Home Άρθρα Το εύκολο πούλημα της ψήφου μήπως και γλύψουμε κανα κουκαλέλ’ στο μέλλον

Το εύκολο πούλημα της ψήφου μήπως και γλύψουμε κανα κουκαλέλ’ στο μέλλον

427
0

Τώρα που έχει περάσει ένα διάστημα από τις πρόσφατες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές και ελλείψει άλλων θεμάτων, με πιο καθαρό μυαλό και χωρίς θυμό, θα αρχίσω να σας εξιστορώ μερικές καταστάσεις και συμβάντα, που βίωσα και κάποιες εμπειρίες που απέκτησα με την απόφαση μου να είμαι υποψήφιος.

Οι παρακάτω περιπτώσεις, δεν έχουν λάβει χώρα απαραίτητα στο Πλωμάρι…

Τρεις περιπτώσεις πουλήματος της ψήφου για πιθανό αντάλλαγμα στο μέλλον;;;

Το εύκολο πούλημα της ψήφου.

Περίπτωση Α’

Στις πρόσφατες εκλογές, αρκετές μέρες μετά την δεύτερη Κυριακή των εκλογών, ρώτησα ένα φίλο, γιατί ρε φίλε ψήφισες τον άλλον υποψήφιο στο δεύτερο γύρο και μάλιστα πανηγύρισες μαζί του και στους δρόμους ανοιχτά, ενώ στον πρώτο γύρο είχες ψηφίσει τον αντίπαλό του;;; Η απάντηση που πήρα: Ε, έβγαλα την υποχρέωση στον πρώτο γύρο, όπου ήταν υποψήφιος ο τάδε συγγενής μου και στον δεύτερο ψήφισα αυτόν που πίστευα ότι θα κερδίσει, μπας τσι γλύψω τσι γω κανα κουκαλελ’…

Περίπτωση Β’

Ψήφισε μας για να έχεις δουλειά! Αυτό φημολογείται, ότι είπε κάποιος υποψήφιος σε κάποιον απλό ψηφοφόρο. Τελικά ο απλός ψηφοφόρος έγινε εκλογικός αντιπρόσωπος και ο νοών… νοείτω!

Περίπτωση Γ’

Ενημερώνω στο δρόμο έναν φίλο, ότι μάλλον θα είμαι υποψήφιος, η απάντηση που πήρα; Ε άμα κανουνεις’ καμιά δλειούδα, θα σι ψηφίσου…

========================

Βέβαια θα μου πείτε, δε μας λες και κάτι καινούργιο, αυτά τα ξέρουμε. Τουλάχιστον 40 χρόνια έτσι ψηφίζει ο κόσμος και ίσως και πριν τη χούντα τα ίδια να είχαμε. Ναι δε σας γράφω κάτι καινούργιο, αλλά σας τα επισημάνω ξανά, γιατί βλέπω ότι ο Έλληνας ψηφοφόρος, ακόμα και τώρα που έχουμε πιάσει πάτο με όλα αυτά, ζητάει τα ίδια και δεν είναι έτοιμος ακόμα, για ριζικές αλλαγές, όπως η πάταξη της διαφθοράς και το κόψιμο από τη ρίζα των ρουσφετιών και του βολέματος.

Θα επανέλθουμε με περισσότερες ιστορίες στο μέλλον.

Μια πρόγευση σας είχαμε δώσει με το προεκλογικό άρθρο: Ρουσφέτια, ταξίματα, θα, θα και θα = Προεκλογική Περίοδος

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here