Home Αθλητικά Μηχανή του χρόνου: Πανηγυρισμοί στο Πλωμάρι για τη νίκη στον τελικό του...

Μηχανή του χρόνου: Πανηγυρισμοί στο Πλωμάρι για τη νίκη στον τελικό του Euro 2004(Βίντεο)

989
4

Το Μουντιάλ 2014 που διεξάγεται στη Βραζιλία ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής 12 Ιουνίου 2014 και το κλίμα θυμίζει κάπως το καλοκαίρι του 2004, όταν η Εθνική Ελλάδας συμμετείχε τότε στο Euro 2004 και τελικά το κατέκτησε.

Δείτε ένα βίντεο που ανασύραμε από το αρχείο μας, για τη στήλη “Η Μηχανή του χρόνου”, με τους πανηγυρισμούς που ξεκίνησαν στο Πλωμάρι, με καπνογόνα και φωτοβολίδες, όταν ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη του τελικού, ανάμεσα στις ομάδες Ελλάδα – Πορτογαλία, που βρήκε νικητή την Εθνική μας, με σκορ 1-0 και σκόρερ τον Άγγελο Χαριστέα. Στα μαγαζιά γινόταν το αδιαχώρητο από ντόπιους, Έλληνες και ξένους τουρίστες. Ήταν 4 Ιουλίου 2004, η Εθνική Ελλάδας κέρδισε το τρόπαιο του Euro 2004, πριν από δέκα χρόνια… Στην αγορά είχε γίνει στην κυριολεξία ο χαμός…

Facebook comments:

4 COMMENTS

  1. Οπως είδα τή Βραζιλία σήμερα η Ελλαδα έχει πολλές ΕΛΠΙΔΕΣ ακόμα καί γιά ένα αλλο 2004 γιατί όχι

  2. 2004,μία ”ένδοξη” χρονιά για την Ελλάδα.Εγινε ”πρωταθλήτρια Ευρώπης” στο EURO,οι ολυμπιακοί αγώνες ξεκινούσαν σε λίγο στη χώρα τους,στην τηλεόραση μας δίναν αυτοκίνητα ‘τσάμπα”(χωρίς προκαταβολή και με πρώτη δόση το 2006)και πλησίαζε ακόμη ένας ”θρίαμβος εθνικός” που ήταν η νίκη στην γιουροΒΥΖΙον.Ετσι,για να πορώθούμε ακόμα περισσότερο και να δανειστούμε περισσότερο για να καταναλώσουμε πάνω στη μέθη της δόξας ακόμα περισσότερα χρήματα.(δανεικά από τις τράπεζες)Πολύ ωραίο και λαμπερό για να ήταν αληθινό(ντόλτσε βίτα)6 χρόνια μετά το ΔΝΤ και η τρόικα μαζί με τους δανειστες,μας ξύπνησαν από τη μέθη και μας ζήτησαν πίσω τα δανεικά και ζήτησαν επίσης και όλη τη χώρα για τόκο.10 χρόνια μετά έχουμε 60% ανεργία στους νέους και 30% στις άλλες ηλικίες και στην Αθήνα χτυπάνε πισώπλατα με κοκάλινες απολήξεις στα γάντια γυναίκες που σε ηλικία λίγο πρίν τη σύνταξη χάνουν τα εργασιακά τους δικαιώματα και αγωνίζονται γι αυτά. Την ίδια ώρα στο Πλωμάρι διασχίζουμε χιλιόμετρα για να βρούμε τις υπηρεσίες που κάποτε είχαμε(είτε αυτό λέγεται ”εφορία” είτε λέγεται ”κάδος σκουπιδιών”)Αλλά δεν βαριέσαι βρε Ελληνα!Αρχίζει το ματς.Ας κάτσουμε στους καναπέδες και ας παρακολουθήσουμε όλοι ΝΕΡΙΤ!!! http://www.youtube.com/watch?v=n3U-Vj7TTEE

  3. ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ!!!!!ΕΕΕ ΟΟΟ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΕΕ ΟΟΟ!!!ΕΛΛΑΔΑΡΑ ΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ!!!ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΛΩΜΑΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΤΟΙΜΟΙ ΑΥΡΙΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΓΛΕΝΤΙΑ!!!

  4. Ακριβώς έτσι!!!
    2004, η αρχή του Τέλους.
    Όσοι προέβλεψαν τότε το τι θα επακολουθήσει αυτή την περίοδο στείρου θριάμβου, υπερκαταναλωτισμού,
    και ματαιοδοξίας, θεωρήθηκαν αντιδραστικοί και κινδυνολόγοι.
    Κι όμως ήταν δεδομένο το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση.
    Λίγη λογική, και λίγη (όχι απόλυτη) αποστασιοποίηση από όλο αυτό το πανηγύρι, έφτανε, ώστε να δει κάποιος τι κρύβεται πίσω από την βιτρίνα και να προβλέψει τις καταστροφικές συνέπειες.
    13,5 δις ευρώ κόστισαν στον Έλληνα φορολογούμενο τα ολυμπιακά έργα, 64.000.000 ευρώ μόνο για την τελετή έναρξης και λήξης, εκατοντάδες εμπλεκόμενοι έπαιρναν εκείνη την περίοδο μισθούς από 31.000ευρώ το μήνα ως και 118.000… Και ο κατάλογος τελειωμό δεν έχει.
    Ο καθένας μπορεί να ψάξει στο internet ,να βρεί, και για μέρες να διαβάζει για τα σχετικά σκάνδαλα και τις ασύλληπτες σπατάλες που βούλιαξαν από τότε στον πάτο την ήδη προβληματική οικονομία της χώρας.Kαι το χειρότερο, για μια ακόμη φορά, μετά από κείνη την περίοδο, φούσκωσαν τα μυαλά του νεοέλληνα με εθνική περηφάνεια και υπεροψία και φουσκωμένος και μεθυσμένος, αποκοιμήθηκε για τα καλά.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here