Home Δελτία Τύπου Ερώτηση Θ. Βαλσαμίδη για την Αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία στην επαρχιακή...

Ερώτηση Θ. Βαλσαμίδη για την Αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία στην επαρχιακή οδό Μεγάλη Λίμνη – Αμπελικό – Ακράσι

1071
0

Την παρακάτω ερώτηση υπέβαλε ο Περιφερειακό Σύμβουλος κ. Θεόδωρος Βαλσαμίδης προς τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Νάσο Γιακαλή, με θέμα: Αποκατάσταση ζημιών από τη θεομηνία στην επαρχιακή οδό Μεγάλη Λίμνη – Αμπελικό – Ακράσι

Το κείμενο της ερώτησης

κ. Περιφερειάρχη,
valsamidis2Οι ζημιές που προκλήθηκαν σε τμήματα της επαρχιακής οδού Μεγάλη Λίμνη – Αμπελικό – Ακράσι από τη θεομηνία του περασμένου Δεκεμβρίου έχουν δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στο οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για τα διερχόμενα οχήματα.

Η αποκατάσταση των ζημιών, όπως έχω ενημερωθεί, έχει προγραμματιστεί να γίνει στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τις πλημμύρες στο οδικό δίκτυο και τις υποδομές της Λέσβου» συνολικού Π/Υ 500.000 €, το οποίο έχει ήδη δημοπρατηθεί και η σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία έχει υπογραφεί από τις 09.09.2013, οι εργασίες όμως για την αποκατάσταση των ζημιών στα συγκεκριμένα οδικά τμήματα δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει.

Δεδομένης της επικινδυνότητας της οδού και της δυσκολίας που υπάρχει για την εκτέλεση των εργασιών κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, παρακαλώ να μεριμνήσετε για την άμεση έναρξη των εργασιών στα τμήματα της οδού που έχουν υποστεί ζημιές.

Τέλος, θα ήθελα να σας καταθέσω τον προβληματισμό για το αν θα μπορέσουν να αποκατασταθούν στο σύνολο τους οι ζημιές που έχουν προκληθεί στην επαρχιακή οδό Μεγάλη Λίμνη – Αμπελικό – Σταυρός στο πλαίσιο του συγκεκριμένου έργου, μια και υπάρχουν σημεία στα οποία οι ζημιές είναι πολύ σοβαρές. Παρακαλώ να εξετάσετε το θέμα αυτό σε συνεργασία με τη Δ/νση Τεχνικών Έργων και να μας ενημερώσετε σχετικά.

Με τιμή

Θεόδωρος Βαλσαμίδης
Περιφερειακός Σύμβουλος Βορ. Αιγαίου

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here