Home Αγροτικά - Αλιεία - Κτηνοτροφία Κοροϊδία σε βάρος των αγροτών με τη μη καταβολή της προκαταβολής της...

Κοροϊδία σε βάρος των αγροτών με τη μη καταβολή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης

596
0

Ανακοίνωση από την ΠΑΣΥ Λέσβου: Αγρότη – Αγρότισσα, η Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση καταγγέλλει την απαράδεκτη κοροϊδία που παίχτηκε σε βάρος των αγροτών με τη μη καταβολή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης, που είναι συνέχεια της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζουν Ε. Ε. και κυβέρνηση με αποτέλεσμα το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς. Είναι ένα ακόμα χτύπημα στα πενιχρά εισοδήματα των αγροτών και συνέχεια των προβλημάτων που βιώνουμε, όπως η φετινή ακαρπία των ελαιώνων του νησιού, ο καταρροϊκός πυρετός στα κοπάδια μας, οι φόροι και τα χαράτσια στα σπίτια και τα χωράφια μας, αλλά και οι συνεχώς αυξανόμενες εισφορές σε ΟΓΑ, ΕΛΓΑ και ΟΣΔΕ. Απ’ αυτές τις ήδη πετσοκομμένες επιδοτήσεις που δε φτάνουν ούτε για τα καλλιεργητικά έξοδα που και αυτά συνεχώς αυξάνονται, περιμένει ο μικρομεσαίος αγροτοκτηνοτρόφος να καλύψει έξοδα που αφορούν την επιβίωση του.

Η ανάθεση από την Ε. Ε. – κυβέρνηση – υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, της συμπλήρωσης των φακέλων για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των αγροτών σε ιδιωτικές εταιρείες, όπως η « Γαία Επιχειρήν », είχε σαν αποτέλεσμα τη μη πληρωμή της προκαταβολής της επιδότησης σε χιλιάδες αγρότες. Καταγγέλλουμε αυτή την αντιαγροτική πολιτική που μας οδηγεί σε αφανισμό.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την άμεση καταβολή των επιδοτήσεων σε όλους τους παραγωγούς ( αγρότες – κτηνοτρόφους ).

Η ενεργοποίηση των δικαιωμάτων να γίνεται δωρεάν και με ευθύνη του κράτους για όλους τους αγρότες.

Να μην παρακρατούνται χρήματα από τις επιδοτήσεις και κάθε είδους ενίσχυση των αγροτών για οποιονδήποτε λόγο.

Άμεση ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών από τον ΕΛΓΑ λόγω της ακαρπίας που έπληξε φέτος το νησί μας.

Αποζημίωση των κτηνοτρόφων μας για όλα τα νεκρά ζώα από τον καταρροϊκό πυρετό.

ΚΑΛΟΥΜΕ όλη τη μικρομεσαία αγροτιά να μην εφησυχάζει μέχρι την πλήρη δικαίωση των αιτημάτων μας. Να είναι έτοιμη για αγωνιστική δράση με οργανωμένες και μαζικές κινητοποιήσεις για να δώσουμε λύση στα προβλήματά μας. Να αγωνιστούμε με στόχο μια άλλη πολιτική στα πλαίσια της οποίας θα μπορούμε να μένουμε στα χωράφια και στα κοπάδια μας καλλιεργώντας και παράγοντας φτηνά και υγιεινά αγροτικά προϊόντα που θα καλύπτουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας.

Τοπική γραμματεία της ΠΑΣΥ

Μυτιλήνη 14/11/2014

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here