Home Troktiko & άλλα blogs Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον “Καλλικράτη”

Κατατέθηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου για τον “Καλλικράτη”

572
5

Κατατέθηκε το μεσημέρι στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τον “Καλλικράτη”. Ο υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γιάννης Ραγκούσης, αποδεχόμενος και τις τελευταίες παρατηρήσεις που εδόθησαν από την Επιτροπή Αξιολόγησης της ΚΕΔΚΕ, προχώρησε στην κατάθεση του νομοσχεδίου, η οποία συνοδεύτηκε από την έκθεση του Λογιστηρίου του Κράτους και Αιτιολογική Έκθεση.

Η ΚΕΔΚΕ, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι “θα μελετήσει το κατατεθέν στη Βουλή νομοσχέδιο, θα εκτιμήσει τις όποιες τροποποιήσεις του, σε Διοικητικό Συμβούλιο που θα συγκληθεί εντός της εβδομάδας και στη συνέχεια υλοποιώντας τη σχεδόν ομόφωνη απόφαση του τελευταίου έκτακτου Συνεδρίου της, αφού ενημερωθούν τα μέλη της, με μυστική ψηφοφορία θα λάβει τις τελικές αποφάσεις”.

Με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών, οι δήμοι από 1.034 που ήταν σήμερα συρρικνώνονται σε 325, καταργούνται οι Νομαρχίες και στη θέση τους έρχονται οι 13 Αιρετές Περιφέρειες. Η εξοικονόμηση των κρατικών δαπανών από το εγχείρημα ανέρχεται στα 1.170 δισ. ευρώ ετησίως. Τα έσοδα των νέων ΟΤΑ θα καθορίζονται:

Α) για τους δήμους: από το 20% του Φόρου Φυσικών και Νομικών προσώπων, από το 12% του ΦΠΑ από το 50% του φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Β) Για τις Περιφέρειες: από το 2,40% του Φόρου Φυσικών και Νομικών Προσώπων και το 4% του ΦΠΑ.

Οι δαπάνες των δήμων και των περιφερειών θα υπάγονται στον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Η θητεία των αιρετών α’ και β’ βαθμού θα είναι πενταετής, ενώ οι εκλογές για την ανάδειξη νέων δημάρχων και περιφερειαρχών θα γίνεται ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές.

Πηγή: Troktiko.blogspot.com

Bookmark and Share Στείλτε Το Θέμα Στο Profil Σας Στο Facebook

Facebook comments:

5 COMMENTS

  1. Ο κ. υπουργός και οι αυλικοί του έκαναν μόνοι τους τη δημόσια διαβούλευση για το θέμα του νησιού μας. Ένας δήμος για ολόκληρο το νησί… Η χούντα τους, όμως, δεν θα περάσει! Θα μας βρει μπροστά τους. Οι εκλογές του Νοεμβρίου έρχονται και η αποχή όλων μας επιβάλλεται! Γιατί οι κύριοι αυτοί πιστεύουν ότι διοικούν ζώα και όχι 100.000 ψυχές που μας πετάνε στα σκουπίδια!

    ΕΞΩ ΟΙ ΧΟΥΝΤΙΚΟΙ!!
    ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!
    ΚΑΜΙΑ ΚΑΛΠΗ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΗΘΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ!!

    8 Νοεμβρίου 1912 απελευθερωθήκαμε, 7 Νοεμβρίου 2010 να δηλώσουμε ξανά ελεύθεροι από καθεστώτα που μας οδηγούν στην υποδούλωση και στον αφανισμό!

  2. Πλάκα στη πλάκα θέλω να δώ ποιος τελικά θα πάει να ψηφίσει στις εκλογές αυτές. Και όσοι πάνε ΤΙ θα ψηφίσουν…

  3. Και μιας κι ήρθε για επίσκεψη ο “κομσού” Ερντογάν :
    Για το Δήμαρχο Καλύμνου κόντεψε να μπλεχτεί στα χέρια η Ελλάδα με τους Τούρκους . (Ίμια)

    Φαντάζεστε να βγάλει η Λέσβος κάποτε ένα δήμαρχο τρελό, κομπλεξικό, τσαμπουκά ή υποτακτικό (όλες οι κατηγορίες το ίδιο είναι) που να δυναμιτίζει με τα καμώματά του την εξωτερική πολιτική της χώρας ;

    Είδαμε την εθνική διάσταση που μπορεί να έχει ένας ανεπαρκής δήμαρχος σ’ ένα τόσο μεγάλο νησί , όπως η Λέσβος.
    Μελετήσαμε τις “αυτοκρατορικές”εξουσίες που του δίνονται και πού μπορούν να οδηγήσουν;

    Τι στο καλό, εδώ σε κοτζάμ αρχαία Σπάρτη που το πολίτευμα ήταν βασιλεία, οι βασιλιάδες ήταν δύο για να μην μπορεί το ένα βασιλικό γένος να καβαλάει με το στανιό το λαό .

    Τι στο καλό διώξαμε τον “ΚΟΚΟ” και θα επαναφέρουμε τη Βασιλεία μέσω των ΥΠΕΡΔΗΜΑΡΧΩΝ;

    ΥΓ. Αληθεύει ότι ο Ραγκούσης πήρε φόρα και θα συγχωνεύσει και την ΕΚΑΤΟΝΤΑΠΥΛΙΑΝΗ της Πάρου;
    Αληθεύει ότι θα συγχωνευθεί σε ΕΙΚΟΣΑΠΥΛΙΑΝΗ ;

  4. ” ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!” γράφει ο George K. Αυτή είναι η ουσία των πραγμάτων. Πρόκειται για τρομοκρατία ωμή πια. Το θέμα είναι πώς θα την πατάξουμε. Η κατάσταση είναι εφιαλτική και δε χρωστάμε τίποτα να τη ζούμε, να μας αναγκάζουν να τη ζούμε. Αντιθέτως μάς χρωστούν.

  5. Βρισκόμαστε σε αλλαγή του πολιτικού σκηνικού τα επόμενα χρόνια.

    Ο Καρατζαφέρης δεν θέλει να κάνει κόμμα η Ντόρα για να ανέβει ο ΛΑΟΣ.
    Η Ντόρα όμως θα κάνει κόμμα και η ΝΔ θα διασπαστεί. Όχι ακόμα όμως για να μη φθαρεί.

    Στο Πασόκ η αριστερή πτέρυγα καραδοκεί. Τώρα έχουν την εξουσία. Μόλις όμως ο κόσμος στραφεί εναντίον του Πασόκ και δεν πιστέψει ότι υπάρχει λύση, κάποιοι θα “την κάνουν”. Βάζουν τώρα και αφίσσες με συνθήματα στους τοίχους της Αθήνας με συνθήματα παλιά και φιλολαϊκά.
    Και εκεί λοιπόν μια από τα ίδια με ΝΔ.

    Το ΚΚΕ και οι λοιποί δεν έχουν άλλη δύναμη. Ούτε 1% παραπάνω ότι και να γίνει.

    Χρειάζονται νέες δυνάμεις αλλά πραγματικά νέες. Όχι γιαλαντζί οικολόγοι (με ψέφτικα ποσοστά σε γκάλοπ) και τέτοια. Μπορεί κάτι να ξεφυτρώσει. Βλέπω όμως κυβερνήσεις συνεργασίας χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι η σωστότερη διέξοδος.

    Και προσοχή σε δημοσιογράφους και εφημερίδες. Και αυτοί έχουν ανέβει πολύ τελευταία. Μας θέλουν φοβισμένους με το κεφάλι κάτω και πειθήνιους. Έτοιμους να μας περάσουν, ότι και όταν τους συμφέρει, μόνο με μερικά πρωτοσέλιδα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here