Home Δελτία Τύπου Κινητοποιήσεις από τον Δήμο Πλωμαρίου και τον Εμπορικό Σύλλογο

Κινητοποιήσεις από τον Δήμο Πλωμαρίου και τον Εμπορικό Σύλλογο

Δελτίο Τύπου: Το Δημοτικό Συμβούλιο Πλωμαρίου στη σημερινή συνεδρίασή του, αποφάσισε ομόφωνα να προβεί σε κινητοποιήσεις για τη δημιουργία Νότιου Δήμου στη Λέσβο, συγκεκριμένα: Μεθαύριο Πέμπτη 6 Μαΐου στην κατάληψη του δρόμου στη διασταύρωση της Λάρσου από τις 10 το πρωί Στην κατάληψη όλων των Δημόσιων Υπηρεσιών του Δήμου Πλωμαρίου Στο κλείσιμο όλων των καταστημάτων με γενική απεργία στην οποία συμμετέχει ο Εμπορικός Σύλλογος Στη Λευκή απεργία στο Δήμο Πλωμαρίου Προτείνει στην ΤΕΔΚ τη διενέργεια Παλλεσβιακού Δημοψηφίσματος για την επικύρωση της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΤΕΔΚ με την οποία απορρίπτεται η δημιουργία ενός ή δύο Δήμων και προτείνεται η δημιουργία τεσσάρων Δήμων στη Λέσβο.
Αναθέτει σε δημοσιογράφο της Λέσβου να έρθει σε επικοινωνία με τους:
1.Υφυπουργό κ. Σηφουνάκη Ν.
2.Γ.Γ. Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου
3.Γ.Γ. Υπουργείου Αιγαίου
4.Βουλευτή Λέσβου κ. Γαληνό Σπ.
5.Βουλευτή Λέσβου κ. Σκοπελίτη Στ.
6.Νομάρχη Λέσβου κ. Βογιατζή Π.
7.Αντινομάρχες & Νομαρχιακούς Συμβούλους Λέσβου
8.Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ
9.Ν.Ε. Ν.Δ.
10.Ν.Ε. ΚΚΕ
11.Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ
12.Ν.Ε. ΛΑΟΣ
ώστε να ξεκαθαριστεί η άποψή τους για τη δημιουργία ΝΟΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ στη Λέσβο.
Όλοι μαζί να διεκδικήσουμε δυναμικά τη δημιουργία του Νότιου Δήμου και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους Δήμους να συμμετάσχουν μαζικά στις κινητοποιήσεις.
Όχι στο έκτρωμα του ενός Δήμου στο νησί μας
Όχι στον αφανισμό του τόπου μας
Όλοι μαζί την Πέμπτη στις 8:30 για τη Λάρσο

Bookmark and Share Στείλτε Το Θέμα Στο Profil Σας Στο Facebook

Facebook comments:

11 COMMENTS

  1. επιτελους ηταν που επρεπε να γινει απο καιρο καθως τα πραγματα βρεθηκαν σε δυσχερη κατασταση μεχρι που ηρθε ο τραγικος δημος λεσβου.σωστη λοιπον η κινητοποιηση καθως οπως λεει ο ελευθεριος βενιζελος μονο με την εθνικη εξεγερση λυνονται τα προβληματα του λαου.καλη μας επιτυχια πλωμαρι λοιπον

  2. δεν είναι κακό, απλά ενδεχομένως να έχει καθυστερήσει, αλλά κάλια αργά παρά ποτέ….

  3. Τώρα είναι η ώρα για αγώνα Πλωμαρίτες.
    Η κυβέρνηση έχει “χάσει τη μπάλα”.
    Τά πράγματα στην Αθήνα είναι σοβαρότατα:
    Τρεις άνθρωποι νεκροί από εμπρησμό τράπεζας την ώρα της πορείας πριν από λίγο, σήμερα Τετάρτη.
    Αυτή τη στιγμή γίνεται πανικός στο κέντρο της πρωτεύουσας.
    Μαζί με τη δυσαρέσκεια όλου του κόσμου δείξτε και τη δική σας (μας) δυσαρέσκεια για τον Καλλικράτη. Πολλοί μιλάνε και για εκλογές μέσα στο έτος και κατά συνέπεια ολοκληρωτική αλλαγή του πολιτικού σκηνικού…

  4. Κ. Μαλλή υπάρχουν μαρτυρίες ότι διαδηλωτές παρεμπόδισαν την πυροσβεστική και είπαν για τους εγκλωβισμένους, αφού δουλεύουν σε τράπεζα ας καούν. Ντροπή και αίσχος. Δολοφόνοι.

    Εσείς ήσασταν στην διαδήλωση και καλείτε τον κόσμο από κει που κάθεστε στα αυγά σας να πάνε στις κινητοποιήσεις, αν είσαστε στο Πλωμάρι θα πηγαίνατε στη Λάρσο; Ήδη με όλα αυτά γίναμε επιπλέον ρεζίλι παγκοσμίως όπως και τότε που σκότωσαν τον Αλέξη Γρηγορόπουλο. Σε Ολλανδία, Γερμανία και άλλες χώρες που μας τροφοδοτούν με τουρίστες ο κόσμος είδε όλα αυτά και σίγουρα θα είναι μεγάλο μείον για τον τουρισμό. Μέχρι και οι Βούλγαροι έδωσαν την παρακάτω εντολή-συμβουλή: ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

    Η Παπαρίγα δήλωσε ότι λέει όχι στις συμφωνίες Παπανδρέου – Τουρκίας και με το ΔΝΤ και φωτογράφησε το ΛΑΟΣ και τον Καρατζαφέρη προσωπικά για την προβοκάτσια, αφού ανέφερε ότι είχε αναφέρει επ ακριβώς τι θα γινόταν. Μέχρι κράνος και μπουφάν έβαλαν σε γυναίκα υπουργό για να μπει στη Βουλή!

  5. Ρε Μαλλη κατα τα αλλα γραφικε Μαλλη η κυβερνηση εχασε τη μπαλα η το κομα σου δεν ειχε εναν Νινη να πασαρει την μπαλα σωστα στο ΓΙΩΡΓΟ

  6. “ο κόσμος είδε όλα αυτά και σίγουρα θα είναι μεγάλο μείον για τον τουρισμό. Μέχρι και οι Βούλγαροι έδωσαν την παρακάτω εντολή-συμβουλή: ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ”

    Πωπω, ε τότε θα πουλήσω τις μετοχές μου στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Ελλάδος (ΤΕΕ)

    Ελπίζω οι Βούλγαροι να μην σταματήσουν να αγοράζουν και το λάδι μας γιατί θα αναγκαστώ να αλλάξω χωριό! Θα πεινάσουμε……….

  7. Ιθαγενή δεν το ενοούσα όπως εσύ θέλεις να το καταλάβεις.
    Ήθελα να πω ότι ακόμα και στους Βούλγαρους και μετά είδα ότι ακόμα και στους Σκοπιανούς δώσαμε με τον Α ή Β τρόπο το δικαίωμα να βγάζουν οδηγίες-εντολές προς τους πολίτες των χωρών τους να προσέχουν και να μη πάνε σε τράπεζες, δημόσια κτήρια κτλ και να μην έρθουν για διακοπές. Με σκοπό να μας δυσφημίσουν όσο μπορούν.
    Δεν είπα ότι θα φαλιρίσει το κράτος γ’ αυτόν τον λόγο και ούτε ότι θα πεινάσουμε.

  8. Προς Παναγιώτη Σ.:

    Όλα τα Μ.Μ.Ε. και όλα τα κανάλια σχολίασαν το γεγονός ότι ΚΑΜΙΑ μεγάλη (και σοβαρότερη) χώρα δεν έδωσε αντίστοιχη ταξιδιωτική οδηγία εκτός των Σκοπίων και της Βουλγαρίας.

    Την είδηση, σας την μετέφερα ΠΡΙΝ λήξει η απεργία της ΕΣΗΕΑ και την μεταδώσουν οι τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα. Αυτό με τις φωνές “να καεί” κλπ είναι γεγονός.
    Για το “ντροπή και αίσχος” συμφωνώ.

    Στη Λάρσο θα πήγαινα 150%

    Για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο μη σχολιάζεις μόνο με πληροφορίες από τα κανάλια. Ξέρω πολλά και έχω δει πολλά. Από πάνω ακριβώς από το σημείο έμενα 20 χρόνια. Η υπόθεση δεν είναι άσπρο-μαύρο και δεν εννοώ τίποτα. Δεν ξέρω τίποτα περισσότερο αλλά τα πράγματα δεν είναι απλά.

    Προς πλωμαρίτισα:
    Εγώ αν υπέγραφα με το ψευδόνυμό σου το “π” θα το έγραφα με κεφαλαίο “Π”.
    Απλή παρατήρηση ήταν αυτή.

    Το “γραφικέ” δεν το σχολιάζω γιατί δεν καταλαβαίνω αν το προσυπογράφεις ή αν το λες εσύ ή αν το έχει πει κάποιος άλλος. Είμαι μέσης ευφυίας βλέπεις. Ξανα-αποκάλεσέ με έτσι για να το εμπεδώσω και ίσως να παρεξηγηθώ.

    Το “κόμα σου” που λες ΔΕΝ το καταλαβαίνω. Αλλά με τίποτα όμως! Εδώ και 15 χρόνια τις πολιτικές μου πεποιθήσεις δεν τις ξέρω ούτε εγώ ο ίδιος! Αν ξέρεις κάτι πες μου! Αλήθεια!

  9. H ώρα είναι 17:30
    Υπάρχει κάποιος να μας πει τι έγινε στη Λάρσο?

  10. Κρίμα να μην είμαστε εκεί να πάμε. Τώρα ίσως βγάλει ο Δήμος κάποιο Δελτίο Τύπου ή κάποιος από αυτούς που πήγαν μας πουν κάτι.

  11. ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
    ΛΙΓΟΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΚΟΣΜΟΣ, Η ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΠΛΩΜΑΡΙΤΕΣ.
    ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΜΟΝΟ Ο ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ Κ. ΠΟΛΥΠΑΘΕΛΛΗΣ.
    ΣΤΙΣ 10:00 ΕΚΛΕΙΣΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ – ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ – ΑΓΙΑΣΟΥ – ΓΕΡΑΣ – ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ.
    ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΩΡΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΣΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΟΠΟΥ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗ ΝΟΤΙΑ ΛΕΣΒΟ.
    Η ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ 50 ΠΕΡΙΠΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΗΤΑΝ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΥΣΕ ΤΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΓΙΑ 45 ΛΕΠΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ.
    ΤΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΔΟΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΕΡΩΤΗΣΗ:
    ΑΦΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΘΕΙΤΕ 5 ΔΗΜΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΜΟΝΟ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ;
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ.
    ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.
    ΜΗΠΩΣ ΔΗΛΑΔΗ ΟΙ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗΔΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΣΟΥΝ ΤΗ ΓΕΡΑ, ΤΟΝ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑΣΟ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ;
    ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΗΜΟΥΣ (ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ-ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ-ΑΓΙΑΣΟΥ-ΓΕΡΑΣ-ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΛΑ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΘΟΥΝ ΣΕ ΕΝΑ.
    ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΗ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΩ ΑΥΤΟ;
    ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΠΟΛΙΧΝΙΤΟΥ ΚΑΙ ΑΓΙΑΣΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΣΚΕΙΝΤΑΙ ΣΤΟ ΚΚΕ ΒΓΗΚΑΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΝΩΘΟΥΝ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
    Ο ΔΕ Κ. ΖΑΜΤΡΑΚΗΣ ΕΒΓΑΛΕ ΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΙΣ 30/4/10 ΩΣ ΤΕΔΚ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΕ ΔΥΟ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ.
    ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΜΕΣΩ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.
    ΠΟΛΙΤΕΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ. ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
    ΑΠΑΙΤΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here