Home Βιβλία Βιβλίο και Dvd για τον ΠαπαΦώτη

Βιβλίο και Dvd για τον ΠαπαΦώτη

378
0

«Όσοι είχαν την ευλογία να γνωρίσουν τον παπα-Φώτη προσωπικά, θα ανακαλέσουν στη μνήμη τους, καθώς θα διαβάζουν τις σελίδες που ακολουθούν, και τα δικά τους βιώματα και τις δικές τους αναμνήσεις από το μακαριστό ιερομόναχο. Ο αοίδημος παπα-Φώτης κοιμήθηκε, έφυγε από τον κόσμο αυτό, αλλά ταυτόχρονα μένει και διαμένει σ’ αυτόν με το λόγο του, με τη χάρη του, με το παράδειγμά του, με την απλότητά του, με την ταπεινότητά του και τη σαλότητά του. Ελπίζω πως όλη η προσπάθειά μου αυτή θα βοηθήσει ώστε να εμφανιστεί πληρέστερη η Γραφική μορφή του παπα-Φώτη.» Τα παραπάνω είναι από τον πρόλογο του βιβλίου του θεολόγου καθηγητή Στρατή Δουμούζη για τον παπα Φώτη, κατά κόσμον Παναγιώτη Σαρδέλλη, ο οποίος γεννήθηκε στα Πάμφιλα το 1913 και κοιμήθηκε πριν λίγους μήνες.
«Ο αείμνηστος Αρχιμανδρίτης, καθ’ ομολογίαν πάντων όσοι τον εγνώρισαν, έζησε και επολιτεύθη, καθ’ όλον τον χρόνον της διακονίας του και της επιγείου ζωής του, οσιακώς και συνεχώς αγωνιζόμενος τον αγώνα τον καλόν. Συγχαίρομεν τον κ. Ευστράτιον Δουμούζην, διά την αξιέπαινον αυτήν προσπάθειάν του να παρουσιάση τον οσιακόν βίον του αειμνήστου κληρικού μας π. Φωτίου με την θερμήν ευχήν να ωφελήση τους αναγνώστας και να γίνη ο αείμνηστος π. Φώτιος ένα φωτεινό παράδειγμα προς όλους και ιδίως στους κληρικούς μας», γράφει στο χαιρετισμό του ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος Γ΄.
Ο συγγραφέας παρακολουθεί τη ζωή και το έργο του παπα-Φώτη βήμα-βήμα από τη γέννησή του, τη μετάβασή του στο Άγιο Όρος, τη χειροτονία του, την υπηρεσία του στην ενορία του Αγίου Αντωνίου Τρίγωνα, την απόσπασή του στο Σινά, την ανέγερση του Αγίου Λουκά, έως την κοίμησή του.
Τα κείμενα πλαισιώνονται με πλουσιότατο φωτογραφικό υλικό. Το βιβλίο συνοδεύεται από DVD, το οποίο περιέχει δύο εκπομπές και συνέντευξη του παπα-Φώτη στην τοπική τηλεόραση και αποσπάσματα της Εξοδίου Ακολουθίας.

Στρατής Δουμούζης
Μυτιλήνη 2010, σελ. 88 (περιέχει DVD)

Πηγή: Εφημερίδα Εμπρος, Σκορδάς Παναγιώτης

Bookmark and Share Στείλτε Το Θέμα Στο Profil Σας Στο Facebook

Comments Closed