Home Αστυνομικό Δελτίο Παράταση ισχύος αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και ιστορικών ή οικογενειακών κειμηλίων

Παράταση ισχύος αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και ιστορικών ή οικογενειακών κειμηλίων

457
0

Ενημέρωση από την αστυνομία: Με Απόφαση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλη Κικίλια, παρατείνεται μέχρι την 31.12.2014 η ισχύς των αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων και λοιπών αντικειμένων, που εκδόθηκαν πριν τη δημοσίευση της Απόφασης αυτής (ΦΕΚ Β’ 2244 από 18.08.2014) και έχουν λήξει ή λήγουν μέχρι την ημερομηνία αυτή.
Σημειώνεται ότι, απαραίτητη για την ανανέωση χορήγηση των ως άνω αδειών είναι η προσκόμιση σχετικής βεβαίωσης, όπως αυτή περιγράφεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 της υπ’ αριθ. 3009/2/84-δ΄ από 27.07.2004 Υ.Α. όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Στο πλαίσιο αυτό και για την ενιαία και ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης, καθορίζονται τα ακόλουθα:

• Το σύνολο των αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων, ιστορικών ή οικογενειακών κειμηλίων, που χορηγήθηκαν από ενάρξεως της εφαρμογής των διατάξεων του Ν.2168/1993, η ισχύς των οποίων έληξε ή λήγει μέχρι 31.12.2014, παρατείνονται μέχρι την ημερομηνία αυτή.

• Αιτήματα για την ανανέωση αδειών κατοχής συλλεκτικών όπλων, που έχουν ήδη υποβληθεί και περιλαμβάνουν όπλα ενεργά,για τα οποία χρήζουν εφαρμογής οι διατάξεις του άρθρου 13 της υπ’ αριθ. 3009/2/84-δ’ από 27-7-2004 Απόφασης του Υπουργού Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη, θα ικανοποιηθούν και οι σχετικές άδειες θα παραταθούν με πράξη επί του σώματος αυτών.

 

• Αρχικά αιτήματα, για χορήγηση τέτοιων αδειών, στα οποία δεν περιλαμβάνονται ενεργά όπλα, θα εξετάζονται σύμφωνα με τα ισχύοντα. Εφόσον όμως τέτοια αιτήματα περιλαμβάνουν και ενεργά όπλα, τα οποία αποκτήθηκαν κατά τρόπο νόμιμο, θα χορηγείται άδεια κατοχής, εφόσον πληρούνται οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις, χρονικής ισχύος μέχρι 31.12.2014, ημερομηνία έως την οποία παρατείνεται η προσκόμιση της προβλεπόμενης βεβαίωσης.

• Θέματα που αφορούν περιπτώσεις απόρριψης αιτημάτων, για ανανέωση των εν λόγω αδειών και αφαίρεσης των κατεχόμενων όπλων, θα διευθετούνται στο πλαίσιο των παραπάνω ρυθμίσεων.
Για περισσότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στις αρμόδιες τοπικές αστυνομικές Αρχές.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here