Home Βίντεο Φωτιά στα σκουπίδια της αλάνας στα Πλακάκια (Βίντεο)

Φωτιά στα σκουπίδια της αλάνας στα Πλακάκια (Βίντεο)

954
5

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι εργασίες καθαρισμού και κάψιμο των κλαδιών και των σκουπιδιών στην αλάνα ανάμεσα στις παραλίες “Πλακάκια” και “Έσο Πάπας”. Από τη δημοτική αρχή δόθηκε προφανώς η εντολή για το κάψιμο των κλαδιών και των σκουπιδιών, σιγά σιγά όμως η φωτιά φούντωσε και χρειάστηκε η επέμβαση των ανδρών της πυροσβεστικής και εθελοντών πυροσβεστών από το κλιμάκιο Πλωμαρίου, για να τεθεί υπό έλεγχο, αλλά θα σιγοκαίει για μερικές μέρες λόγω της φύσης των υλικών που ήταν εκεί συγκεντρωμένα.

Θυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη αλάνα έχει μετατραπεί σε προσωρινή χωματερή.

Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 13:00 με 13:10 να φουντώνει και να γίνεται αντιληπτή από τους περαστικούς λόγω του πυκνού καπνού. Φυσούσε όχι ιδιαίτερα δυνατός αέρας, αλλά ήταν αρκετός για να κάνει τη ζημιά. Δίπλα από τη φωτιά βρίσκονται τα δέντρα που φαίνονται στο βίντεο και στις φωτογραφίες και επίσης πολύ κοντά βρίσκεται και μια σταθμευμένη μπουλντόζα και λίγο πιο πέρα το κτήριο της παλιάς ντισκοτέκ.

Βίντεο και ακολουθούν φωτογραφίες από το σημείο που ξέσπασε η φωτιά

Φωτογραφίες από το σημείο

Facebook comments:

5 COMMENTS

  1. Καλή η καθαριότητα και αναγκαία για τον τόπο, αλλά στα πλακάκια; Το τι έχουν να εισπνεύσουν οι κάτοικοι δεν το υπολόγισε κανείς; Πολύ άστοχη η επιλογή της περιοχής. Και τώρα με τη μεγάλη φωτιά ακόμη πιο μεγάλη η επιβάρυνση. Έλεος!!! Κοντά στο νου και η γνώση. Μα μέσα στο Πλωμάρι; Άλλό μέρος δεν υπήρχε; Ας έβαζαν και καταμεσίς της κεντρικής πλατείας….

  2. Μα είναι δυνατόν; Τόσο πλαστικό, ρόδες αυτοκινήτων, λογιών λογιών βαριά σκουπίδια να καούν στα Πλακάκια; Από τα απλά κλαδιά περάσαμε στο πλαστικό; Δεν νοιάστηκε κανένας τους κατοίκους; Πού θα πάει όλος αυτός ο καπνός; Τι σωματίδια θα αιωρούνται; Μα μέσα σε κατοικημένη περιοχή; Απορίας άξιον… Και εγκληματικό για τον τόπο και τους κατοίκους. Ασφαλώς και έπρεπε να καθαρίσει ο τόπος αλλά τα Πλακάκια είναι ακατάλληλη περιοχή για να συγκεντρωθεί όλο αυτό το σκουπιδομάνι… Μεγάλη επιβάρυνση για την ατμόσφαιρα και το Πλωμάρι γενικά.

  3. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ.Αυτό χρειάζεται.Τι σημασία έχει ο χώρος;Η μόλυνση διαχέεται παντού.Τα τοξικά απόβλητα τα οποία παράγονται από την καύση των πλαστικών μολύνουν με καρκινογόνες ουσίες όχι μόνο το Πλωμάρι.Η τέφρα εξαπλώνεται παντού.Η γη είναι όλη μια γειτονιά.Αυτό πρέπει να κατανοήσουμε.Η νοοτροπία πετάω τα σκουπίδια στον δρόμο και άρα το σπίτι μου μένει καθαρό πρέπει να αλλάξει.

  4. ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΑΝΕΥΘΥΝΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ.

  5. Γιατί τα πλακάκια να έχουν μετατραπεί σε χωματερή;Παράκτια περιοχή που έπρεπε να αξιοποιηθεί επιτρέπεται να γίνει χωματερή;ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.Ούτε για λίγο ούτε για πολύ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here