Home Ενημερώσεις Σχετικά με το θέμα της Κουρνέλας και το εξώδικο που λάβαμε

Σχετικά με το θέμα της Κουρνέλας και το εξώδικο που λάβαμε

855
7

Στις 30 Μαρτίου 2014, το παρόν blog είχε δημοσιεύσει μια επιστολή των κατοίκων και φίλων της Κουρνέλας, όπου εκείνοι ανέφεραν κάποια θέματα σχετικά με εργασίες που έκανε μια εταιρία εκεί. Στις 3 Απριλίου 2014 λάβαμε ένα εξώδικο από το δικηγόρο της εταιρείας κ. Μανώλη Αρμενάκα, λόγω της δημοσίευσης της επιστολής, το οποίο μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω. Να συμπληρώσουμε ότι εξώδικα έλαβαν και δυο κάτοικοι της Κουρνέλας.

Θεωρούμε ότι οφείλουμε να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, έστω και τώρα, διότι εν μέσω των ημερών της Μεγάλης Εβδομάδας δεν γινόταν. Διότι όχι από φόβο, αλλά για άλλους λόγους δεν ξέρουμε εάν θα συνεχίσουμε την ύπαρξη του Plomarinews.gr, προβληματιζόμαστε για το εάν αξίζει πλέον τον κόπο.

Αρχικά απαντάμε για το εξώδικο και από κάτω δημοσιεύουμε το κείμενο του εξωδίκου για να διαβάσετε τις θέσεις της εταιρείας.

Να τονίσουμε ότι την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 στις 11.00 π.μ έγινε συνάντηση στο παλιό δημαρχείο Πλωμαρίου, του Αντιδημάρχου κ. Προκόπη Γυμνάγου για το θέμα  με κατοίκους της Κουρνέλας και άλλων πολιτών. Εκεί ο κύριος Γυμνάγος αφού έγινε συζήτηση για αρκετή ώρα, ενημέρωσε ότι δεν το έχει προς το παρόν προχωρήσει νομικά το θέμα ως Δήμος Λέσβου και ότι αρχικά έλαβε γνώση για το θέμα από τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Θεολόγο Πατερέλλη. Στη συνέχεια ο Αντιδήμαρχος είπε ότι θα αναλάβει το θέμα το νομικό τμήμα του δήμου.

Η απάντηση μας στην εταιρεία και από κάτω ακολουθεί το εξώδικο:

Κύριοι,
Σχετικά με την από 2.4. 2014 Εξώδικη διαμαρτυρία, δήλωση και πρόσκληση, σας γνωστοποιώ τα ακόλουθα:
Ο ιστοχώρος PLOMARI NEWS, τον οποίο πράγματι διαχειρίζομαι, έχει σκοπό την ανάδειξη και υπεράσπιση των καλώς νοούμενων συμφερόντων της περιοχής Πλωμαρίου και της Λέσβου γενικότερα.
Κατά την δημοσίευση του θέματος της Κουρνέλας, εκτός του ότι είχα υπ’ όψη μου την άποψη του Μάκη Αξιώτη, του εγκυρότερου ιστοριοδίφη της Λέσβου, για την συγκεκριμένη κρήνη και τον περιβάλλοντα χώρος της, ρητώς ανέφερα ότι δεν υιοθετώ τα περιεχόμενα στην καταγγελία και ότι οποιαδήποτε άλλη ή αντίθετη άποψη θα την δημοσίευα.
Και αυτό κάνω με την δημοσίευση ολόκληρου του κειμένου της διαμαρτυρίας σας, όπως θα κάνω και με το πόρισμα των αρμοδίων αρχών, που έχουν επιληφθεί του θέματος, όποιο κι αν είναι αυτό.
Εν κατακλείδι θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι ουδέποτε αμφισβήτησα την νόμιμη απόκτηση της όποιας περιουσίας κατέχετε στην περιοχή Κουρνέλας, ούτε χρησιμοποίησα εναντίον σας προσβλητικούς χαρακτηρισμούς, ούτε πολύ περισσότερο, πρόθεσή μου ήταν να σας διασύρω ή να σας συκοφαντήσω. Απλώς να γνωστοποιήσω ένα θέμα, που απ’ ότι φαίνεται δεν είναι τελείως απλό.
Έχοντας την εντύπωση ότι με αδικείτε με όσα περιλαμβάνετε στην εξώδικη διαμαρτυρίας σας και εν αναμονή του πορίσματος των αρμοδίων αρχών.

Πλωμάρι 11 Απριλίου 2014
======================================

Και το εξώδικο που λάβαμε:

eksodiko-kournelas1

eksodiko-kournelas2

eksodiko-kournelas3-3

MITILINI DEVELOPMENT                  &                Εμμανουήλ Αρμενάκας

Facebook comments:

7 COMMENTS

  1. Σχετικά με το εξώδικο:
    (Παρακαλώ πολύ Δημήτρη να μην κοπεί, ούτε να λογοκριθεί το σχόλιό μου, το οποίο στέλνω επώνυμα και αναλαμβάνοντας πλήρως τις όποιες συνέπειες των όσων γράφω):
    Διαβάζοντας προσεκτικά το εξώδικο, έχοντας γνώση του όλου θέματος από την αρχή, και επειδή ΕΠΙΜΕΝΩ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩ ΑΚΟΜΑ ΣΑΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ, θα κάνω ορισμένες παρατηρήσεις:
    Έχω μπροστά μου το αρχικό κείμενο-άρθρο-διαμαρτυρίας από το site «lesvosnews» που αντιθέτως ( μαζί με 2-3 άλλα sites) ΔΕΝ έλαβε εξώδικο και ΟΥΤΕ υποχρεώθηκε να κατεβάσει το δημοσίευμα. (Γιατί άραγε;)
    Αν διαβάσει λοιπόν κάποιος προσεκτικά το αρχικό άρθρο, θα δει πως πραγματικά απολύτως κανένα σημείο του δεν στοιχειοθετεί κατηγορία.
    Ποια είναι η… «απαράδεκτη και ποινικά κολάσιμη συμπεριφορά» του ιδιοκτήτη του ιστοχώρου; Το ότι δημοσίευσε (διευκρινίζοντας πως δεν απηχεί τις δικές του θέσεις) ένα κείμενο διαμαρτυρίας κάποιων πολιτών, προσεκτικά διατυπωμένο , που περιγράφει κάποια συμβάντα, δεν περιέχει ύβρεις, και απλά κοινοποιεί την αγωνία και την επιθυμία των κατοίκων για προάσπιση του δημοσίου χώρου, για μη επέμβαση ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ στη παλιά βρύση που αποτελεί πολιτιστικό μνημείο του τόπου , και ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΙΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ;

    …………………………………………
    Όσο για το εάν η αρχαία βρύση ήταν ή όχι μέχρι προ μηνός – και ανέκαθεν- κοινόχρηστη , η ίδια η αναφορά του δικηγόρου της εταιρείας είναι αυτή που, κατά τη γνώμη μου, αποτελεί ύβρη, εμπαιγμό και υποτιμάει την νοημοσύνη ΟΛΩΝ ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΄Η ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΡΝΕΛΑ, καθώς, την χαρακτηρίζει: «δήθεν κοινόχρηστη» και την υποβιβάζει σε σκέτη «γούρνα» , τη στιγμή που έχει χαρακτηριστεί από την εφορεία βυζαντινών αρχαιοτήτων ως μνημείο.
    Σχετικά τώρα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της βρύσης και του γύρω της χώρου, είναι εμφανέστατο από τις φωτογραφίες- που ενόχλησαν- πως βρίσκεται σε απερίφραχτο χώρο, έξω από τα σαφή όρια του επίμαχου κτήματος και σε χώρο που μόνο ιδιωτικός δεν φαίνεται να είναι.
    Και αν μη τι άλλο, προσωπικά πιστεύω πως υπήρξε από την αρχή μια θολούρα γύρω από το θέμα αυτό, που αναγκαστικά, καλώς ή κακώς γεννά αμφιβολίες σε κάθε νοήμονα άνθρωπο, μιας και εμφανίζεται ξαφνικά ένα τοπογραφικό, και συμβόλαια που την περιέχουν, ενώ σε αμέσως προηγούμενα συμβόλαια (π.χ. προ του 2000 ) δεν υπήρχε καταγεγραμμένη ως ιδιόκτητη. ΈΤΣΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.
    Και τι πιο φυσικό, κάτω από όλο αυτό το θολερό καθεστώς να θορυβηθούν οι πολίτες που έχουν σχέση με την Κουρνέλα , πως θα αλλάξει ριζικά η ζωή του οικισμού εάν πάψει το νερό να είναι κοινόχρηστο, και πως μπορεί να γίνουν και άλλες ανεπιθύμητες παρεμβάσεις και να στείλουν προς δημοσίευση το επίμαχο κείμενό τους.
    Και πάλι τι πιο φυσικό, το plomarinews, όπως και το lesvosnews και το empros net και ο κύριος Αξιώτης από την ραδιοφωνική εκπομπή του, να αναφερθούν και να αναδείξουν αυτό το θέμα.
    Ως εκ τούτου , η αποστολή των εξώδικων στους διαμαρτυρηθέντες κατοίκους και επιλεκτικά στο plomarinews, στο οποίο μάλιστα ζητήθηκε να κάνει «δήλωση μετάνοιας, και να κατονομάσει τους συντάκτες του άρθρου-διαμαρτυρίας!!!», μου φαίνεται προσωπικά μια πράξη καθαρά εκφοβιστική, και άνευ πραγματικής άλλης ουσίας, παρά μόνο για την δημιουργία εντυπώσεων και όπως σαφώς αναφέρει το εξώδικο, «προς γνώση και συμμόρφωση»!!!
    ……………………………………………
    Μακάρι, και είναι ευχής έργο, τελικά η εταιρεία με τα έργα της και με τις επιλογές της , να αποδείξει πως πραγματικά θα σεβαστεί τον τόπο όπου επέλεξε να εφαρμόσει τις όποιες επιχειρησιακές δραστηριότητές της, καθώς και τους κατοίκους αυτού του τόπου.
    …………………………………………………..
    Τελειώνοντας θέλω να επισημάνω πως είναι πολύ επικίνδυνες οι εποχές για να υιοθετούνται τέτοιες τακτικές και να στέλνονται εξώδικα τέτοιου είδους, κυρίως σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.
    Έχοντας την πλήρη ευθύνη των όσων γράφω:
    ΟΛΓΑ ΚΑΟΥΚΗ.

  2. Συμφωνω απολυτος μαζι σας κυρια Καουκη. Το συγκεκριμενο εξωδικο δεν εχει καμια λογικη υποσταση παρα μονο τον εκφοβισμο του διαχειρηστη του blog και τον κατοικων . Ειναι τελειως επιτρεπτο και αποδεκτο οι κατοικοι ενος τοπου να εκφραζουν ελευθερα την γνωμη τους χωρις να δεχονται καμια μορφη υποδειξης απο ντοπιους μεσολαβητες επιχειρησεων.

  3. Από πότε ένα μπλογκ αποτελεί ΜΜΕ;
    Οι πληροφορίες λένε ότι πήγε στη Κουρνέλα κλιμάκιο της Εφορίας Νεώτερων μνημείων και δεν βρήκε τίποτα, άρα μήπως συκοφαντήθηκε η εταιρεια;

    Άμα μια ελιά είναι αρχαία αυτό σημαίν ει ότι όλος ο ελαιώνας του Πλωμαρίου είναι αρχαίος και άρα κακώς μαζεύουμε ελιές.
    Αν κάποιοι πούλησαν στην εταιρεία τη βρυση, τη πηγή και την ελιά ενώ δεν ήταν δικά τους, μήπως όλοι αυτοί την εξαπάτησαν. διότι που ηξερε ο Αθηναίος για τη βρυση;

  4. Γούρνες γούρνες γούρνες πολλές γούρνες η Κουρνελα τέλος πάντων…Αν κανεις κάνει ένα συνειρμό θα καταλάβει γιατί τις αποκαλούν γούρνες.Αληθεία η γούρνες δεν είναι αυτές που πίνουν νερό και κολυμπούν τα ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ……………………………

  5. “Εργασίες διαμόρφωσης δρόμου και πρόσβασης σε ιδιωτική έκταση, με μηχανικά μέσα,αλλοίωσαν το υπόβαθρο πάνω στο οποίο εδράζεται η παλαιά κρήνη που βρίσκεται στην είσοδο του χωριού κι εφάπτεται σε τοιχοποιία ιδιοκτησίας σας.Η κρήνη αυτή, κατασκευασμένη από σχιστολίθικές πλάκες,με βάση τα τυπολογικά χαρακτηριστικά ανάγεται στο πρώτο μισό του 19ου αιώνα και για τη αποκατάσταση της εκτιμάται ότι απαιτούνται εργασίες συντήρησης για τις οποίες η τελική έγκριση θα δοθεί από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Βορείου Αιγαίου.”

    Απόσπασμα από έγγραφο με αριθμ.Πρωτ.507 της 14ης Εφορείας Αρχαιοτήτων.

    Για κάποιους… γουρνολάγνους.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here