Home Άρθρα Τη σύγκληση γενικής συνέλευσης της ΤΕΔΚ ζητά ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης «Κινητοποίηση στην...

Τη σύγκληση γενικής συνέλευσης της ΤΕΔΚ ζητά ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης «Κινητοποίηση στην Αθήνα τώρα»

382
0

«Επειδή το συμβούλιο της ΤΕΔΚ δεν μπόρεσε να πάρει απόφαση για τη συνέχεια και τη μορφή που πρέπει να πάρουν πλέον οι κινητοποιήσεις για το σχέδιο “Καλλικράτης”. Επειδή η καθυστέρηση και η κωλυσιεργία μόνο την υπόθεση της Λέσβου δεν εξυπηρετούν. Επειδή πρέπει να κατανοήσουν οι πάντες ότι ο ένας ή οι δύο δήμοι θα σημάνουν την οριστική δρομολόγηση της υπανάπτυξης, σε ένα νησί που υπέφερε και θα υποφέρει όπως φαίνεται για πολύ ακόμα από τον παραγοντισμό και τους προσωπικούς υπολογισμούς του κάθε επαγγελματία πολιτικού (τρομάρα τους). Ζητάμε από τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ την ΑΜΕΣΗ σύγκληση γενικής συνέλευσης, με μοναδικό θέμα την απόφαση για μαζική κινητοποίηση προς το υπουργείο Εσωτερικών στην Αθήνα.» Με αυτό το σκεπτικό ο επικεφαλής της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Πλωμαρίου, Παναγιώτης Θεοδωρίδης, προτείνει να συνεχιστούν, και μάλιστα με δυναμικότερο απ’ ό,τι έως τώρα τρόπο, οι κινητοποιήσεις.
Συμπληρώνει, μάλιστα, ότι το κόστος μετακίνησης στην Αθήνα πρέπει να καλυφθεί οικονομικά από τους δήμους και να περιλαμβάνει όλους τους αυτοδιοικητικούς (δημάρχους, δημοτικούς και νομαρχιακούς συμβούλους).
«Η κινητοποίηση», συνεχίζει, «θα απαιτήσει την ταυτόχρονη, άμεση και ξεκάθαρη προς τα Μ.Μ.Ε. δήλωση στήριξης της πρότασης της γενικής συνέλευσης της ΤΕΔΚ, της άρνησης δηλαδή του ενός ή των δύο δήμων, από τους βουλευτές του νησιού και τον υφυπουργό Μεταφορών». Όπως υποστηρίζει ο κ. Θεοδωρίδης, προαναγγέλλοντας και ενέργειες ανεξάρτητες απ’ την ΤΕΔΚ, η μη σύγκληση της γενικής συνέλευσης θα σημαίνει την απελευθέρωση άλλων πρωτοβουλιών, οι οποίες θα προκύψουν από τη συνεργασία των δήμων που επιμένουν στη διεκδίκηση της αναπτυξιακής προοπτικής για τη Λέσβο.

Δυναμικά το Πλωμάρι
«Αυτό που έγινε στο συμβούλιο την Τετάρτη», ανέφερε χθες ο δήμαρχος Πλωμαρίου, Δημήτρης Βαρβαγιάννης, «ήταν πραγματικά μια παρωδία. Τέσσερις ώρες και πλέον ο καθένας μας έλεγε “το μακρύ του και το κοντό του”, δίχως να κάνουμε τελικά αυτό για το οποίο συγκεντρωθήκαμε. Να αποφασίσουμε τον πιο δυνατό τρόπο πίεσης για να πειστεί ο υπουργός ότι η Λέσβος δεν πρέπει να γίνει ούτε ένας, ούτε δύο δήμοι.»
Ο κ. Βαρβαγιάννης, μαζί με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου Γιάννη Ξανθούλη, αλλά και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΤΕΔΚ Θεολόγο Πατερέλλη, που συμμετείχαν στη συνάντηση, όπως και σύσσωμη την αντιπολίτευση στο Δημοτικό Συμβούλιο, αποφάσισαν και καλέσουν τον πρόεδρο της ΤΕΔΚ – όπως ζητά με ανοιχτή του επιστολή ο Παναγιώτης Θεοδωρίδης – να πραγματοποιήσει άμεσα νέα γενική συνέλευση, η οποία και θα αποφασίσει κινητοποίηση στην Αθήνα.

Πηγή: http://www.emprosnet.gr/Current/?EntityID=83bffc32-0ba3-4954-8159-80dd414491e2

Bookmark and ShareΣτείλτε Το Θέμα Στο Profil Σας Στο Facebook

Comments Closed