Home Η Μηχανή του Χρόνου Η Μηχανή του Χρόνου: Παλιές φωτογραφίες από το Πάσχα του 1980

Η Μηχανή του Χρόνου: Παλιές φωτογραφίες από το Πάσχα του 1980

4388
5

Η νέα μας στήλη με τίτλο “Η Μηχανή του Χρόνου”, αυτή τη φορά μας φέρνει εικόνες, από το προσωπικό αρχείο του συμπατριώτη μας Γιάννη Μαλλιαρού, ο οποίος ξεκίνησε να ψηφιοποιεί τα παλιά φιλμ της συλλογής του και όμως μας είπε, βρίσκει διάφορες αξιόλογες φωτογραφίες. Τον ευχαριστούμε θερμά για την παραχώρηση του υλικού. Ο κ. Μαλλιαρός διατηρεί και ένα blog με συνταγές μαγειρικής που μπορείτε να το δείτε εδώ: www.gevseis.blogspot.gr

Μπορεί το Πάσχα του 2014 να αργεί λίγο, αλλά τις παρακάτω φωτογραφίες, αξίζει να τις δείτε από τώρα, είναι από το Πάσχα του 1980. Τρεις φωτογραφίες από τη Μεγάλη Παρασκευή και τρεις από τη Δευτερανάσταση, συν μια μπόνους από την παραλία του Αγίου Ισιδώρου τραβηγμένη από σκάφος το καλοκαίρι του 1977.

Θυμίζουμε ότι οι αναγνώστες και αναγνώστες του blog, μπορούν να στέλνουν υλικό για η στήλη, στο e-mail info@Plomarinews.gr

*Υπάρχουν και σε μεγαλύτερη ανάλυση για τους χρήστες του facebook εδώ.

Πρώτη και δεύτερη φωτογραφία: Ημέρα Δευτερανάστασης, οι πιστοί κατευθύνονται συνοδεία μουσικών, προς το Έσω Πάπας.

deuteranastasi-1980-1

deuteranastasi-1980-2

Η στιγμή της εκτόξευσης του ποτηριού από τον ιερέα, άραγε ποιος το έπιασε τότε;

deuteranastasi-1980-3

Μεγάλη Παρασκευή, ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου ή του Αγίου Ιωάννη, κάτω από το λαογραφικό μουσείο.

megali-paraskeui-1980-1

Πλήθος πιστών κάτω από το λαογραφικό μουσείο μαζί με τον Επιτάφιο του Αγίου Ιωάννη ή του Αγίου Νικολάου.

megali-paraskeui-1980-2

Στο βάθος ο Επιτάφιος του Αγίου Νικολάου λίγο πριν τη γέφυρα, συνοδεία πιστών.

megali-paraskeui-1980-3

Παραλία Αγίου Ισιδώρου, το καλοκαίρι του 1977

agios-isidoros-1977

Facebook comments:

5 COMMENTS

  1. ΑΝ ΚΡΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΙΣΧΥΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ 4η -5η φώτο ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ. ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΕΝΩ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΦΥΡΙ.

  2. ΕΝΔΟΞΑ ,ΟΜΟΡΦΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ.ΠΛΟΥΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΛΕΥΡΑ.ΣΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΠΑΠΑ-ΦΩΤΗΣ.ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥ.ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ.ΣΤΗΝ ΔΕ ΠΡΩΤΗ Ο ΑΞΙΟΛΟΓΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΤΗΣ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΑΡΧΙΜΟΥΣΙΚΟΣ κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΨΑΡΙΑΝΟΣ-ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣ ΜΑΚΑΡΙΣΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΨΑΡΙΑΝΟΥ.ΠΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΚΟΙΜΗΘΕΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΑ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΣΟ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ.

  3. Η τελευταία φωτογραφία είναι ο επιτάφιος της Αγίας Παρασκευής.Να είσαι καλά κ.Γιάννη για όλες αυτές τις υπέροχες στιγμές του παρελθόντος που παγίδεψες στον φωτογραφικό σου φακό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here