Home Δελτία Τύπου Ζητούνται εθελοντές καθηγητές για το κοινωνικό φροντιστήριο

Ζητούνται εθελοντές καθηγητές για το κοινωνικό φροντιστήριο

616
3

Από την Αντιδημαρχία και τον Οργανισμό «Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Λέσβου», γίνονται γνωστά τα παρακάτω: Όπως και πέρυσι έτσι και εφέτος έχουμε την διάθεση να βοηθήσουμε τους οικονομικά αδύναμους μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου με την διοργάνωση ενός Κοινωνικού Φροντιστηρίου. Ως εκ τούτου ζητάμε την εθελοντική συμμετοχή των καθηγητών, προκειμένου να μπορέσουμε να στηρίξουμε όλους τους άπορους μαθητές που δεν έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν για να βοηθηθούν.
Οι ειδικότητες που χρειαζόμαστε είναι οι εξής: Φιλολόγους, Μαθηματικούς, Φυσικούς-Χημικούς, Βιολόγους και καθηγητές Αγγλικών.
Οι ενδιαφερόμενοι καθηγητές μπορούν να τηλεφωνούν στο 22510-27501, εσωτερικό 1 υπεύθυνη κ. Λαγουτάρη και να δηλώνουν την συμμετοχή τους καθώς και τις ημέρες και ώρες που μπορούν να διαθέσουν για το Κοινωνικό μας Φροντιστήριο.

Η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Αναστασία Αντωνέλλη δήλωσε σχετικά:
«Ελπίζω και εφέτος η προσπάθεια μας που έχει στόχο την συμπαράσταση των οικονομικά αδυνάμων συνδημοτών μας, να βρει ανταπόκριση από τους λειτουργούς της Μέσης Εκπαίδευσης.
Για μας είναι μια δράση, που για πρώτη φορά την ξεκινήσαμε πέρσι και με την βοήθεια των εθελοντών καθηγητών αποδείχθηκε σωτήρια, ως προς την στήριξη των οικονομικά αδύναμων οικογενειών, ούτως ώστε να μην αναγκαστούν να κάνουν περικοπές και στην γνώση των παιδιών τους, στερώντας τους ένα ουσιαστικό εφόδιο ζωής.
Η επιτυχία και η αναγκαιότητα του Κοινωνικού μας Φροντιστηρίου αποδεικνύεται από τον διπλασιασμό των αιτούντων μαθητών φέτος.
Είμαι βέβαιη ότι και εφέτος οι δηλώσεις των εθελοντών καθηγητών θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες μας, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι το επάγγελμα του καθηγητή πρωτίστως είναι λειτούργημα!»

Από το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου Λέσβου

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. ΕΙΜΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙ.ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΕΔΩ?

  2. Πέρσι είχαν ξεκινήσει τμήματα και τα μαθήματα γίνονταν στο παλιό δημαρχείο. Μπορείτε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 22510-27501

  3. ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ:
    Υπάρχει ο χώρος, έτοιμος από πέρσυ:
    δύο αίθουσες στο πρώην Δημαρχείο, ακριβώς πάνω από την Εμπορική Τράπεζα, που τις καθάρισαν, τις έβαψαν και τις επίπλωσαν οι μαθητές της περσινής Α’ Γενικού Λυκείου, μαζί με κάποιους καθηγητές τους. (Τα θρανία τα δάνεισε το ΕΠΑΛ και μεταφέρθηκαν εκεί από την αποθήκη του Γηροκομείου).
    Πέρσυ είχαν γίνει στο κοινωνικό φροντιστήριο, ανελλιπώς όλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς – από αρχές Νοέμβρη- μαθήματα Μαθηματικών και Γλώσσας και πρός το τέλος της σχολ. χρονιάς, (καθώς και την περίοδο των εξετάσεων), έγιναν και μαθήματα Φυσικής και Χημείας.
    Τα μαθήματα έγιναν πέρσυ αποκλειστικά από κάποιους καθηγητές του σχολείου, στους μαθητές της Α΄Λυκείου, (εκτός μιας μόνο εξαίρεσης , των Λατινικών Γ΄τάξης, που προσφέρθηκε φιλόλογος του σχολείου να κάνει σε κάποιους μαθητές που έδιναν Πανελλήνιες).
    Επιλέχτηκε κυρίως η Α’ τάξη, γιατί αυτοί ακριβώς οι μαθητές αποτέλεσαν τα “ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ” όλων αυτών των επιπόλαιων και αψυχολόγητων “μεταρρυθμίσεων” στο χώρο της Δημόσιας Παιδείας – πάντα εις βάρος των μαθητών-.
    Αξίζει φυσικά να πούμε ότι με τις νέες ρυθμίσεις της κυβέρνησης, με τους νεους βαθμολογικούς περιορισμούς και την καθιέρωση της περιβόητης ΚΛΗΡΩΣΗΣ από την Τράπεζα Θεμάτων ( κοινώς ΤΖΟΚΕΡ), περίπου το 40-50% των μαθητών της Α’ Λυκείου σε όλη την Ελλάδα έμειναν τη προηγούμενη σχ. χρονιά ανεξεταστέοι, κυρίως στα Μαθηματικά αλλά και στη Γλώσσα.
    – όποιος ενδιαφέρεται ας ψάξει να βρει τα επίσημα στατιστικά στοιχεία- .
    Που σημαίνει πως αναγκάστηκαν οι γονείς να πληρώσουν εντατικά φροντιστήρια όλο το καλοκαίρι, μήπως και σταθούν πιο τυχερά τα παιδιά τους τον Σεπτέμβρη.
    Αυτό, το αποφύγαμε εδώ στο Πλωμάρι, με τα εντατικά μαθήματα στο κοινωνικό φροντιστήριο όλη τη χρονιά.
    Τα παιδιά, αν και αρχικά αντιμετώπισαν πολλές δυσκολίες, τα πήγαν στο τέλος πολύ καλά, και τελικά δεν έμεινε ανεξεταστέος ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ μαθητής της Α΄Λυκείου.
    Τα φροντιστήρια θα συνεχιστούν και φέτος, αρχικά για τα παιδιά της φετινής Β’ Λυκείου, γιατί και πάλι αυτά για πρώτη φορά θα αντιμετωπίσουν σαυτήν την τάξη, τα νέα μέτρα (πάλι άγνωστη -προς το παρόν- Τράπεζα Θεμάτων, νέα και φορτωμένη ύλη, αλλαγές στις κατευθύνσεις κ.α.).
    Φυσικά, εφόσον υπάρξουν προσφορές από καθηγητές (διορισμένους ή αδιόριστους), θα υπάρξει και η δυνατότητα να επεκταθεί και σε άλλες τάξεις. Αυτό θα το ρυθμίσουν άμεσα οι ίδιοι οι μαθητές με τους καθηγητές τους.
    Τηλ. επικοινωνίας, εδώ στο Πλωμάρι, για συντονισμό (μόνο για καθηγητές που προσφέρονται να διδάξουν) :
    22520.33289 και 6945312049.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here