Home ouzo festival Φωτογραφίες & Βίντεο από την Γιορτή του Ούζου, Καλοκαίρι 2009

Φωτογραφίες & Βίντεο από την Γιορτή του Ούζου, Καλοκαίρι 2009

1741
5

Ατέλειωτο κέφι και χορό πρόσφερε το γνωστό συγκρότημα, “Τα Παιδιά Από Την Πάτρα” στην τρίτη και τελευταία βραδιά της γιορτή του ούζου, σε ένα μεγάλο και πολύωρο γλέντι – πρόγραμμα. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο μιας και οι γνωστοί καλλιτέχνες είναι “ειδικοί” στη διασκέδαση, κάτι που τους καθιστούσε εξ αρχής ιδανική επιλογή για την γιορτή του ούζου. Με ρεπερτόριο γεμάτο από κλασικά λαϊκά τραγούδια άλλα και με τις γνωστές μεγάλες επιτυχίες τους, όπως “Οι Μπύρες”, “Ο Αλέφαντος”, “Δεν Θέλω Τη Συμπόνια Κανενός” και πολλές άλλες δικές τους αλλά και άλλων καλλιτεχνών του σήμερα.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ένα μέλος(ο τρίτος στη σειρά τραγουδιστής) συνέθεσε επί σκηνής, μια μαντινάδα που περιείχε τις λέξεις Πλωμάρι και ούζο, ξεσηκώνοντας έτσι ευχάριστα το κοινό. Σημαντικό γεγονός ήταν και το ότι στο σχήμα υπήρχε και βιολί κάτι που άρεσε ιδιαίτερα στο κοινό για την ερμηνεία νησιώτικων και παραδοσιακών κομματιών.
Την πρώτη μέρα των εκδηλώσεων το πρόγραμμα περιείχε παραδοσιακούς χορούς από το τοπικό χορευτικό “Βενιαμίν Ο Λέσβιος” και ζωντανή μουσική με το γνωστό συγκρότημα που πέρυσι εμφανιζόταν στον Πλάτανο. Τη δεύτερη μέρα το πρόγραμμα είχε τη Χορωδία το Αλκαίου και ζωντανή μουσική από το συγκρότημα “ΝΕΜΕΣΙΣ”.

Το μόνο σχόλιο που θα κάνουμε, είναι σχετικά με την επιλογή του αξιόλογου συγκροτήματος “Νέμεσις”, που λόγω ρεπερτορίου και μόνο το καθιστούσε extreme για την γιορτή του ούζου, λόγω του ότι ειδικά οι μεγάλοι σε ηλικία περιμένουν παραδοσιακά σχήματα με μπουζούκι, σε καμία περίπτωση δεν αμφισβητούμε την αξία των “ΝΕΜΕΣΙΣ”, οπου τους είχαμε απολαύσει στο άνοιγμα της συναυλίας των Scorpions στο Κάστρο της Μυτιλήνης, αλλά φυσικά άρεσε σε εμάς και σε όσους νεολαίους βρέθηκαν στην εκδήλωση, μιας και ερμήνευσαν αγαπημένα τραγούδια από Παπακωνσταντίνου, Αρβανιτάκη, Θυβαίο, Κατσιμιχαίους, Pink Floyd και άλλα ελληνικά και ξένα ροκ κομμάτια. Ήταν όμως κάτι πρωτόγνωρο για μας και για τους ίδιους τους καλλιτέχνες η συμμετοχή τους στην γιορτή του ούζου, όπως είπε και ο γνωστός τραγουδιστής και αγαπητός στο κοινό της νεολαίας Πλωμαρίου “Κύριλλος”. Είναι σαν να βάλεις τον Γιάννη Πλούταρχο να τραγουδήσει στο Rock Wave Festival. Εκεί δεν θα αρέσει σε πολλούς αλλά δεν σημαίνει ότι δεν είναι καλός τραγουδιστής. Σίγουρα οι “ΝΕΜΕΣΙΣ” θα ήταν ιδανική επιλογή για την νεανική εκδήλωση, που διοργανώνει ο Δήμος Πλωμαρίου στις αρχές Αυγούστου, στην παραλία του Αγίου Ισιδώρου.
Ηχηρές ήταν και οι απουσίες από τις εκδηλώσεις, της ποτοποιίας Πιτσιλαδή και των δυο τυποποιητών ελαιολάδου “Ανδριωτέλλη” και “Ειρήνη”.


Facebook comments:

5 COMMENTS

  1. Τελικά το “αντιεμπορικό” έχει και τα θετικά του. Ίσως μόνο θετικά.
    Τα “Παιδιά απο τη Πάτρα” και η Ελένη Δήμου αλλά και ο Γαϊτάνος σίγουρα προσκαλέστηκαν γιατί μπορούσαν να έρθουν, γιατί δεν έχουν υψηλό budget, γιατί ο … πλούσιος Δήμος “Χ”της Αθήνας ή της Ρόδου δεν τους προσκαλεί πια. Αλλά όλοι αυτοί οι καλλιτέχνες συνήθως προσπαθούν πολύ γι αυτό που κάνουν, το αγαπάνε περισσότερο από τους εμπορικότερους συναδέλφους τους και αναμφισβήτητα είναι πιο αυθεντικοί.
    Και εις άλλα…

  2. Κάθε άλλο. Τα Παιδιά από την Πάτρα εμφανίζονται σταθερά σε τηλεοπτικές εκπομπές και είναι πολύ αγαπητοί. Εγώ που μένω Γλυφάδα είδα το Πάσχα καλεσμένο τον Πέτρο Γαϊτάνο από το Δήμο Γλυφάδας για να τραγουδήσει σε μια τοπική εκδήλωση της Εκκλησίας του Αγίου Κωνσταντίνου. Δυστυχώς ή ευτυχώς προς το παρόν, μέχρι εκεί μπορούμε σαν Δήμος Πλωμαρίου. Είναι πάρα πολλά τα λεφτά για να φέρεις την Αλεξίου, τον Πλούταρχο, τον Μητροπάνο ή την Αρβανιτάκη. Οι άλλοι όμως πώς μπορούν; Η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλλονής πώς έφερε πέρυσι την Βανδή και φέτος την Χ. Αλεξίου; Γιατί όχι και εμείς;

  3. Η ιστοσελίδα βιοΠοιότητα http://www.biopoiotita.gr συμβάλει στην προβολή – παρουσίαση και προώθηση – διαφήμιση ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ προϊόντων (τρόφιμα και ποτά).
    Προτείνεται το site μας σε όσους γνωρίζεται να παράγουν ούζο! Σε περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε είναι ωφέλιμο να προβάλλονται τα παραδοσιακά μας προιόντα
    Επικοινωνήστε μαζί μας για περισσότερες πληροφορίες biopoiotita@gmail.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here