Home Άρθρα Οξύνονται τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου – Ελλείψεις οδηγών και ιατρικού...

Οξύνονται τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου – Ελλείψεις οδηγών και ιατρικού προσωπικού

889
3

Γράφει ο Γρηγόριος Σαββίδης. Είμαι δυστυχώς στη δυσάρεστη θέση να ξαναγράψω για ένα πρόβλημα στο οποίο έχω αναφερθεί και στο παρελθόν αλλά δυστυχώς όχι μόνο δεν λύθηκε, αλλά χειροτερεύει.

Αναφέρομαι στο θέμα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου στο κέντρο υγείας Πλωμαρίου. Ενδεικτικά για το μήνα Οκτώβριο 37 απο τις 90 βάρδιες είναι ακάλυπτες. Παράλληλα το εργαστήριο του κέντρου υγείας αυτή τη στιγμή δεν έχει βοηθό μικροβιολόγο, αφού μετά τη συνταξιοδότηση της μόνιμης βοηθού, οι ανάγκες καλύφθηκαν από βοηθό του νοσοκομείου, για κάποιους μόνο μήνες. Το καλοκαίρι την κάλεσαν πάλι στο νοσοκομείο για να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες εκεί (και λόγω των καλοκαιρινών αδειών)και τελικά δεν επέστρεψε ποτέ. Τώρα η ίδια έχει αποφάσισε να βγεί στη σύνταξη και εθελοντικά έρχεται κάθε Τρίτη στο κέντρο υγείας. Μόνο λοιπόν κάθε Τρίτη γίνονται προγραμματισμένες εργαστηριακές εξετάσεις στο κέντρο υγείας και αυτό χάριν φιλοτίμου. Το φιλότιμο είναι αυτό που οδηγεί τους οδηγούς πολλές φορές, εκτός υπηρεσίας να τρέξουν να βοηθήσουν σε μια επείγουσα κατάσταση. Το φιλότιμο είναι αυτό που κάνει τους γιατρούς του κέντρου υγείας να τρέχουν με το δικό τους μέσο όπου χρειαστεί βοήθεια. Το φιλότιμο, όμως, ΔΕΝ μπορεί και ΔΕΝ πρέπει να αντικαθιστά τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους κράτους απέναντι στους πολίτες του. Η παρόχη υπηρεσιών υγείας είναι μια από τις πρωταρχικές υποχρεώσεις της πολιτείας.

Να σημειωθεί ότι από αρχές του 2015 τα κέντρα υγείας και τα ιατρεία του ΠΕΔΥ θα ανήκουν στην άμεση διοίκηση της υγειονομικής περιφέρειας και όχι στη διοίκηση του νοσοκομείου. Το τελευταίο θα έχει άμεσο αντίκτυπο και σε όσους εργαζόμενους υπηρετούν στο κέντρο υγείας με απόσπαση από το νοσοκομείο. Αυτοί θα κληθούν να επιστρέψουν άμεσα στο νοσοκομείο, αποδυναμώνοντας και άλλο το κέντρο υγείας.

Τέλος αυτή τη στιγμή το κέντρο υγείας από τους 3 επισκεπτες υγείας που είχε προ έτους, τώρα δεν έχει κανένα, από τις 2 κοινωνικούς λειτουργούς τώρα έχει μία, παραιτήθηκαν 3 μόνιμοι γενικοί ιατροί, 1 τραυματιοφορέας συνταξιοδοτήθηκε, μία φύλακας απεβίωσε, άλλος ένας συνταξιοδοτήθηκε …… και έπεται συνέχεια. Φυσικά όποιος φεύγει με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, δεν αντικαθίσταται! Σιγά σιγά θα έρθει και η απόφαση για υποβάθμιση των κέντρων υγείας, αλλά μέχρι τότε θα έχουν μείνει ελάχιστοι για να στεναχωρηθούν ! Μήπως ήρθε η ώρα για να αντιδράσουμε; Μήπως πρέπει να κάνουμε κάτι τώρα, πριν φτάσει η ώρα που δεν θα έχει μείνει τίποτα άλλο να σώσουμε;

Σας επισυνάπτω το παρακάτω κείμενο το οποίο υπογράφηκε από τους εργαζομένους του κέντρου υγείας και εστάλη στη διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Θέμα : Διαμαρτυρία ιατρών και προσωπικού του κέντρου υγείας Πλωμαρίου σχετικά με το θέμα της ελλιπούς κάλυψης του κέντρου από οδηγούς ασθενοφόρων.

Το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου στο κέντρο υγείας Πλωμαρίου, σας είναι εν πολλοίς γνωστό. Έχετε ενημερωθεί γραπτώς ήδη 7 φορές από τη διεύθυνση του κέντρου υγείας . Ωστόσο το πρόβλημα όχι μόνο δεν λύνεται, αλλά οξύνεται όλο και περισσότερο. Αυτή τη στιγμή στο κέντρο υγείας υπηρετούν μόλις τρεις οδηγοί (μετά την αποχώρηση δύο οδηγών λόγω συνταξιοδότησης). Ακόμα και όταν ήταν πέντε δεν μπορούσαν να πάρουν ούτε την κανονική τους άδεια, πόσο μάλλον τώρα που είναι μόνο τρεις.

Τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο λόγω των αυξημένων αναγκών της τουριστικής περιόδου, βρέθηκε μερική και προσωρινή λύση, για κάλυψη κάποιων από τις βάρδιες από οδηγούς του ΕΚΑΒ της Μυτιλήνης , αλλά και οδηγών από Λάρισα και Λάμια στα πλαίσια του προγράμματος κάλυψης των νησιών από το ΕΚΑΒ της κεντρικής- ηπειρωτικής Ελλάδας. Ήταν μια ανάσα, αλλά ο Σεπτέμβριος τελειώνει, οι τουρίστες επιστρέφουν στον τόπο τους και εμείς μένουμε πίσω για να καλύψουμε υγειονομικά τον ντόπιο πληθυσμό, μόνοι μας . Μήπως αυτοί είναι πολίτες β΄ κατηγορίας ;

Οι ακάλυπτες βάρδιες του Οκτώβριου ακόμα και αν δεν πάρουν ούτε μια μέρα κανονικής άδειας οι οδηγοί μας αγγίζουν τις 27 – σχεδόν το 1/3. Για να μην αναφερθούμε στο ενδεχόμενο μιας αναρρωτικής ή άλλου τύπου άδειας.

Θεωρείτε ότι η περιοχή του Πλωμαρίου και των γύρω χωριών είναι μικρή σε έκταση, είναι κοντά στη Μυτιλήνη, έχει καλό οδικό δίκτυο ή έχει λίγο πληθυσμό ; Νομίζετε ότι η «κάλυψη» από το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης είναι κάλυψη ; Πιστεύετε ότι όταν καλείται το κέντρο υγείας από κάποιον πολίτη της περιοχής μας για κάτι επείγον, μπορούμε να του απαντήσουμε, «καλέστε το 166 και σε 1 ώρα θα έρθει το ασθενοφόρο» ;
Σε πολλές περιπτώσεις αναγκαζόμαστε να αφήσουμε το κέντρο υγείας και να μεταβούμε στο σημείο που μας καλούν με το προσωπικό μας αυτοκίνητο, για να εκτιμήσουμε την κατάσταση του ασθενούς και στη συνέχεια να καλέσουμε το ΕΚΑΒ από τη Μυτιλήνη (κάποιες φορές δεν χρειάζεται ασθενοφόρο και θα ήταν ανεύθυνο να το καλέσουμε, να το στερήσουμε από την πόλη της Μυτιλήνης, βασιζόμενοι μόνο στα λεγόμενα ενός συνοδού από το τηλέφωνο). Πολλές φορές δεχόμαστε κλήση από το ΕΚΑΒ να μεταβούμε σε κάποιο περιστατικό μέχρι να φτάσει το ασθενοφόρο ή μέχρι να βρεθεί διαθέσιμο ασθενοφόρο. Άλλες πάλι φορές η κατάσταση της υγείας του ασθενούς που βρίσκουμε είναι τόσο σοβαρή που δεν υπάρχει ο χρόνος για να περιμένουμε το ασθενοφόρο και αναγκαζόμαστε να τον μεταφέρουμε με όποιον αυτοσχέδιο τρόπο βρούμε, στο κέντρο υγείας με το δικό μας μέσο.

Και αν το περιστατικό είναι ένα βαρύ τροχαίο ; Πώς θα το μεταφέρουμε στο κέντρο υγείας ; Τι προτείνετε ; Ένα φορείο και ένα αγροτικό αυτοκίνητο με καρότσα, είναι κατάλληλη λύση για εσάς;

Ελλάδα 2014 !!!! Μήπως να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες στο σημείο μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο μετά από 1 ώρα; Και αν είναι χειμώνας και βρέχει ; Δεν κινδυνεύει ο πολυτραυματίας από υποθερμία ; Και αυτή η περίφημη «χρυσή» ώρα που αναφέρουν στο ΑTLS ; Αυτή που θα κρίνει κατά μεγάλο ποσοστό την έκβαση του ασθενούς πολυτραυματία; Αν αυτός ο ασθενής περιμένει στην άσφαλτο όλη αυτή την ώρα μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, νομίζετε ότι δεν κινδυνεύει να καταλήξει καθοδόν χωρίς καμία ουσιαστικά βοήθεια ;
Αν χρειάζεται αναρρόφηση; Να την κάνουμε στόμα με στόμα; Ή μήπως μπορούμε να κουβαλάμε με το αυτοκίνητο μας όλα τα απαραίτητα εργαλεία και υλικά που υπάρχουν στο ασθενοφόρο; Φορείο, καρέκλα, φιάλη οξυγόνου, αναρρόφηση, απινιδωτής κλπ.

Και έρχεται τελικά το ασθενοφόρο από τη Μυτιλήνη, το περιστατικό είναι σοβαρό και χρήζει συνοδείας ιατρού, γίνεται η διακομιδή απόγευμα ή βράδυ, και φυσικά το ταμείο του νοσοκομείου είναι κλειστό. Ο ιατρός όμως είναι σε υπηρεσία και πρέπει να επιστρέψει στην έδρα του, αναγκάζεται να πάρει ΤΑΧΙ, να πληρώσει περί τα 50 ευρώ από την τσέπη του και μετά να στείλει την απόδειξη , με το έντυπο της κίνησης του ασθενοφόρου στο νοσοκομείο για να περιμένει 2 μήνες να τα πάρει πίσω !

Και αν χρειαστεί και 2η διακομιδή ; ΄Αλλα 50 ευρώ ; Ξέρετε βέβαια πόσα πληρωνόμαστε και πότε πληρωνόμαστε τα χρήματα της εφημερίας που κάνουμε.

Νομίζετε ότι ο κάθε γιατρός που πηγαίνει στη δουλειά του έχει και κάνα – δυο 50ευρα για κάθε περίπτωση ; Μάλλον ζούμε σε άλλο κόσμο ή σε άλλη χώρα τουλάχιστον.

Ζητήθηκε, τουλάχιστον, τα χρήματα αυτά να δίνονται προσωρινά από το ταμείο του κέντρου υγείας (έσοδα από εισιτήρια κλπ) και η απάντηση ήταν αρνητική. Δηλαδή να πληρώνουμε το ΤΑΧΙ από τη τσέπη μας, να πληρώνουμε τη βενζίνη για να μεταβούμε στο περιστατικό με δικό μας μέσο, από την τσέπη μας, αν λερωθεί το αυτοκίνητο μας από εμέσματα , αίματα κλπ να το καθαρίσουμε από την τσέπη μας και αν συμβεί κάποιο ατύχημα στο δρόμο θα είναι φυσικά δική μας η ευθύνη αφού τον μεταφέραμε με το δικό μας μέσο και όχι ασθενοφόρο. Αν έρθει άλλο επείγον περιστατικό στο κέντρο υγείας όσο λείπουμε και περιμένουμε κατ’ οίκον το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, πάλι δική μας θα είναι η ευθύνη που αφήσαμε το κέντρο υγείας. Αν δεν πάμε στο σημείο που μας καλούν και ο ασθενής καταλήξει όσο περιμένει το ασθενοφόρο, πάλι δική μας θα είναι η ευθύνη. Αν στείλουμε το περιστατικό στο νοσοκομείο μόνο με το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και καταλήξει, πάλι εμείς θα φταίμε, αφού υπογράψαμε ότι δεν χρήζει συνοδείας ιατρού.

Εσείς, από τη μεριά σας θα μας επιστρέψετε τα χρήματα για το ΤΑΧΙ μετά από 2 μήνες και θα μας πληρώσετε για την εφημερία μετά από 3-4 μήνες! Και η δική σας ευθύνη για όλα αυτά, που είναι;
Τα δικαιολογημένα παραπόνα, οι φωνές, οι απειλές και ότι άλλο μπορεί να βγάλει κάποιος άνθρωπος όταν είναι σε απόγνωση και κινδυνεύει κάποιος δικός του, τα ακούτε εσείς ; Όχι βέβαια ! Και αυτά εμείς !
Φτάνει πια! Και όχι! δεν είμαστε ευθυνόφοβοι, αλλά, μήπως ήρθε ή ώρα να αναλάβει και κάποιος άλλος την ευθύνη που του αναλογεί;

Όλα αυτά θα δημοσιοποιηθούν στην τοπική κοινωνία και στους τοπικούς άρχοντες και όποιο άλλο ευήκοον ους, για να γνωρίζουν και να προβούν σε όποια δράση αποφασίσουν και μπορούν, ώστε να πιέσουν να δοθεί μια κάποια σοβαρή λύση στο πρόβλημα . Εμείς, ως υγειονομικοί που υπηρετούν στο κέντρο υγείας Πλωμαρίου θα είμαστε μαζί τους. Δεν μπορούμε πια να τα κάνουμε όλα μόνοι μας !

Πλωμάρι, 25/9/2014

Οι ιατροί του κέντρου υγείας Πλωμαρίου

Άρθρο: Γρηγόριος Σαββίδης

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η ΕΝΔΕΙΑ ΠΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΓΑΘΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΥΓΕΙΑ. ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠΟΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΟΛΟΣ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΥΜΕ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΚΟΜΗ ΒΕΒΑΙΑ… ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ, ΟΛΟ ΤΟ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΥΠΕΡΒΑΛΛΟΥΝ ΕΑΥΤΟ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ. ΟΜΩΣ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΤΟΥ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΥΤΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΒΑΖΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΑΚΙ ΤΟΥ ΚΟΥΝΑΕΙ ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΒΕΙ ΑΜΕΣΑ. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΩ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΖΗΣΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΟΤΑΝ ΑΣΘΕΝΗΣΕ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟ ΠΩΣ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΤΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ Ή ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΤΑΞΙ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΟΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΣΠΕΥΔΕΙ. ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΜΕ ΠΥΞΙΝΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ, ΑΦΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ… ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΘΕΡΑΠΟΝΤΟΣ ΙΑΤΡΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΩΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΥΡΙΕ ΣΑΒΒΙΔΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ.

  2. Αγαπητέ κύριε ανώνυμε ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ, συνηθίζεται όταν γράφουμε στο διαδίκτυο, να γράφουμε με μικρά, άλλως θεωρείται από τους άλλους ότι φωνάζουμε! Ελπίζω να μην είναι έτσι. Όχι ότι δεν έχω ακούσει φωνές και δια ζώσης ή ακόμα και απειλές ότι θα με δείρουνε, έτσι, επειδή ήπιανε και κανα ποτηράκι παραπάνω και έχουνε και κακές προηγούμενες εμπειρίες σχετικά με την εξυπηρέτηση από το κέντρο υγείας, ενώ εγώ το μόνο που έκανα ήταν η δουλειά μου με τον καλύτερο τρόπο που μπορούσα . Δεν παρεξηγώ εύκολα! Αλλά μιας και αναφερθήκατε προσωπικά στο άτομο μου, θα μπορούσα να σας βεβαιώσω ότι αυτά που γράφω είναι μέσα από τις προσωπικές μου εμπειρίες και όχι λόγια του αέρα. Το αυτοκίνητο μου το έχω χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 10 φορές ως ασθενοφόρο τους τελευταίους μήνες, έχω κουβαλήσει φιάλες οξυγόνου,συμπυκνωτές, φορεία και αρκέτες γιαγιάδες τις έχω κατεβάσει από τις σκάλες πάνω σε καρέκλα με τα χέρια μου. Οι μετακινήσεις αυτές πολλές φορές ήταν εκτός Πλωμαρίου, στα γύρω χωριά και τη βενζίνη αυτή, όσο και αν σας φαίνεται περίεργο, την πληρώνω από την τσέπη μου. Αυτά που περιγράφω τα κάνουν και άλλοι συνάδελφοι. Δεν παριστάνω τον ήρωα. Απλά και εγώ όπως και πολλοί άλλοι συνάδελφοι μου έχουμε συνείδηση.
    Δεν σας κακίζω, αλλά πιστέψτε με, αυτά που μπορεί ένας άνθρωπος σαν και σας να έχει ζήσει όταν έρχεται σε επάφη με την κατάντια του ΕΣΥ, όταν ο ίδιος ή κάποιος δικός του έχει πρόβλημα υγείας, συμβαίνουν ελάχιστες φορές στη ζωή του. Εμείς τα ζούμε σχεδόν καθημερινά σε όλη μας τη ζωή!! Το άγχος, το stress, την ψυχοφθορά, την καθημερινή επαφή με τον πόνο, το θάνατο, το φόβο δεν τα βιώνει κανένας στη ζωή του όπως ένας γιατρός με συνείδηση. Αν δεν έχετε διαθεση να στηρίξετε την προσπάθεια μας για καλύτερες συνθήκες περίθαλψης για εσάς και εργασίας για εμάς, μην το κάνετε! Παρακαλώ πολύ όμως ΜΗΝ ειρωνεύεστε! Γιατί αυτό το κύριε Σαββίδη ως ειρωνεία μόνο μπορώ να το εκλάβω.

  3. Είναι τρομακτική η αντιμετώπιση των προβλημάτων από μια μερίδα ανθρώπων.
    Αντί να επικενρώνονται στο ΠΡΟΒΛΗΜΑ, δεν χάνουν ευκαιρεία να ρίξουν λάσπη.
    Ντροπή… Μπορεί όντως να χρειάστηκε ο ίδιος ο Αnagnostis να πληρώσει από την τσέπη του κάποια φορά για να μεταφερθεί -όπως λέει- ασθενής συγγενής του, δεν μπορεί όμως, να βγάζει χολή κατά των γιατρών του Κ.Υ. και να τους κατηγορεί -έμμεσα ή άμεσα- γι’ αυτό.
    Και μάλιστα όταν αναφέρεται προσωπικά και ονομαστικά σε κάποιο άτομο, θα πρέπει στοιχειωδώς να ρωτήσει πρώτα και να μάθει για το ποιό είναι αυτό το άτομο και για το ήθος του!
    Δυστυχώς οι έννοιες “ΗΘΟΣ”, “ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ”, “ΑΛΤΡΟΥΪΣΜΟΣ”, “ΕΥΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑ”, για κάποιους είναι παντελώς άγνωστες…
    Πάντως ένα μεγάλο “μπράβο” ωφείλουμε στους περισσότερους εναπομείναντες υπαλλήλους του Κέντρου Υγείας (γιατρούς και όχι μόνο) που παρόλες τις τεράστιες περικοπές στους μισθούς τους, κρατάνε με νύχια και με δόντια!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here