Home Ενημερώσεις Το έγγραφο με με τη σύσταση – συγκρότηση των νέων Δήμων

Το έγγραφο με με τη σύσταση – συγκρότηση των νέων Δήμων

536
12

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο με με τη σύσταση – συγκρότηση Δήμων, Περιφερειών και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για όλη την Ελλάδα και φυσικά τη Λέσβο, σε ένα ψηφιακό αρχείο που δείχνει αναλυτικά ποιοι δήμοι συνενώνονται, τον μόνιμο πληθυσμό κάθε δήμου, την καθαρή έκταση, την πυκνότητα και τα τοπικά διαμερίσματα. Μπράβο σε όλους τους υπεύθυνους των κομμάτων που που μας κυβερνούν τόσα χρόνια και μας οδήγησαν στη χρεοκοπία και τώρα αποδυναμώνουν την ακριτική επαρχία. Μπράβο και στους δικούς μας, μηδενός εξαιρουμένου, που διοίκησαν το Πλωμάρι τα τελευταία χρόνια πράσινοι και γαλάζιοι. Ο Θεός να βάλει το χέρι του…
Τελικά εάν δεν αλλάξει κάτι, τα πράγματα δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότερα για το Πλωμάρι και οι προσπάθειες που γίνανε πήγαν χαμένες.

Για τη Λέσβο

Το έγγραφο για όλη την Ελλάδα

Bookmark and Share Στείλτε Το Θέμα Στο Profil Σας Στο Facebook

Facebook comments:

12 COMMENTS

  1. Φαινόταν από την αρχή το πράγμα.
    Τρεις δήμοι δεν γίνονταν με τίποτα. Δεν συνέφερε τη Μυτιλήνη. Θα εμπέδωνε και θα ενίσχυε τη θέση της Καλλονής , και θα χάριζε τον Κόλπο της Γέρας στο Πλωμάρι (Δήμος Ολυμπου). Τάχα πει πολλές φορές Γερά και Ευεργετουλας δεν παίζανε. Τον Δήμο Ολύμπου μόνο κουτσουρεμένο τον δέχονταν .
    Με δυο δήμους γιγάντωνε η Καλλονή κι έμενε παραπονεμένο το Πλωμάρι.
    Μας φόρεσαν τον ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ, τον ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΗΤΟ.
    Επειδή δεν διάβασα το χωροταξικό σχέδιο μπορεί να με πληροφορήσει κάποιος ειδήμων για την έδρα του δήμου.
    Είναι ΑΛΗΘΕΙΑ ότι για ΕΔΡΑ προτείνεται η ΚΑΛΛΟΝΗ , η όποια είναι στο Κέντρο του νησιού.

  2. Στη σελίδα 21 το λέει ξεκάθαρα:
    Δήμος Λέσβου με έδρα τη Μυτιλήνη.

  3. Η εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ γράφουν ότι “εξοικονομούνται δύο δις ευρώ το χρόνο”.
    Μία είναι η μαγική λέξη πια: ΔΝΤ

  4. Απόσπασμα από το Εμπρός:
    Στο βασικό ερώτημα προστίθενται και μια σειρά από πολιτικές απορίες, όπως τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ τοπικά στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοέμβρη, όταν πρώτα απ’ όλους οι οργανώσεις και τα αυτοδιοικητικά του στελέχη έχουν σηκώσει το λάβαρο της αντίδρασης στη δημιουργία ενός δήμου. Ή εν τέλει κατά πόσο η διαβούλευση είναι ουσιαστική διαβούλευση κι έχει νόημα και υπόσταση ως τέτοια.
    Το περιθώριο που άφησε ο κ. Ραγκούσης για «διαπραγμάτευση» 14 περιπτώσεων στο χωροταξικό, ώστε οι δήμοι από 333 να γίνουν 347, ακόμη κι αν δεν είχε κατά νου το νησί της Λέσβου, πρέπει να το εκμεταλλευτούν στο έπακρο οι τοπικοί παράγοντες.

  5. ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ.
    ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΜΕΙΝΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΗΜΟ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ ΝΑ ΑΠΕΧΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΛΕΣΒΙΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ.
    ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΜΙΑ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΕΣΒΙΟΥΣ.
    ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΜΕΣΟ ΠΙΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
    ΟΜΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΟΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΦΛΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ, ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΒΛΕΠΩ ΕΦΙΚΤΟ.

  6. Από τις εκλογές του Νοεμβρίου θα απέχουν όλοι… οι Έλληνες έτσι όπως πάμε.
    Ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια με αυτά που γίνονται.
    Μας “δουλεύουν” και μας κλέβουν εδώ και 30 χρόνια.
    Έχουν καταντήσει σκουπίδι και περίγελο την πιο σπουδαία χώρα του κόσμου…

  7. Σωστή η πρόταση : ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

    μα δυστυχώς δεν είναι εφικτή , θα βρουν τρόπους να την ξεπεράσουν.

    Την αποχή την θέλουν και θα την χρησιμοποιήσουν αναλόγως.

    Με την αποχή είναι ελέγξιμη η κατάσταση γι αυτούς.

    Μία είναι νομίζω η λύση :

    Η δημιουργία ανεξάρτητου σχήματος ενάντια στον “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” :

    του “ΛΕΣΒΟΚΡΑΤΗ” .

    Με μόνη υπόσχεση ότι θα σαμποτάρει τον “ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ” και ότι

    όλοι οι υποψήφιοι με την εκλογή τους θα παραιτηθούν αμέσως.

    Το νησί είναι εξαγριωμένο.

    ………………………………………………..

  8. Όλος ο κόσμος είναι εξαγριωμένος.
    Η Αθήνα βράζει…

    …χάζευα τους χάρτες του Καλλικράτη σε μια χτεσινή εφημερίδα:
    αν είναι δυνατόν!
    Ένας δήμος η Κάρπαθος (π,χ), ένας δήμος και η Λέσβος…
    Το ίδιο είναι μωρέ;

    301 τ.χλμ και 6.511 κάτοικοι η Κάρπαθος.
    1.630 τ.χλμ και 90.643 κάτοικοι η Λέσβος.

    Ένας δήμος το ένα νησί, ένας και το άλλο;

    …Τόση βλακεία συσσωρευμένη σε μια απόφαση!

  9. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να πάμε σε δυναμικές μορφές αντιδράσεις σε εκλογές, αλλά παράλληλες με μπλοκάρισμα τις διαδικασίας που θα επιβάλει των ένα δήμο, και διεξαγωγή εκλογών για τρεις η τέσσερις δήμους. Δηλαδή τι θα κάνει μετά το υπουργείο δεν θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα; Αυτό όμως είναι δύσκολο στο να μην αμφισβητηθεί η διαδικασία, αλλά εκεί θα κριθούν όμως όλοι, στα δύσκολα. Το να συμμετέχεις στις διαδικασίες του νέου νόμου είναι σαν να τον αποδέχεσαι, και δεν μου εγγυάται κανένας ότι θα παραιτηθούν αυτοί που θα εκλεγούν για να σαμποτάρουν τον ένα δήμο.

  10. Πατριώτες και πατριώτισσες από όλο το νησί η γνώμη μου είναι ότι κάθε είδος αποχής είναι λάθος, πρέπει να σκεφτούμε έξυπνα για το τι θα κάνουμε. Αυτό π.χ. που κάνουν πολλοί νέοι με το να απέχουν από τις εκλογές πίνοντας το φραπέ τους ή το φρέντο τους δίνει τη δυνατότητα στους ολίγους που πάνε και ψηφίζουν να βγάζουν κυβέρνηση ουσιαστικά της μειοψηφίας.

    Θα πρέπει ή να στηρίξουμε κάποια ανεξάρτητη αλλά πραγματικά ανεξάρτητη κίνηση που θα διεκδικήσει τον Δήμο ή να ψηφίσουμε τους αριστερούς υποψήφιους ή για παράδειγμα στην δικιά μας περίπτωση που μπορεί να βάλει υποψηφιότητα ο Πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ο Κ. Μουτζούρης να τον ψηφίσουμε όλοι ανεξάρτητα αν είμαστε δεξιοί, κεντροαριστεροί, ακροδεξιοί ή αριστεροί τέλος πάντων. Έτσι το Πλωμάρι θα έχει σίγουρα καλύτερη αντιμετώπιση ενώ σε αντίθετη περίπτωση εάν έβγαινε π.χ. Ο Ζαμτράκης ή ο Βογιατζής ή ο Γιακαλής δεν νομίζω να ήταν καλύτερα τα πράγματα για το Πλωμάρι.

    Καλή Πρωτομαγιά.

  11. Και ποίος λέει ότι ο Πρύτανης είναι ανεξάρτητος επειδή θα πάνε 2 – 3 ΠΑΣΟΚ μαζί του η επειδή είχε κάποτε αριστερές καταβολές, αυτά είναι εκ του πονηρού όταν έχει δύο και τρία ραντεβού με ΣΑΜΑΡΑ… Δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει εκλογική διαδικασία με ένα δήμο και όποιος συμμετέχει να αποδοκιμαστεί, παράλληλα να γίνει κανονικά η διαδικασία για 3 -4 δήμους με όσους συνδυασμούς και αν επιθυμούν ούτως να υπάρχει αντιπολίτευση και αν αγαπάνε το τόπο αυτοί που θα συμμετέχουν δεν νομίζω ότι θα κάνουν πίσω, αν κάνουν το λειτούργημα αμισθί…

  12. Kάποιος να συντονίσει τον κόσμο, κάποιος να πει τι να κάνουμε, τι να στηρίξουμε. Και μεις που ψηφίζουμε τελευταία από Αθήνα, με ψηφοδέλτια Λέσβου-Πλωμαρίου ψηφίζουμε. Να βγάλουν μια κοινή ανακοίνωση ο Δήμαρχος με Αντιπολίτευση και τις οργανώσεις πολιτών. Αυτό θα ήταν το ιδανικό.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here