Home Ενημερώσεις Επεκτείνεται στο Πλωμάρι η ανακύκλωση

Επεκτείνεται στο Πλωμάρι η ανακύκλωση

717
3

Δελτίο τύπου: Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε ότι σύντομα θα επεκταθεί και στην πόλη μας η ανακύκλωση υλικών συσκευασίας. Συνεργείο από την Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης ΕΕΑΑ, που υπέγραψε την σχετική σύμβαση με τον Δήμο, άρχισε την διανομή στο Πλωμάρι ειδικών σάκων ανακύκλωσης και ενημερωτικού εντύπου, για την σωστή διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών.

Την επόμενη εβδομάδα θα γίνει και η τοποθέτηση των ειδικών μπλε κάδων κατα μήκους του κεντρικού δρόμου και σε άλλα σημεία που μπορεί να περάσει το μεγάλο απορριμματοφόρο της ανακύκλωσης. Επισυνάπτονται οι σχετικές οδηγίες.

Φορέας Ανάπτυξης Πλωμαρίου

Ακολουθεί το ενημερωτικό βίντεο και τα ενημερωτικά έντυπα.

Πατήστε στο έντυπο για να το δείτε σε μεγαλύτερη ανάλυση

entypo-anakyklosis

anakyklosi2

 

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. Μακάρι να εφαρμοστεί. Όταν ανοίξουν τα σχολεία καλό θα ήταν να γίνει στα παιδιά μια αναλυτική ενημέρωση για το τι πετάμε στους μπλε κάδους. Εξάλλου, μην ξεχνάμε η περιβαλλοντική συνείδηση πρέπει να ξεκινάει από μικρή ηλικία, αν και ποτέ δεν είναι αργά..

  2. και ξάφνου ανακάλυψε το Πλωμάρι τη φωτιά και τον τροχό….Δεν θέλω να φανώ κυνική αλλά όταν στις περισσότερες πολιτισμένες χώρες,ακόμα και στα πιο απομακρυσμένα χωριό τους ξεκινούσε προ δεκαετιών οργανωμένη ανακύκλωση,εμείς εδώ στο Πλωμάρι-ακόμη και μέχρι σήμερα δηλαδή-πετούσαμε τα σκουπίδια μας στη μαρίνα,μέσα στη θάλασσα.Αναρωτιέμαι αν θα έχει επιτυχία αυτή η προσπάθεια.Μακάρι!

  3. Έτσι για την Ιστορία:
    Τα παιδιά του Πλωμαρίου τουλάχιστον την τελευταία 20ετία , ήδη από το Νηπιαγωγείο, διδάσκονται συστηματικά τα περί Ανακύκλωσης και όλα τα σχετικά.
    Σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, στα Δημοτικά του Πλωμαρίου, στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο, οι μαθητές ενημερώνονται διαρκώς και συμμετέχουν ενεργά -και όχι μόνο στα λόγια- εδώ και χρόνια σε περιβαλλοντικά προγράμματα με θέμα την Ανακύκλωση.
    Και οι ειδικοί μπλε κάδοι ανακύκλωσης επίσης ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ έχουν εγκατασταθεί, μετά από προτροπή των όσων ενδιαφέρονται και ασχολούνται με το ζήτημα αυτό, σε διάφορα σημεία του Πλωμαρίου.
    Το πρόβλημα είναι πως όλες οι προσπάθειες έμειναν μισές γιατί αυτοί οι κάδοι απλούστατα ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΔΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ή αδειάζονται τελικά μαζί με τα υπόλοιπα σκουπίδια!!!…
    Για τι είδους περιβαλλοντική συνείδηση λοιπόν μπορούμε να μιλάμε, όταν υπάρχει τέτοια προχειρότητα, κοροϊδία και ΑΠΑΞΙΑ από την ίδια την πολιτεία;
    Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά η προσπάθεια να πιάσει τόπο.
    Γιαυτό πρέπει να δοθεί έμφαση και να ασκηθεί πίεση, ώστε να μην μείνουμε πάλι μόνο στο μοίρασμα σάκων, στην τοποθέτηση κάδων και στην έκδοση ενημερωτικών φυλλαδίων, που είναι ΧΑΜΕΝΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΧΑΜΕΝΟΣ ΚΟΠΟΣ, εαν δεν υπάρχει τακτική και μόνιμη διέλευση του ειδικού απορριματοφόρου της Ανακύκλωσης.
    Και αυτό, εφόσον βέβαια πρώτα εξασφαλίσουμε την τακτική διέλευση του κοινού απορριματοφόρου, για να αδειάζει τους κοινούς πράσινους κάδους από τα κοινά σκουπίδια που κινδυνεύουν κάθε τόσο να πνίξουν όλο το Πλωμάρι και έχουν ασχημύνει τόσο πολύ την όλη του εικόνα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here