήματα, να δίνονται για πλάκα χιλιάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Και φυσικά όσα χρήματα δόθηκαν από τους 12 πρώην δήμους, μαζί και τα 80.000 ευρώ της ιστοσελίδας του Πλωμαρίου, πήγαν περίπατο, αφού πλέον δόθηκαν συν 150.000 ευρώ για να ανανεωθεί η ήδη ελαφρώς ανανεωμένη από εποχής Δήμαρχου Βουνάτσου, ιστοσελίδα του Δήμου Λέσβου. Τονίζουμε ότι η ανανέωση ήταν μεν απαραίτητη, αλλά θεωρούμε ότι το ποσό είναι υπέρογκο. Και ουσιαστικά πρόκειται για ιστοσελίδες που μέχρι σήμερα, προσφέρουν ελάχιστα στους δημότες.

Στο Εμπρός διαβάζουμε:

Επιτέλους νέα ιστοσελίδα

Η ανακοίνωση της λειτουργίας του νέου διαδικτυακού τόπου του Δήμου Λέσβου είναι μία σημαντική εξέλιξη και ένα χρηστικό εργαλείο που αποτελούσε μία αναγκαιότητα… ετών. Η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε θέσει τις βάσεις για την προώθηση του συγκεκριμένου έργου και είχε δρομολογήσει τις διαδικασίες προκειμένου να υλοποιηθεί μέσω του ΕΣΠΑ. Κόστισε κάτι λιγότερο από 150.000 ευρώ και έτσι πράγματι ο Δήμος Λέσβου έχει αποκτήσει πλέον ένα διαδικτυακό τόπο που παρέχει πληροφορία, εικόνα και εξυπηρέτηση, για όλο το εύρος του και όχι μόνο για τον πάλαι ποτέ καποδιστριακό Δήμο Μυτιλήνης, όπως ίσχυε μέχρι χτες. Και έτσι όπως έχει εξελιχθεί η τεχνολογία, ήταν απαράδεκτο το ότι μέχρι πρότινος η ιστοσελίδα του Δήμου Λέσβου παρέπεμπε μόνο στη… Μυτιλήνη, δεν είχε παρά μόνο ελάχιστες πληροφορίες για τον επισκέπτη και ήταν τόσο ξεπερασμένης τεχνολογίας. Ενδεικτικά θα πρέπει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη ιστοσελίδα του Δήμου λειτουργούσε από τις πρώτες ημέρες της δημοτικής αρχής του Νάσου Γιακαλή, η οποία είχε δημιουργηθεί σε εθελοντική βάση και πάντως όχι με τον επαγγελματισμό που θα απαιτούσε η ιστοσελίδα ενός δήμου.

Μ.ΟΡΦ. από Emprosnet.gr

Και το Lesvosnews.net Δημοσίευσε την παρακάτω σχετική απόφαση που αλίευσε ψάχνοντας στο διαδίκτυο:

istoselida-dimos-lesvou-002

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. Ξέρετε πόσοι άνθρωποι και για πόσους μήνες δούλεψαν για να ενοποιηθούν 13 σάιτ και να ψάχνουν πληροφορίες που καμία δημοτική αρχή δεν είχε φροντίσει να συλλέξει; Ξέρετε ότι οι άνθρωποι είναι απλήρωτοι (και κάποιοι είναι άνεργοι και δούλευαν επί μήνες χωρίς φράγκο) και ότι τα λεφτά τα παίρνει εργολήπτρια εταιρεία από την Αθήνα που το μόνο που έχει κάνει είναι να βάλει το όνομά της κάτω από το έργο; Και τώρα οι άνθρωποι δεν θα πάρουν τα λεφτά τους γιατί τα τρώει η εταιρεία και η εφορία που χρωστάει; Γίναμε όλοι επιστήμονες και τα ξέρουμε όλα. Άι σιχτίρ. Αλλά όταν δεν έχουμε μπει στον κόπο να ρωτήσουμε, να μάθουμε, να ψάξουμε λίγο, αυτά είναι τα αποτελέσματα. Αλλά ποιος θα τα κάνει όλα αυτά; Οι χωρίς πτυχίο τεμπέληδες δημοσιογραφούντες της γκασμαδίας;

  2. Οι άνθρωποι αυτοί που αναφέρεις ότι έμειναν απλήρωτοι, ποιοί είναι?Ντόπιοι επαγγελματίες που συνεργάστηκαν με την εργολήπτρια εταιρεία?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here