Home Εκδηλώσεις Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Αιγαίο και στη θάλασσα της Λέσβου «λοξές δελφινιών ράχες...

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Αιγαίο και στη θάλασσα της Λέσβου «λοξές δελφινιών ράχες – στο φως του φεγγαριού με τον Οδυσσέα Ελύτη»

402
0

Αυγουστιάτικη Πανσέληνος στο Αιγαίο και στη θάλασσα της Λέσβου «λοξές δελφινιών ράχες – στο φως του φεγγαριού με τον Οδυσσέα Ελύτη» & «με πηδαλιούχο τον Οδυσσέα Ελύτη». Με χαρά σας ενημερώνουμε και σας προσκαλούμε στη γιορτή της Πανσελήνου του Αυγούστου (Κυριακή, 10 Αυγούστου), «λοξές δελφινιών ράχες – στο φως του φεγγαριού με τον Οδυσσέα Ελύτη», συντονισμένοι με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων, ΚΑ΄ (Κυκλάδες, Σάμος, Ικαρία, Φούρνοι), Ι΄(Δελφοί) και Κ΄(Λέσβου, Λήμνου, Χίου, Ψαρών) και το Αναγνωστήριο Αγιάσου, δηλαδή με όλα σχεδόν τα νησιά του Αιγαίου και τον Ομφαλό της Γης, τους Δελφούς. Συμμετέχουμε σ΄αυτή τη γιορτή μετά από την τιμητική πρόταση του Προϊσταμένου της Εφορείας Προϊστορικών & Κλασικών Αρχαιοτήτων Κυκλάδων (ΚΑ΄ ΕΠΚΑ) κ. Παναγιώτη Χατζηδάκη, που είχε και την πρωτοβουλία αυτής της διοργάνωσης.

Κάθε περιοχή, κάθε αρχαιολογικός χώρος που συμμετέχει θα έχουν το δικό τους τρόπο γιορτής, όμως, στις 21.19, με την ανατολή του φεγγαριού, σε μια προσπάθεια να ενωθούν νοερά όλα τα νησιά των Κυκλάδων, η Ικαρία, η Λέσβος, η Λήμνος, η Σάμος, η Χίος, τα Ψαρά, αλλά και ο Ομφαλός της Γης, οι Δελφοί, θα ακουστεί ταυτόχρονα σε όλους τους χώρους ένα απόσπασμα από το «Άξιον εστί» με τη φωνή του ίδιου ποιητή.

Εμείς εδώ στο Πλωμάρι, «με πηδαλιούχο τον Οδυσσέα Ελύτη», θα έχουμε ως χώρο εκδήλωσης τη θάλασσα της ιδιαίτερης πατρίδας του ποιητή, της Λέσβου, και πιο συγκεκριμένα, τις Ν.Α. ακρογιαλιές της, κυρίως εκείνες του Πλωμαρίου με το παραδοσιακό καραβόσκαρο «Ασπασία».

Στη διάρκεια της θαλασσινής διαδρομής θα μας συντροφεύουν μελοποιημένα ποιήματα του Οδυσσέα Ελύτη και απαγγελίες ποιημάτων του, ενώ θα βλέπουμε τις ακρογιαλιές και θα ζούμε τη μαγεία της θάλασσας του Αιγαίου.
Η μουσική ποιητική βραδιά θα συνεχιστεί σε μία παραλία, πιθανότατα στη Μελίντα, αν ο καιρός επιτρέψει την προσέγγιση μας. Εκεί θα έχουμε μικρό κέρασμα και καθισμένοι όλοι μας στην αμμουδιά, θα απολαύσουμε τη βραδιά με την Πανσέληνο του Αυγούστου τραγουδώντας με τη συνοδεία κιθάρας ή/και άλλων μουσικών οργάνων.
Ευχαριστούμε την Ποτοποιία Ισιδώρου Αρβανίτη Α.Ε για την κάλυψη των εξόδων της διαδρομής μας με το πλοιάριο, η οποία, κατόπιν αυτού θα είναι δωρεάν.

Σημειώνεται ότι θα τηρηθεί αυστηρά η προτεραιότητα δήλωσης συμμετοχής στην εκδήλωση μας αυτή, επειδή ο αριθμός δυνατότητας μεταφοράς επιβατών με το «Ασπασία» είναι περιορισμένη.
Αναχώρηση από τη μαρίνα Πλωμαρίου στις 19:00. Δηλώσεις συμμετοχής-πληροφορίες: 22520 32 867, 6977396826
Θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση με ακριβέστερες πληροφορίες και πιθανόν με μικρές τροποποιήσεις, λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου της εκδήλωσης (θάλασσα).

panselinos-afisa-polion

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here