Home Ενημερώσεις Επιστολή του πρώην ιεροψάλτη του Αγίου Νικολάου σχετικά με την παραίτηση του

Επιστολή του πρώην ιεροψάλτη του Αγίου Νικολάου σχετικά με την παραίτηση του

906
3

Την παρακάτω επιστολή λάβαμε από τον Ιεροψάλτη Δημήτριο Ρούγγο, στην οποία εξηγεί και διευκρινίζει το θέμα της παραίτησης του από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου. Για αποφυγή παρεξηγήσεων, φυσικά τα γραφόμενα απειχούν στις θέσεις του συντάκτη και όχι στις θέσεις του παρόντος blog.

Πολλές φορές οι άνθρωποι όχι μόνο δεν έχουν την παρρησία και την εντιμότητα να αναφερθούν στα πράγματα όπως ακριβώς έχουν, αλλά απεναντίας τα διαστρεβλώνουν και βγάζουν προς τα έξω την εικόνα που τους εξυπηρετεί και τους συμφέρει.

Έτσι έγινε και στην περίπτωση τη δική μου. Όταν απομακρύνθηκα από τη θέση μου, δρομολογήθηκε από μία ομάδα ανθρώπων, μία απλή αλλά πολύ αποτελεσματική παραπληροφόρηση:

1. Ότι έφυγα γιατί δεν ικανοποιήθηκα σε κάποια αύξηση την οποία ζήτησα

2. Ότι παραιτήθηκα για λόγους υγείας.

Εκτιμώ εκ των πραγμάτων ότι θα πρέπει να υπερασπιστώ την αξιοπρέπεια μου και την υπόληψη μου. Ως εκ τούτου παραθέτω αυτούσια την παραίτηση μου και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.

Υποχρεωτική παραίτηση ιεροψάλτη Ρούγγου Δημητρίου από τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου. Τηλ.: 2251082908 Κιν.:6972484051

Προς το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πλωμαρίου.

Πλωμάρι
Κοιν.: Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβο Μυτιλήνη.

Προσλήφθηκα ως δεξιός ιεροψάλτης στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου ενορίας Πλωμαρίου τον Ιούλιο του 2011. Από τότε μέχρι τις 19/3/2014 που υπηρέτησα το Ναό, μου έγιναν 55% μισθολογικές περικοπές, τις οποίες και δέχτηκα χωρίς καμιά διαμαρτυρία, αναγνωρίζοντας την οικονομική κρίση που έχει επεκταθεί παντού.
Η θέση – απόφαση όμως, την οποίας μου ανακοινώσατε στο γραφείο του ιερέα, να ψάλλω “για την ψυχή της μάνας μου”, δηλαδή εννέα μήνες εθελοντικά με σχετική μελλοντική αβεβαιότητα, χωρίς να υπάρχει παράλληλα η βούληση να διεξαχθεί μεταξύ μας καμιά συμβιβαστική συζήτηση, προβάλλοντας ανυπέρβλητες οικονομικές αδυναμίες, που προέκυψαν τελείως ξαφνικά και αναπάντεχα, μου προκάλεσε την ανάλογη έκπληξη, αφού δεν υπήρξε καμία αφορμή εκ μέρους μου και διαβεβαιώνατε συγχρόνως ότι είστε πολύ ευχαριστημένοι μαζί μου.

Σας είπα ότι πίσω απ αυτή την ενέργεια κρύβεται κάποια σκοπιμότητα, την αρνηθήκατε, όμως η εξέλιξη των πραγμάτων αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Η ουσία είναι ότι με ωθήσατε με τον τρόπο σας σε παραίτηση, έναν τρόπο καθόλου έντιμο και αξιοπρεπή, είναι δε απαράδεκτο να διαδίδετε στο κοινό του Πλωμαρίου, ότι ζήτησα αύξηση και λόγω αδυναμίας να με ικανοποιήσετε, προτίμησα να λύσω τη συνεργασία μας.

Δε χρειάζεται να επεκταθώ περισσότερο, σας ευχαριστώ και εκτιμώ πως έκανα ό,τι μπορούσα για την εύρυθμη λειτουργία του Ναού.

Παλαιόκηπος 24/3/2014

Με εκτίμηση
Δημήτριος Ρούγγος

Facebook comments:

3 COMMENTS

  1. που είσαι ρε pano να μιλήσεις για τους φιλοχρήματους ιεροψαλτάδες που αφήνουν για τα λεφτά τον Άγιο Νικόλαο; Τυχαίο και πάλι;Τυχαίο είναι ότι τελικά όλοι έχουν να λένε για το μέγα πλήθος που και φέτος τίμησε με την ενορία της Αγίας Παρασκευής σε αντίθεση με την άλλη ενορία

  2. Πολλα περιεργα συμβενουν. Κοσμος εχει φυγει απο την ενορια αυτη. Κατι συμβαινει ολον αυτον το καιρο καποιοσ φταιει.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here