Home Ενημερώσεις Άρωμα Λέσβου και Πλωμαρίου στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού “Γαστρονόμος”

Άρωμα Λέσβου και Πλωμαρίου στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού “Γαστρονόμος”

786
0

Το τελευταίο τεύχος του περιοδικού “Γαστρονόμος”(Κυριακή 13 Ιουλίου), είναι αφιερωμένο στις “Μυτιληνιές Γεύσεις”. Στις σελίδες του περιοδικού φιλοξενούνται και συνταγές όπως σουγάνια(γεμιστά κρεμμύδια) και πιλάφι με θαλασσινά και όστρακα. Ο Παναγιώτης Αλληγιάνης, ιδιοκτήτης του εστιατορίου “7 Θάλασσες” και η Μύρτα Καλαμποκά, ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου “Ειρήνη” παρουσίασαν τις δυο συνταγές. Το πιάτο με το πιλάφι και τα όστρακα έγινε και εξώφυλλο του περιοδικού.

Στο περιοδικό το οποίο είναι ένθετο της εφημερίδας “Καθημερινή” διαβάζουμε: Αφιέρωμα στην κουζίνα της Μυτιλήνης

Ταξιδέψαμε στη Μυτιλήνη και καταγράψαμε ιστορίες για τα γλυκανισοτόπια, τις σαρδέλες και τα αλίπαστα, τον απέραντο ελαιώνα, το φαγητό των πανηγυριών και την αστική κουζίνα στην αρχοντική Λέσβο.

Δοκιμάσαμε τα μοναδικά της προϊόντα, ενώ ντόπιοι μας αποκάλυψαν τα μυστικά της μαγειρικής τους μέσα από τις πεντανόστιμες συνταγές τους: τηγανητέλια γερακιώτικα, σφουγγάτο Μεσότοπου, σουγλούδες, σουπιές ξιδάτες, ντολμάδες με παστό μπακαλιάρο, ιμάμ στην κατσαρόλα, κολοκυθολούλουδα γεμιστά, γκουζλεμέδες κ.α.
Ακόμη, όλο το καλοκαίρι σε ένα γιορτινό μενού ανάλαφρο και απολαυστικό.

Επίσης, πλήρες ρεπορτάζ από την 7η απονομή βραβείων ποιότητας Γαστρονόμου, μαζί με τις ιστορίες των βραβευμένων.

gastronomos-myrta

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here