Home Αναρτήσεις Επισκεπτών Σχετικά με τα μεταφορικά – Στο πνεύμα των εξελίξεων

Σχετικά με τα μεταφορικά – Στο πνεύμα των εξελίξεων

515
2
Φώτο: Γιάννης Μαλλής

Η Μυτιλήνη είναι υπέροχη !!!! Όλο το χρόνο , ονειρευόμαστε, πότε θα έρθει το καλοκαίρι , να επιστρέψουμε στα πάτρια εδάφη και να την απολαύσουμε. Μ’ αυτό το όνειρο ζούμε !!!!! Πρέπει όμως η τοπική κοινωνία , να ασκήσει πιέσεις παιδιά να μειωθούν τα εισιτήρια. Το ταξίδι πλέον είναι απαγορευτικό, όταν έχεις οικογένεια……το επίδομα των 200 και 250 ευρώ που θα πάρει ο κόσμος, αντί για επίδομα αδείας, δεν φτάνει ούτε για να πας…… Θα δώσει από το υστέρημά του, για να βγάλει εισιτήρια, μόνο αυτός που έχει δεσμούς με το νησί και έχει και σπίτι να μείνει….
Από τους άλλους δεν θα έρθει κανείς….. Σκεφτείτε πόσες υπηρεσίες θα χάσουν απ’ όλα αυτά….. Πόσα επαγγέλματα θα θιγούν και πόσος κόσμος θα μείνει χωρίς δουλειά….. Η κρίση δυστυχώς έχει πολλά πρόσωπα….. Ας ασκηθούν λοιπόν πιέσεις στις Ναυτιλιακές Εταιρείες, αυτές θα βρουν τον τρόπο, να βγουν από την κρίση….. Εύχομαι σε όλους Καλό Καλοκαίρι και γλυκές και ανέμελες ημέρες και βραδιές στη Μυτιλήνη !!! Και βέβαια ειδικά στο Πλωμάρι !!!!!!!!!!!!!!

ΤΟΥΛΑ ΑΝΔΡΙΩΤΟΥ-ΧΩΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΥ

Facebook comments:

2 COMMENTS

  1. Μόνο αν το ζήσει κάποιος μπορεί να το καταλάβει το πρόβλημα. Και να το ζήσει και μία φορά το χρόνο και δύο και τρεις. Να αρχίζουν οι διακοπές σου με 550 ευρώ έξοδα (μια καμπίνα και αυτοκίνητο με επιστροφή).
    Έχω ένα φίλο τον Δημήτρη τον Μακαρατζή, Art Director του περιοδικού Max. Το σπίτι του και οι γονείς του είναι στην Αίγινα. ΚΑΘΕ σαββατοκύριακο το καλοκαίρι είναι εκεί. Μου λέει ότι πάει στο χωριό του τουλάχιστον 20 φορές το χρόνο! Όποτε τον δω αυτό του λέω “είσαι τυχερός ρε!”. Μόνο με έναν φίλο από τον Bήμαγκαζινο που είναι από την Αλεξανδρούπολη τα βρίσκαμε και λέγαμε τον πόνο μας. Σε αυτό εμείς οι κάτοικοι της Λέσβου είμαστε άτυχοι. Και να μη μας καταλαβαίνει κανείς και να βλέπεις τα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά στα ύψη. 1000 ευρώ θες σύνολο για μια εβδομάδα στο νησί. Και να μένεις και στο σπίτι σου.

  2. Μόνη λύση η απεθείας σύνδεση με τον Πειραιά (τουλάχιστον το καλοκαίρι) , όπως γινόταν παλιότερα .

    Το καλύτερο θα ήταν να απαιτήσουμε απευθείας σύνδεση Πλωμαρίου – Λαυρίου με ταχύπλοα.

    Αλλά εδώ δεν ξέρουμε πόσα μίλια είναι η απόσταση Πλωμάρι – Λαύριο. Πήρα χθες το Λιμεναρχείο Πλωμαρίου και δεν γνώριζε, όμως ευγενικά με παρέπεμψε στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης κι αυτό (ευγενικά) στο Λιμεναρχείο Πλωμαρίου.

    Αν ζητήσουμε απευθείας σύνδεση ευγενικά θα μας παραπέμψουν στις καλένδες.

    Το HIGHSPEED 5 με υπηρεσιακή 38 κόμβων θα έκανε σε απευθείας σύνδεση Μυτιλήνης _Πειραιά σε 4,5 άντε 5 ώρες . Αλήθεια το δρομολόγιο Λαυρίου – Πλωμαρίου σε πόσες ώρες θα το έκανε;

    …….

    ΥΓ. Υπάρχει ένα καλό λινκ (http://e-ships.net/dist.htm) όπου βάζεις 1.Χώρα 2. Λιμάνι αφετηρίας – 3. Λιμάνι προορισμού
    και σου βρίσκει την απόσταση.
    Το παράξενο είναι ότι ενώ υπάρχουν τα λιμάνια Παμφίλων και Γέρας, δεν υπάρχουν τα λιμάνια Λαυρίου και Πλωμαρίου.
    Στο ίδιο λινκ αν βάλεις και ταχύτητα , ειδος καυσίμου… σου βγάζει τον χρόνο ταξιδιού, το κόστος κλπ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here