Home Ενημερώσεις Παρατράγουδα είχαμε στην Πλαγιά έξω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας

Παρατράγουδα είχαμε στην Πλαγιά έξω από την εκκλησία της Αγίας Τριάδας

1932
0

Εχθές και σήμερα συνέβησαν κάποια γεγονότα στον Ιερό ναό της Αγίας Τριάδας στην Πλαγία. Σύμφωνα με πληροφορίες εχτές 5 και σήμερα 6 Ιανουαρίου πήγε στην εκκλησία να λειτουργήσει ο πατήρ Ιάκωβος Πιτσίλκας. Ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Πιτσίλκας, την εποχή που διαδραματιζόταν η υπόθεση της αποπομπής του πατέρα Κύριλλου, κατέθεσε μήνυση στην Εισαγγελία πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, κατά του Μητροπολίτου Ικονίου κ. Θεόληπτου.

Αφορμή για την μήνυση του Αρχιμανδρίτη κατά του Μητροπολίτη, στάθηκε επιστολή του δεύτερου προς τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο στην οποία κάνει απαξιωτικές αναφορές για το πρόσωπο του.

Εχτές λοιπόν αρχικά πληροφορηθήκαμε ότι κάτι συνέβη στην Αγία Τριάδα της Πλαγιά όταν για πρώτη φορά, ο Αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Πιτσίλκας πήγε το πρωί εκεί για να τελέσει λειτουργία και εμποδίστηκε από κάποιους παρευρισκόμενους. Αργότερα κάποιοι κάτοικοι μας ενημέρωσαν ότι απλώς αρκετοί πιστοί όταν έγινε αντιληπτός ο ιερέας, θέλησαν να τον ρωτήσουν σχετικά με τη μήνυση που είχε καταθέσει και για την περίπτωση της αποπομπής του πατέρα Κύριλλου. Η λειτουργία ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε ομαλά.

Σήμερα όμως σύμφωνα με άλλες πληροφορίες τα πράγματα ήταν πιο σοβαρά αφού ακούστηκε ότι ο Αρχιμανδρίτης προπηλακίστηκε, υπήρξαν και κάποιοι διαπληκτισμοί και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Οι διαπληκτισμοί επιβεβαιώνονται και από την αστυνομία και επίσης μάθαμε ότι αναμενόταν η επίσκεψη του Αρχιμανδρίτη στο αστυνομικό τμήμα, με αφορμή τα σημερινά συμβάντα.

Σίγουρα αυτές οι καταστάσεις δε τιμούν την πίστη και την Ορθοδοξία και πρέπει να ξεκαθαρίσει το θέμα.

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here