Home Δελτία Τύπου Εξασφαλίστηκε πίστωση για το δρόμο Αμπελικό – Σταυρός

Εξασφαλίστηκε πίστωση για το δρόμο Αμπελικό – Σταυρός

2354
0

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει ότι εξασφαλίστηκαν οι πιστώσεις για την χρηματοδότηση των μελετών τριών ιδιαίτερα σημαντικών έργων οδοποιίας για το δίκτυο της Λέσβου, η ολοκλήρωση των οποίων θα δώσει τη δυνατότητα ένταξης των έργων στο νέο ΕΣΠΑ. Πρόκειται για τις μελέτες των δρόμων Μυτιλήνης-Λουτρών, Θερμής-Μανταμάδου και Αμπελικού-Σταυρού.

Αναλυτικότερα για το δρόμο Μυτιλήνης-Λουτρών, η μελέτη έχει ήδη προκηρυχθεί, έχει προκύψει ανάδοχος και πλέον προχωρά η υπογραφή της σύμβασης. Για το δρόμο Θερμής-Μανταμάδου, εξασφαλίστηκαν οι επιπλέον πιστώσεις για τη συνέχιση της ήδη εκπονούμενης μελέτης, όπως πίστωση επιπλέον εξασφαλίστηκε και για το δρόμο Αμπελικού-Σταυρού, όπου υπάρχει ήδη μελετητής.

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Νάσος Γιακαλής, ο οποίος είχε προαναγγείλει την εξέλιξη αυτή κατά την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Περιφέρειας, δήλωσε ότι η εξασφάλιση των πιστώσεων για τις εν λόγω μελέτες, αποδεικνύει τον πολύ καλό προγραμματισμό της Περιφέρειας ενόψει της πρόκλησης του νέου ΕΣΠΑ.
Στο ίδιο πλαίσιο, σημειώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ήδη η μελέτη του δρόμου Παπάδου-Πλωμαρίου που περιλαμβάνει 9χλμ. στα σημεία που δεν έχουν γίνει παρεμβάσεις ενώ έχει ολοκληρωθεί ήδη η μελέτη της παράκαμψης Πολιχνίτου. Η Περιφέρεια παρακολουθεί και την εξέλιξη της μελέτης του δρόμου Καλλονής-Πέτρας που εκπονήθηκε από το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και η υλοποίησή του εν λόγω έργου, αποτελεί βασική προτεραιότητα.
Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συνεχίζει τον προγραμματισμό της για τη Λέσβο αλλά και για τα υπόλοιπα νησιά.

Από το γραφείο τύπου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here