Home Άρθρα 11,5 χρόνια φυλάκιση στον υπαξιωματικό για την συμπλοκή της Αγιάσου όπου είχε...

11,5 χρόνια φυλάκιση στον υπαξιωματικό για την συμπλοκή της Αγιάσου όπου είχε πυροβολήσει αγρότη από το Παλαιοχώρι

1763
1

Άρθρο του Στρατή Σαμιώτη από Τα Νέα της Λέσβου. Επώδυνη ήταν η απόφαση για τον 37χρονο Αγιασώτη υπαξιωματικό, που φέρεται να τραυμάτισε με σκάγια καραμπίνας στο πρόσωπο 42χρονο αγρότη από το Πλωμάρι σε συμπλοκή που είχαν οι δύο άνδρες.

Επώδυνη είναι η απόφαση του δικαστηρίου κατά του 37χρονου υπαξιωματικού της Αεροπορίας για τη συμπλοκή που είχε γίνει πέρυσι τον Σεπτέμβριο στην περιοχή της Αγιάσου, όταν ήρθε στα χέρια με έναν 42χρονο αγρότη από το Πλωμάρι και ο καβγάς τους είχε άσχημη κατάληξη, καθώς σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο υπαξιωματικός “τράβηξε” από το αυτοκίνητό του κυνηγετική καραμπίνα βάλλοντας εναντίον του αγρότη δύο φορές, με συνέπεια τον τραυματισμό του τελευταίου με σκάγια στο πρόσωπο.

Η συμπλοκή των δύο ανδρών είχε συγκλονίσει πριν από ένα χρόνο την κοινωνία της Αγιάσου και απ’ ό,τι φάνηκε στο δικαστήριο, η αντιπαράθεση μεταξύ τους ξεκίνησε δι’ ασήμαντον αφορμήν, αλλά κατέληξε με τον έναν από τους δύο τραυματισμένο στο Νοσοκομείο από κυνηγετικό όπλο.

Η δίκη

Η δίκη με κατηγορούμενο τον υπαξιωματικό έγινε λόγω της επαγγελματικής του ιδιότητας στην Αθήνα από το πενταμελές Αεροδικείο, το οποίο του έριξε βαριά “καμπάνα”, καθώς τον καταδίκασε πρωτοδίκως σε 11 χρόνια φυλάκιση για απόπειρα ανθρωποκτονίας και 6 μήνες για οπλοχρησία! Το δικαστήριο είχε διάρκεια 5 ωρών, ενώ στην απολογία του ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν εκείνος που πυροβόλησε με το δικό του όπλο, αλλά όταν “πιάστηκε στα χέρια” με τον 42χρονο αγρότη από το Πλωμάρι, ο τελευταίος ήταν που έβγαλε το κυνηγετικό όπλο, το οποίο σύμφωνα με τον 37χρονο εκπυρσοκρότησε την ώρα της συμπλοκής των δύο ανδρών, με συνέπεια τον τραυματισμό του θύματος από τα σκάγια στο πρόσωπο.

Αξίζει μάλιστα να σημειώσουμε πως υπέρ του κατηγορουμένου κατέθεσαν 7 μάρτυρες υπεράσπισης από την Αγιάσο υποστηρίζοντας τους ισχυρισμούς του, ενώ η πλευρά του μηνυτή δεν είχε μάρτυρες υπεράσπισης δεδομένου πως το επεισόδιο έγινε στην Αγιάσο όπου είχε μεταβεί ο 42χρονος αγρότης από το Παλαιοχώρι, απ’ όπου κατάγεται και είναι μόνιμος κάτοικος.

Στη θέση της Πολιτικής Αγωγής βρέθηκε ο δικηγόρος Νίκος Βλουτέλλης, ο οποίος υποστήριξε μεταξύ άλλων στο δικαστήριο πως η απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του πελάτη του είναι αυταπόδεικτη, ενώ μετά το τέλος της δίκης εξερχόμενος από το Αεροδικείο Αθηνών εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση σε βάρος του κατηγορουμένου.

Την υπεράσπιση του κατηγορουμένου είχε δικηγόρος εκτός Λέσβου, η οποία ζήτησε την αθώωση του πελάτη της τονίζοντας ότι δεν πυροβόλησε ο ίδιος το θύμα και ότι επρόκειτο για ατύχημα, λόγω εκπυρσοκρότησης του κυνηγετικού όπλου που δεν ήταν δικό του.

Το δικαστήριο δεν αναγνώρισε ελαφρυντικά στον κατηγορούμενο, ο οποίος πλέον με την τροπή που πήρε η υπόθεση βρίσκεται ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην απόταξη, έχοντας ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα μετά την απαγγελία των κατηγοριών και την προφυλάκισή του. Να υπενθυμίσουμε ότι για ένα διάστημα μετά το επεισόδιο πέρυσι τον Σεπτέμβριο ο κατηγορούμενος διέφευγε της σύλληψης, κάτι που έγινε το Νοέμβριο του 2012, οπότε και προφυλακίστηκε μέχρι το Φεβρουάριο του 2013.

Η συμπλοκή

Η συμπλοκή των δύο ανδρών είχε γίνει στις 13 Σεπτεμβρίου πέρυσι στην Αγιάσο, με συνέπεια τον τραυματισμό του ενός από τους δυο από σκάγια στο μάτι και στο πρόσωπο. Αυτό το οποίο αναδείχθηκε για άλλη μια φορά με αφορμή και το συγκεκριμένο περιστατικό είναι η επιπόλαιη χρήση των κυνηγετικών όπλων κυρίως στα χωριά.

Ο καβγάς των δύο ανδρών ξεκίνησε στις 7 το πρωί σε καφενείο στο οποίο οι δύο άντρες βρίσκονταν σε διαφορετικά τραπέζια. Για ασήμαντο λόγο άρχισαν να λογομαχούν μέχρι που “πιάστηκαν στα χέρια” και βγήκαν έξω από το κατάστημα για να μην δημιουργήσουν ζημιές. Η όλη υπόθεση είχε άσχημη κατάληξη, καθώς ο 36χρονος τότε υπαξιωματικός φέρεται να τράβηξε σε κάποια στιγμή μία κυνηγετική καραμπίνα από το αυτοκίνητό του, πυροβολώντας προς την πλευρά του αγρότη από το Πλωμάρι ο οποίος είχε μεταβεί στην Αγιάσο για δουλειά.

Ο τραυματισμός του θύματος θα μπορούσε να ήταν σοβαρότερος αν τα φυσίγγια που είχε στο αυτοκίνητό του ο 36χρονος δεν προορίζονταν για ορτύκια, δηλαδή ήταν μικρού διαμετρήματος (1,55 – 1,75 mm), καθώς σε διαφορετική περίπτωση τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα.

Ο τραυματίας χτυπημένος στο πρόσωπο και στο ένα του μάτι από τα σκάγια μεταφέρθηκε τότε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου υπεβλήθη σε αξονική τομογραφία, μετά την οποία οι γιατροί διαπίστωσαν ότι δεν έχει πειραχτεί κάποιο ζωτικό όργανο. Εισήχθη στο Βοστάνειο και εξετάστηκε και από οφθαλμίατρο, τελικά όμως επέλεξε να αναχωρήσει με δική του ευθύνη (και υπογραφή) το μεσημέρι της ίδιας μέρας.

Σύμφωνα με δήλωση που είχε κάνει ο ίδιος στην εφημερίδα μας μετά το συμβάν, ο καβγάς του με τον κατηγορούμενο ξεκίνησε όταν ο τελευταίος μιλούσε με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς για το Πλωμάρι απ’ όπου καταγόταν το θύμα, το οποίο ζήτησε εξηγήσεις για να πιαστούν τελικά στα χέρια και να συνεχίσουν και έξω από το καφενείο όπου “μίλησε το τουφέκι”.

Πηγή: Τα Νέα Της Λέσβου & www.lesvosnews.net

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

    Η δικαιοσύνη απελευθέρωσε την πλειοψηφία των συλληφθέντων Χρυσαυγιτών. Μόνο μετά την κατακραυγή και τις εμφανείς υποδείξεις της ηγεσίας της ΝΔ φυλάκισε τους Μιχαλολιάκο – Παππα.
    Αριστεροί και αναρχικοί με ηπιότερες κατηγορίες προφυλακίζονται χωρίς πολλά-πολλά. Οι περιοριστικοί όροι, σε όσους επιβλήθηκαν, είναι ελαφρύτεροι από αυτούς που επιβάλλουν στα θύματα των ΜΑΤ/Χρυσής Αυγής όταν συλλαμβάνονται σε διαδηλώσεις. Επί χρόνια, ο δικαστικός μηχανισμός βοηθά το πολιτικό σύστημα στη συντήρηση της ΧΑ, με την αποφυγή -κατά το δυνατόν- ποινικών διώξεων εναντίον μελών της ή με την ήπια μεταχείριση όσων αναγκάζεται τελικά να δικάσει.

    Με κυβερνητική απόφαση έγιναν οι συλλήψεις, οργανώθηκε η επικοινωνιακή διαχείριση και επιλέχθηκε η δικονομική διαδικασία για τους βουλευτές. Επιλέχθηκε να στηριχθούν οι συλλήψεις στο περιώνυμο άρθρο 187 του ΠΚ και όχι στα συγκεκριμένα εγκλήματα που έχει τελέσει κάθε χρυσαυγίτης, είτε σαν φυσικός είτε σαν ηθικός αυτουργός.

    Η διάταξη του άρθρου 187 ΠΚ περί «εγκληματικής οργάνωσης», όπως και του 187A περί «τρομοκρατικής οργάνωσης» είναι από τις πιο άθλιες κατασκευές του ποινικού μας συστήματος, αφού τιμωρούν το φρόνημα, τη βούληση να τελεστεί ένα έγκλημα που δεν τελέσθηκε, ούτε σε μορφή προπαρασκευαστικών πράξεων. Στα 12 χρόνια εφαρμογής της καταδικάσθηκαν με αυτές χιλιάδες πολιτικοί αγωνιστές ή απλοί ποινικοί, αφού ο δικαστής… διέγνωσε τους μύχιους σκοπούς τους που δεν απαιτείται να τους είχαν εξωτερικεύσει…

    Με την ίδια ευκολία, όμως, που καταδικάζονται οι αντίπαλοι του συστήματος για το μη εκδηλωμένο φρόνημα μπορούν και να απαλλάσσονται τα «δικά τους παιδιά» αφού το ίδιο αναιτιολόγητα μπορεί να διαγνωσθεί «μη εγκληματικό» φρόνημα.

    Ζητάμε την κατάργησή των άρθρων 187 και 187Α ΠΚ και την τιμωρία των χρυσαυγιτών για τις πράξεις που έχουν κάνει. Για την εξουδετέρωση της ναζιστικής απειλής δεν χρειάζονται φασιστικής έμπνευσης νομικές κατασκευές, πολιτική βούληση χρειάζεται και αυτή ακόμη και τώρα δεν φαίνεται να υπάρχει.

    Σημειώνουμε ότι:

    μόνο σε 8 από τους δεκάδες χρυσαυγίτες που πήραν μέρος στην επίθεση κατά του Παύλου Φύσσα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, χωρίς να είναι γνωστό ποιες ακριβώς…

    δεν φαίνεται να έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε ηγέτες της ΧΑ για ηθική αυτουργία (πρόκληση της απόφασης) στα εγκλήματα που έχουν τελέσει τα μέλη της.

    δεν φαίνεται να ασκήθηκε ποινική δίωξη (για παράλειψη λύτρωσης από κίνδυνο ζωής και για παράβαση καθήκοντος ) κατά των αστυνομικών που έβλεπαν τους οπλισμένους με ρόπαλα δολοφόνους να συγκεντρώνονται στην ενέδρα κατά του Φύσσα και δεν έκαναν τίποτα, ούτε συνέδραμαν τα θύματα στην απελπισμένη προσπάθειά τους να διαφύγουν από τον κλοιό των δολοφόνων. Μάλιστα παρουσιάζεται ως άξια βράβευσης η αστυνομικός που αγανάκτησε από τη χρήση μαχαιριού και αποφάσισε να αντιδράσει, μετά την ανθρωποκτονία. Όσο τους έβλεπε να ενεδρεύουν μόνο με ρόπαλα, δεν υπήρχε λόγος επέμβασης;

    Ταυτόχρονα με αυτή την κρατική «…ολιγωρία» βλέπουμε τον κ.Σαμαρά, από τις ΗΠΑ μάλιστα, αφού προηγουμένως διαβεβαίωσε για τις άοκνες προσπάθειές του να διασφαλίσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του Ισραήλ στην περιοχή, να ορίζει σαν αριστερούς εξτρεμιστές που πρέπει να «συντριβούν», αυτούς που επιδιώκουν την έξοδο της χώρας από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Με άλλα λόγια , σύμφωνα με την πολεμική ορολογία που χρησιμοποιεί, όποιος επιδιώκει τη ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ευρώ, τη λαϊκή κυριαρχία και το δικαίωμα αυτοκαθορισμού κάθε λαού είναι προς συντριβή… Είναι φανερό ότι η ακροδεξιά κυβερνητική ελίτ θέλει να αξιοποιήσει τη δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής για να νομιμοποιήσει την καταστολή οποιουδήποτε προτείνει έναν άλλο δρόμο ενάντια στις πολιτικές των Μνημονίων και της Τρόικας.

    Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό…

    Ελπίζουμε όσοι επιδιώκουν μια διαφορετική προοπτική να αντιδράσουν απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις.

    diktiospartakos.blogspot.gr/2013/10/blog-post_8158.html

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here