Home Ενημερώσεις Το επίσημο δελτίο τύπου για τους μετανάστες οι οποίοι διανυκτέρευσαν στο Πλωμάρι

Το επίσημο δελτίο τύπου για τους μετανάστες οι οποίοι διανυκτέρευσαν στο Πλωμάρι

786
7

Εχτές αργά το βράδυ δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Ακτοφυλακής το δελτίο τύπου για την άφιξη των μεταναστών και τη σύλληψη τους στο Πλωμάρι στην περιοχή βιολογικός.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι, οι περισσότεροι από τους μετανάστες διανυκτέρευσαν φιλοξενούμενοι σε παλιό κτήριο ιδιοκτησίας του Δήμου Λέσβου.

Το δελτίο τύπου: Εντοπισμός και σύλληψη παράνομων μεταναστών στο Πλωμάρι

Ογδόντα τρεις (83) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Συγκεκριμένα, πλήρωμα πλωτού περιπολικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε δύο (02) πνευστές μηχανοκίνητες λέμβους πλησίον της ακτής της περιοχής ”ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ” δυτικά του λιμένα Πλωμαρίου ν. Λέσβου, στις οποίες επέβαινε ικανός αριθμός αλλοδαπών. Ανωτέρω ογδόντα τρεις (83) συνολικά παράνομοι μετανάστες, στη θέα των σκαφών Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. έσκισαν τις λέμβους, έπεσαν στη θάλασσα και αποβιβάστηκαν με ιδίες δυνάμεις στην ακτή, ενώ στη συνέχεια συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Πλωμαρίου.

Την ίδια ημέρα εντοπίσθηκαν και 37 μετανάστες στην περιοχή “Γαβαθάς” κοντά στο Σίγρι.

Τριάντα επτά (37) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή ”ΓΑΒΑΘΑ” ν. Λέσβου, από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Σιγρίου. Ανωτέρω αλλοδαποί συνελήφθησαν διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων.
Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή.

Facebook comments:

7 COMMENTS

  1. Τα περισσότερα ήταν παιδιά. Ξέρει κανείς χώρα προέλευσης; Πιθανολογώ από Συρία και φεύγουν για να γλιτώσουν το κεφάλι τους.

  2. Παρατήρησα ότι ένα ζευγάρι ξένων όταν αντιλήφθηκαν ότι στην παρακείμενη ταβέρνα βρίσκονται λαθρομετανάστες αποχώρησαν ενώ είχαν πρόθεση να καθήσουν για παραγγελία.Αυτό το μαγαζί για απώλεια διαφυγοντων εσόδων και για πολλά άλλα θα το αποζημιώσει κανείς;Γιατί έχω ακούσει ότι πεφτουν αρκετά κονδύλια απο την Ευρώπη για τους λαθρομετανάστες ..

  3. Αν όντως κάποιοι τουρίστες έφυγαν από την ταβέρνα.μάλλον έγινε από ευαισθησία.Οπως και να το κάνουμε δεν είναι σωστό να τρως και να πίνεις σαν να μη συμβαίνει τίποτα,ενώ δίπλα βλέπεις γυναικόπαιδα προσφύγων,βασανισμένων ανθρώπων που φύγανε από τον τόπο τους λόγω του πολέμου,αναζητώντας ελπίδα για ζωή.Αυτή η ευαισθησία έρχεται σε αντίθεση με τον μικρόψυχο από πάνω που μόνο ο ”παράς” τον ενδιαφέρει και σε αυτόν μόνο πιστεύει.Η απανθρωπιά στον μέγιστο βαθμό….

  4. ευχομαι παντως anonymous και συ να σταμάτησες να τρως απο ευαισθησία..Η μηπως η λύση είναι να φευγουμε από το ένα μαγαζί λογω ευαισθησίας αλλά να τρώμε στο άλλο..δεν αναφέρεσε και στον `παρά` που παίρνουν κάποιοι επιτήδιοι από την εκμετάλευση τέτοιων γεγονότων..Η απανθρωπιά εις βάρος ελλήνων στο μέγιστο βαθμό..

  5. ποια είναι ακριβώς η απανθρωπιά εις βάρος των Ελλήνων “all right”?Θα τους πάρουν τη δουλειά οι θαλασσοπνιγμένοι λαθρομετανάστες?

  6. Δεν λεω σωστα ολα τα παραπανω,θα ηθελα να παραθεσω και μια αλλη γνωμη που ισως να ειναι και ακραια αλλα ας την εχουμε κατα νου…ναι φευγουν απο τη πατριδα τους λογο πολεμου εδω που ερχονται στην ελλαδα και εκλωβιζονται γιατι καμια αλλη χωρα δεν τους δεχεται…εδω που ερχονται με τη βοηθεια των τουρκων και που τοσο ευκολα φτανουν στις ακτες μας,και τελος παντων εχει διμιουργηθει ικανος αριθμος μουσουλμανων,μηπως λεω καποια στιγμη μας ζητηθει να αναγνωρισουμε μουσουλμανικη μειονοτητα? και δεν ξερω αν σταματησει εκει, δηλ.να το εκμεταλευτουν οι γειτονες οπως και μεχρι τωρα αυτο κανουν.Και κατι τελευταιο που βρισκουν οι παρανομοι μεταναστες 3-4 χιλ δολαρια εισητηριο απο απεναντι εδω? και μην μου πειτε οτι πουλανε τα υπαρχοντα τους αφου ειναι φτωχοι και αν ειχαν ενα σπιτι ποιος το αγορασε? και δεν ειναι μονο τα 3-4 χιλιαρικα, πανω τους εχουν και αλλα λεφτα και κοσμηματα και κινητα, καποιοι απο αυτους….αυτο για να προβληματιστουμε…

  7. Ο λόγος που εγκλωβίζονται στην Ελλάδα είναι το ότι η πολιτική ηγεσία της χώρας μας είχε ψηφίσει το περίφημο “Δουβλίνο 2”.

    Επίσης η δημιουργία κέντρων κράτησης των μεταναστών δίνει χρήματα σε πολλούς επιχειρηματίες, άρα η δημιουργία τέτοιων κέντρων βολεύει κάποιους, άρα κάποιοι στην Ελλάδα θέλουν την εισροή μεταναστών γιατί έχουν χρηματικό όφελος. Και η Ευρωπαϊκή ένωση υποτίθεται δίνει στην Ελλάδα πολλά χρήματα για τους μετανάστες, τώρα πού πάνε αυτά τα λεφτά είναι άγνωστο.

    Σε μια φουρνιά προσφύγων από την Συρία, είχα ακούσει ότι οι περισσότεροι ήταν από εύπορες οικογένειες, ανάμεσα τους δάσκαλοι, γιατροί, καθηγητές κλπ. Πάντα από μια χώρα που έχε πόλεμο είναι πιο εύκολο να φύγουν αυτοί που έχουν χρήματα. Σε πολλές περιπτώσεις επειδή βλέπουμε νέους και έφηβους στις φουρνιές που έρχονται, αυτά τα νέα παιδιά τα στέλνουν οι γονείς τους δίνοντας όλο το βιός τους για να σωθούν τουλάχιστον αυτά.

    Δε μπορούμε να αποκλείσουμε το οποιοδήποτε σχέδιο σε βάρος της χώρας μας. Όμως το ότι τα σύνορα δε φυλάσσονται επαρκώς, υπεύθυνες είναι οι Ελληνικές κυβερνήσεις.

    Για το “Δουβλίνο 2” μπορείτε να διαβάσετε εδώ από αναζήτηση στο google:

    https://www.google.gr/?gws_rd=ssl#q=%CE%94%CE%BF%CF%85%CE%B2%CE%BB%CE%AF%CE%BD%CE%BF+2

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here