Home Ενημερώσεις Νέοι ναυαγοσώστες από το Πλωμάρι για όλη τη Λέσβο με πρωτοβουλία του...

Νέοι ναυαγοσώστες από το Πλωμάρι για όλη τη Λέσβο με πρωτοβουλία του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου

805
0

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο Φορέας Ανάπτυξης είχε πάρει πρωτοβουλία καλώντας νέους έως 45 ετών να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που απαιτούνται και να δώσουν εξετάσεις για το δίπλωμα ναυαγοσώστη παραλίας και πισίνας. Η πρωτοβουλία απέδωσε καρπούς και 5 νέοι από το Πλωμάρι πήραν δίπλωμα.

Η Ανακοίνωση του Φορέα Ανάπτυξης Πλωμαρίου:

Διπλώματα ναυαγοσωστών σε Πλωμαρίτες νέους και νέες. Όπως είναι γνωστό αρκετές παραλίες του νησιού μας έχασαν την Γαλάζια Σημαία, το καλοκαίρι του 2014 και δεν δικαιούνται να υποβάλλουν υποψηφιότητα για το 2015, γιατί δεν είχαν προσληφθεί ναυαγοσώστες από τον δήμο για 2 συνεχόμενα καλοκαίρια.

Οι υπεύθυνοι της τότε Δημοτικής αρχής δεν έκαναν τις σχετικές ΣΩΣΤΕΣ ενέργειες έγκαιρα.

Σε έρευνα του Φορέα για πρόσληψη ναυαγοσώστη, σε συνεργασία με τους επαγγελματίες τουρισμού της περιοχής μας, διαπιστώθηκε η έλλειψη ικανού αριθμού ναυαγοσωστών για να επανδρωθούν οι πολυσύχναστες παραλίες του νησιού μας.

Ο Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου-Plomari Forum είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι η προσπάθειές για εκπαίδευση νέων της περιοχής μας καρποφόρησαν και ήδη έλαβαν διπλώματα ναυαγοσώστη πισίνας και παραλίας 5 νέοι, από τους οποίους 3 έχουν και άδεια χειριστή ταχυπλόου. Ο Φορέας θα συντονίσει την εκπαίδευση και απόκτηση σχετικής αδείας και από τους υπόλοιπους 2, μέχρι την άνοιξη του επόμενου έτους.
Ελπίζουμε η νέα Δημοτική αρχή να προβεί σε όλες τις ενέργειες πρόσληψης ναυαγοσωστών, ώστε να αναβαθμισθεί το τουριστικό προϊον του νησιού μας και να έχουν, έστω και προσωρινή εργασία, νεοι του νησιού μας.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here