Home Δελτία Τύπου Επισκέφτηκαν το Φράγμα Σεδούντα ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Βαλσαμίδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος...

Επισκέφτηκαν το Φράγμα Σεδούντα ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Βαλσαμίδης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Κ. Πετρέλλης

671
0

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από το δελτίο τύπου της Δημοτικής Ενότητας Πλωμαρίου, το Πλωμάρι επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιβάλλοντος & Βιομηχανίας κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης. Συγκεκριμένα ο κ. Βαλσαμίδης επισκέφτηκε το φράγμα Σεδούντα, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακο Σύμβουλο, κ. Κυριάκο Πετρέλλη. Και οι δυο είναι γνώστες των προβλημάτων του Πλωμαρίου και θα πρέπει επιτέλους η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, να συμβάλει στην στην ολοκλήρωση του φράγματος όπου έχουν δαπανηθεί μεγάλα ποσά από κρατικές χρηματοδοτήσεις, αλλά το έργο έχει μείνει για χρόνια στάσιμο. Ελπίζουμε οι επισκέψεις, να πιάσουν τόπο και να φέρουν αποτέλεσμα.

Το δελτίο τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου:

Επίσκεψη στο έργο που εκτελεί η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής Σεδούντα στην περιοχή του Πλωμαρίου, πραγματοποίησε την Τρίτη 21 Οκτωβρίου ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών, Περιβάλλοντος & Βιομηχανίας κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης, συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Κυριάκο Πετρέλλη και στελέχη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Λέσβου.

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο πλαίσιο του έργου για την ολοκλήρωση της λιμνοδεξαμενής Σεδούντα χωρητικότητας 210.000 κ.μ. νερού, περιλαμβάνουν την κατασκευή του υπερχειλιστή, την τοποθέτηση στεγανοποιητικής μεμβράνης σε τμήματα του φράγματος και των πρανών και την κατασκευή διαφόρων τεχνικών έργων για την ασφάλιση του έργου έναντι των κατολισθήσεων. Την περίοδο αυτή είναι σε εξέλιξη οι εργασίες για την κατασκευή του υπερχειλιστή.

Το επόμενο διάστημα αποφασίστηκε να προχωρήσουν κατά προτεραιότητα και οι εργασίες για τον έλεγχο της μεμβράνης στο τμήμα της λιμνοδεξαμενής που έχει κατασκευαστεί από προηγούμενη εργολαβία. Ταυτόχρονα θα υπάρξει συνεργασία με το Δήμο Λέσβου προκειμένου να ελεγχθούν από τις Υπηρεσίες του Δήμου οι εγκαταστάσεις και τα δίκτυα που έχουν κατασκευαστεί τα προηγούμενα χρόνια για την αξιοποίηση της λιμνοδεξαμενής, έτσι ώστε να είναι έτοιμα να λειτουργήσουν αμέσως μετά την ολοκλήρωση του έργου.

Το έργο συνολικού Π/Υ 1.600.000 € χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και αναμένεται με βάση το χρονοδιάγραμμα να έχει ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο του 2015.

Από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

fragma-mpouldoza

fragma-mpouldozes

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here