Home Βίντεο Η Ανάσταση στο Πλωμάρι Λέσβου σε βίντεο

Η Ανάσταση στο Πλωμάρι Λέσβου σε βίντεο

1303
16

Πάσχα 2010 στο Πλωμάρι. Ένα νέο βίντεο από την Ανάσταση στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου Πολιούχου Πλωμαρίου Λέσβου. Αργότερα θα προστεθεί και το βίντεο από το παραδοσιακό μας έθιμο την Δευτερανάσταση όπου ο Παππάς ρίχνει το ποτήρι. Χριστός Ανέστη και σας ευχόμαστε χρόνια πολλά.
Στείλτε Το Θέμα Στο Profil Σας Στο Facebook

Comments Closed

16 COMMENTS

  1. Στο Ηράκλειο Κρήτης
    Και τρίτο θύμα από τη χρήση αυτοσχέδιου βαρελότου

    05/04/10 09:17

    ΗράκλειοΌπως κάθε χρόνο, τραγική κατάληξη είχε και φέτος η χρήση βεγγαλικών και βαρελότων. Την Κυριακή, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από έκρηξη αυτοσχέδιου βαρελότου στους Βώρους Ηρακλείου, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από την ίδια αιτία στους τρεις.

    Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται για έναν 17χρονο που είχε φτιάξει, μαζί με άλλους, ένα αυτοσχέδιο βαρελότο το οποίο δεν εξερράγη.

    Αφού ο νεαρός είδε ότι το βαρελότο δεν είχε εκραγεί, προσπάθησε να το πυροδοτήσει με αποτέλεσμα αυτό να αναφλεγεί και να ακρωτηριάσει το αριστερό του χέρι. Μέχρι να μεταφερθεί στο εφημερεύον νοσοκομείο ο 17χρονος έχασε τη μάχη για τη ζωή.

    Επίσης, οκτώ άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά και δύο ελαφρύτερα. Τα προηγούμενα δέκα χρόνια κατά την περίοδο του Πάσχα επτά συνάνθρωποι μας έχασαν την ζωή τους και 106 τραυματίστηκαν.

    Ανάμεσα σε αυτούς είναι ένας 20χρονος στη Νίκαια, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς καθώς έφερε τραύματα στο πρόσωπο από χρήση κροτίδας, η οποία είχε εκραγεί στα χέρια του. Ο 20χρονος νοσηλεύεται.

    Παράλληλα, το βράδυ της Ανάστασης τραυματίστηκε ένα 12χρονο κορίτσι από βεγγαλικά στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Αγρινίου. Το παιδί υπέστη τραύματα και στα δύο μάτια του.

    Επίσης, στο χωριό Νενίντα, στα Μαστιχοχώρια Χίου, αυτοσχέδιο βαρελότο εξερράγη στα χέρια 16χρονου, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν δύο δάχτυλα του αριστερού του χεριού. Ο νεαρός μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο του νησιού, αλλά εν συνεχεία κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας.

    Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., από τις 14 Φεβρουαρίου έως την Κυριακή του Πάσχα σε όλη τη χώρα έγιναν 11.846 έλεγχοι και κατασχέθηκαν 16 συσκευές εκτόξευσης φωτοβολίδων, 230.115 κροτίδες, 1.469 φωτοβολίδες, 5.500 καψύλλια, 128.092 παιδικά αθύρματα – βεγγαλικά, 2.068 αυτοσχέδιοι μηχανισμοί και αρκετές πρώτες ύλες για την κατασκευή πυροτεχνημάτων. Ακόμη βεβαιώθηκαν 122 παραβάσεις και συνελήφθησαν 119 άτομα.

    Αυτό το κείμενο εκτυπώθηκε από το in.gr,
    στη διεύθυνση http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=1123001&lngDtrID=244

    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ;
    ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΝΟΗΜΟΝΑ ΟΝΤΑ Ή ΖΩΑ;

  2. Δε ξέρω ρε Μήτσο αν έκανες “καλό” στο Πλωμάρι που έβαλες την Ανάσταση του Αγίου Νικολάου. Λες κανας επισκέπτης να αναφωνήσει: Τι ωραία! Τι φανταστικά! τι γραφικά! Εκεί θα κάνω ανάσταση του χρόνου! Τρέχω από τώρα να βγάλω εισητήρια!
    Μέσα σε μια “λακούβα” με κτίρια γύρω-γύρω, μέσα σε 25 τετραγωνικά και να πέφτουν τόσα δυναμιτάκια. Να κυνδινεύουν να γίνουν ατυχήματα, να χτυπήσει κόσμος…, όποιος επιβιώσει από τον ήχο.
    Μαγκιά τελικά είναι η βλακεία; Έθιμο ή παραλογισμός;
    Θα με ρωτήσεις: εσύ και η παρέα σου παλιά δεν έριχνες;
    Έριχνα. Αυτό έβλεπα, αυτό με μάθανε, αυτό κάνανε όλοι, αυτό έκανα.
    Έκανα φέτος ανάσταση σε χωριό 300 κατοίκων που λόγω τουρισμού και επισκεπτών ρίχνανε από 2 σημεία βεγγαλικά με απίστευτους χρωμματισμούς και σχήματα για 10-15 λεπτά τουλάχιστον. Γιατί είχανε κόσμο και επισκέπτες και θέλανε να τους ευχαριστήσουν. Το χωριό πεντακάθαρο, γραφικό, νοικοκυρεμένο με έθιμα και παράδοση αλλά προπάντων αξιοπρέπεια.
    Εμείς στο Πλωμάρι ρίχνουμε δυναμιτάκια ο ένας πάνω στον άλλο και ούτε κόσμο (όπως οι Χιώτες -μάγκες- στον Βροντάδο, δεν τραβάμε).
    Και νομίζουμε ότι είναι και ωραία και ότι κάνουμε και κάτι σπουδαίο.
    …Όλο “νομίζουμε” τελικά σε αυτό το χωριό.

  3. Χαχαχα ρε συ Γιάννη δεν γίναμε Βαγδάτη ξαφνικά. Ήμουν στην Εκκλησία που δεν βρίσκετε σε καμιά λακκούβα και βγήκα λίγο πριν το Χριστός Ανέστη για να βιντεοσκοπήσω. Υπάρχουν πολύ πιο σοβαρά προβλήματα στο Πλωμάρι όπως η ελλιπής αστυνόμευση, οι κλοπές, τα μηχανάκια και οι καυγάδες και το ότι οι Δήμοι θα είναι με το ζόρι 2 με τον νέο νόμο Καλλικράτη. Αυτά που λες με λυπούν γιατί καταλήγω σε αυτό που λένε ότι: Στο Πλωμάρι και ομοφυλόφιλος να γίνεις τον πισινό σου χαλάς. Κανονικά αλλιώς το λένε αλλά το λέω πιο πολιτισμένα.

    Εγώ Γιάννη δεν ήρθα για Πάσχα ή Χριστούγεννα στο Πλωμάρι για να γράψω τα 10 καλά και τα δέκα άσχημα του χωριού μας, όπως συνήθως κάνεις εσύ. Δεν είναι 10 ή 20 μπορεί να είναι 2 ή 3 πολύ χειρότερα από τα 10 που έβλεπες εσύ και τα έγραφες.

    Το βίντεο από την Ανάσταση και τους επιτάφιους καθώς και οι φωτογραφίες αναδημοσιεύτηκαν στο Τρωκτικό και μάλιστα το βίντεο της Ανάστασης, αυτή τη στιγμή που γράφω το παρόν κείμενο έχει ξεπεράσει τις ΔΥΟ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΡΟΒΟΛΕΣ στο You tube. Και κανονικές προβολές όχι από αυτές που όταν κάνεις refresh δηλαδή ανανέωση στη σελίδα ανεβαίνουν.

    Αποφασίστε τι θέλετε; Έτσι γίνετε η Ανάσταση στον Άγιο Νικόλαο και έτσι καταγράφτηκε και προβλήθηκε μέσα από τις ιστοσελίδες μου και όπως ανέφερα πιο πάνω για το Τροκτικό, εκεί δημοσιεύτηκαν βίντεο από όλη την Ελλάδα σχετικά με τους Επιτάφιους και την Ανάσταση.

    Ο φίλος σου ο Δήμαρχος και η παρέα του, τι έκαναν για το Πλωμάρι 4 χρόνια για να φέρουν κόσμο; Όχι μόνο το Πάσχα αλλά και το καλοκαίρι. Εσύ από το περιοδικό προσπαθείς αλλά δεν κατάφερες κάτι μέχρι τώρα. Και δες εδώ για να καταλάβεις ότι τελικά έχουμε τουρίστες και τώρα αλλά όχι γιατί έκανε κάτι ο Βαρβαγιάννης, ο Ψαρράς ή ο Μαμάκος ή ο κάθε Δήμαρχος και σύμβουλος. Δες εδώ Γιάννη http://www.plomaricity.gr/vtevent.html για να καταλάβεις.

    Δεν μπόρεσα όμως να γράφω βίντεο στη Δευτερανάσταση διότι εκεί όντως υπήρχε πρόβλημα από τη ρίψη βεγγαλικών που γινότανε. Και αυτό που με στεναχώρησε περισσότερο ήταν η απουσία του ΠαππαΦώτη και του ΠαππαΣτρατή, που χωρίς αυτούς το έθιμο δυστυχώς έγινε απλά σαν τυπική διαδικασία και αγγαρεία.

    Στο Πλωμάρι δεν έγινε κάποιος τραυματισμός από βαρελότα και βεγγαλικά. Και ξέρω να πω κάτι ακόμα Γιάννη επειδή είπες ότι εκεί που πήγες ρίχνανε φωτοβολίδες, εδώ στο Πλωμάρι όταν έριξε ο Δήμος φωτοβολίδες κατά καιρούς, κατηγορήθηκε από πολίτες ότι ξόδεψε χρήματα για αυτό τον ανούσιο λόγο. Ότι και να κάνεις εδώ το μπελά σου βρίσκεις.

    Φυσικά τη γνώμη σου λες και έχεις κάθε δικαίωμα να το κάνεις αλλά μου δίνεις την εντύπωση ότι μηδενίζεις την προσπάθεια μας. Και σε διαβεβαιώ ότι πολλοί που είδαν το βίντεο τους άρεσε και εντυπωσιάστηκαν.

  4. Από τι μωρέ εντυπωσιάστηκαν;
    Από τα κινέζικα κόκκινα και κίτρινα δυναμιτάκια που πουλάει ο… και ο….;

    Σε μια ενορία με μια μικρή πλατειούλα μπροστά στο ναό που λόγο μορφολογίας (σπίτια γύρω) μοιάζει με λακούβα σε αντίθεση με την Αγία Παρασκευή (πχ), όταν ρίχνεις 100άδες δυναμιτάκια… τι κόσμο θες να προσεγγίσεις;

    Πάντως οι Κινέζοι τουρίστες πήγανε στο Βροντάδο όχι σε μας. (Αναφέρθηκε σε δελτία ειδήσεων).

    Όσο για το Voyager γράφει για Κέρκυρα, Πάρο, Ύδρα κλπ. Εκεί που έχει πολλά και διαφορετικά ξενοδοχεία να μείνεις από το Πάσχα και μετά. Αυτά που πουλάνε και δίνουν διαφήμιση. Αμα γράψει για Πάσχα στο Πλωμάρι θα πάρει τα μισά λεφτά που πήρε από τη Κέρκυρα (που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή;) Όλα στην αγορά είναι με αυτόν το νόμο.
    Ψυχικό δεν σου κάνει κανείς.

    Τέλος πάντων στην ουσία δεν διαφωνούμε αλλά όποιος διαφωνεί ας κάνει πρώτα Πάσχα -ας πούμε- στη Πάρο (Μάρπησσα) και μετά τα λέμε.

    http://www.parianostypos.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=2542&Itemid=25

    Και είπαμε: το να μην παραδιγματίζεσαι και να μην προσεγγίσεις τον καλύτερο ή αυτόν που είναι μπροστά από εσένα είναι βλακεία.

    Το αν είναι σπατάλη να ρίξεις 5 βεγγαλικά και να μην φέρεις ένα σκυλάδικο συγκρότημα συνοδεία κατεψυγμένων σουβλακίων, κάποια άλλη στιγμή, εγώ θα το πω κακοδιαχείριση χρημμάτων.

    Το τι έκανε ο (πράγματι) φίλος μου Δημ. Βαρβαγιάννης δεν με αφορά.
    Δεν συγκυβερνούμε.

    Αλλά ότι θα γίνουμε και μάγκες και “πρώτοι” επειδή ρίχνουμε πολλά δυναμιτάκια ακόμα και ο ένας πάνω στον άλλο στις καφετέριες δεν το περίμενα. Πολύ “πρώτο” και “σούπερ” τελικά αυτό το χωριό και δεν το έχω πάρει χαμπάρι. Οπισθοδρομικός είμαι και δεν έχω και γούστο, φαίνεται.

  5. Γιάννη εγώ δεν ασχολούμαι με τους ηλίθιους που πετάνε κροτίδες μέσα στον κόσμο, διότι άκουσα ότι μέχρι και στην τουαλέτα του Οκεανίς έριξαν την ώρα που το μαγαζί είχε κόσμο, όπως και παλιότερα είχαν ρίξει μέσα στο Έξοδος. Δεν βλέπω να σχολιάζεις το ότι στο Πλωμάρι έγινε ένας άσχημος καυγάς την 25 Μαρτίου και όχι μόνο και σε πείραξε το βίντεο. Και είσαι ο μόνος από τους 2.000 και πλέον που είδαν το βίντεο και ενοχλείται ή έχει αρνητική γνώμη γ’ αυτό. Σαν τοποθεσία Εκκλησίας είναι πιο ωραία στην Αγία Παρασκευή αλλά τη νύχτα όταν βιντεοσκοπείς δεν φαίνεται ιδιαίτερα η διαφορά, εσύ ξέρεις την τοποθεσία και γ’ αυτό είσαι προδιατεθειμένος. Επίσης δεν είναι δυνατόν να είμαι σε όλες τις ενορίες για να πάρω εικόνες, αν κάποιος έχει βίντεο ή εικόνες από άλλη Εκκλησία ευχαρίστως αν τις στείλει να τις δημοσιεύσω. Εγώ αυτό μπόρεσα να καταφέρω σαν Δημήτρης και αισθάνομαι καλά πρόβαλα το Πλωμάρι αλλά δεν άκουσα σχεδόν από κανέναν έστω ένα ευχαριστώ. Δείτε και εσείς τι μπορείτε να κάνετε. Αυτό έχουμε σαν Πλωμάρι αυτό δείχνουμε. Και στην Αγία Παρασκευή ρίχνουν πάρα πολλές κροτίδες.

    Και είναι φυσικό να πάνε οι Κινέζοι τουρίστες στη Χίο και τον Βροντάδο, αυτό ας προβληματίσει τους υπεύθυνους όλης της Λέσβου, δεν είναι δικό μου πρόβλημα. Όπως είπα οι Δημοτικές αρχές δεν έχουν κάνει ιδιαίτερες κινήσεις για να διαφημίσουν το Πλωμάρι και ξέρεις πολύ καλά ότι δεν μας έχουν στηρίξει. Το Voyger Γιάννη στο είχα ξαναπεί, για μένα χάνει την αξιοπιστία του, όταν πέρυσι το Πάσχα είχε έξτρα οδηγό για τη υπερβολικά διαφημισμένη Μύκονο, ας δείξει και κανένα άλλο μέρος για τους πιο ψαγμένους, εκεί πάνε ούτως ή άλλως κάποιοι για συγκεκριμένους λόγους όπως οι αδερφές οι clebrities και τα ψώνια και άλλοι.

    Τον Δ. Βαρβαγιάννη τον ανέφερα επειδή είναι παιδικός σου φίλος και πολλές φορές τον συμβουλεύεις αλλά μάλλον δεν σε ακούει.

    Εγώ δεν προσπαθώ να προσεγγίσω ή να παραδειγματιστώ από κανέναν διότι απλά μεταφέρω φωτογραφίες και βίντεο για το τι συμβαίνει στο Πλωμάρι για όσους π.χ. τώρα το Πάσχα δεν είχαν την ευκαιρία να έρθουν στο Πλωμάρι για τον Α ή Β λόγω αλλά και για όσους το είδαν μέσω άλλων ιστοσελίδων που το αναδημοσίευσαν και προβάλαν το Πλωμάρι πανελλαδικά και είναι κάτι που επίσης δεν το αναγνωρίζεις. Δεν έχουμε πια μαγαζί, όταν είχαμε προσπαθούσαμε να γινόμαστε καλύτεροι και πάντα κορυφαίοι για τα δεδομένα του Πλωμαρίου αλλά και του νησιού. Τώρα όσοι έχουν άμεσο κέρδος από τον τουρισμό ας κοιτάξουν πιο σοβαρά και αποφασιστικά τα προβλήματα του τόπου μας.

  6. Δημητρη θα σου πω εγω ενα ευχαριστω απο την μακρινη Γερμανια που ειναι τετοια η λαχταρα μας οχι μονο για βιντεο αλλα και για οτιδηποτε αφορα το Πλωμαρι μας, ειδικα στις μερες μας που ολο αρνητικα ακουμε. Φτανει πια με την διχονοια καταλαβετε το επιτελους.

    Και να ενημερωσω οσους δε ξερουν, οι κροτοι και ο θορυβος ειναι σημα κατατεθεν του χριστιανικου Πασχα για τους εξης λογους α) στην αναγκη να αποπροσανατολισουν τους οθωμανους ωστε να εορταστει η ανασταση και να μη γινουν αντιληπτοι εκαναν θορυβο με αυτοσχεδια πυροτεχνηματα β) το εθιμο θελει η νυχτα να γινεται μερα αμεσως μετα την Ανασταση.

  7. Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΘΗΚΕ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΒΛΑΚΩΔΟΥΣ ΑΥΤΟΥ “ΕΘΙΜΟΥ” ΤΗΣ ΡΙΨΗΣ ΤΩΝ ΚΡΟΤΙΔΩΝ.
    ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑ ΠΑΤΕΡΑΣ ΔΕΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΠΕΙΔΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΛΜΗΣΑΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΠΑΘΑΝ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΟ ΘΟΡΥΒΟ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΜΟ ΠΟΥ ΓΙΝΟΤΑΝ ΚΑΙ ΚΛΑΙΓΑΝΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.
    ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΗ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΣΠΙΤΙ.

  8. Εντάξει διάλογο κάνουμε απλά καλώς ή κακώς όπως είπα στον φίλο μου Γιάννη, το Πλωμάρι έχει και κάποια πολύ πιο σοβαρά θέματα να λύσει, όπως την αλητεία, την επικίνδυνη οδήγηση κυρίως με τα μηχανάκια αλλά όλα πηγάζουν από την απουσία της αστυνομίας και του λιμεναρχείου στον παραλιακό. Το ξέρω από πρώτο χέρι αυτό που λέτε γιατί και δικοί μου άνθρωποι δεν πάνε στη Ανάσταση για τους ίδιους λόγους που ενοχλείστε και εσείς. Η Ανάσταση έτσι γίνετε όσο θυμάμαι και δεν πρόκειται να αλλάξει εάν δεν απαγορεύσουν την παράνομη πώληση των κροτίδων και ειδικά σε ανήλικους.

  9. -Ισχύει ακριβώς αυτό που λέει ο Jim.
    Είναι αδιανόητο να πας με παιδί, να κάνεις Ανάσταση.
    Και μέσα να κάτσεις θα τρομάξει.

    -Και το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο. Ανύπαρκτη αστυνόμευση. Και γω έριχνα μικρός γιατί πρώτον τα πουλάγανε και τα έβρισκα εύκολα και δεύτερον γιατί οι Αστυνομικοί με κοίταζαν και χαμογελούσαν.

    -Μyrsini βεβαίως και οι κροτίδες είναι έθιμο και δεν πρέπει να τις βλέπουμε σαν κάτι -εντελώς- κακό αλλά εδώ και αν ισχύει το ΠΑΝ ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ του θυμόσοφου Ελληνικού λαού.

    -Παντού ρίχνουν κροτίδες αλλά κάνουν και άλλα και προβάλουν τον τόπο τους. Εμείς μόνοι μας τις ρίχνουμε, μόνοι μας κουφαινόμαστε, στα δικά μας παιδάκια και στου γείτονα δημιουργούμε τρόμο.

    -Και στη Καλαμάτα (στο γήπεδο) το κάνουνε, και στο Βροντάδο το κάνουνε αλλά κάνουν και άλλα και τραβάνε τουρισμό και κανάλια.

    -Αdmin, τον καυγά με τους τουρίστες δεν τον σχολίασα γιατί δεν ήμουν εκεί. Έτσι όπως το έγραψες (και καλά έκανες) φυσικά και έπρεπε να παρέμβει η Αστυνομία και όποιος ήταν δίπλα. Από το Πλωμάρι δυστυχώς λείπει το στοιχείο “κυριλέ” (με την καλή έννοια του όρου), λείπει το ευπρεπές, λείπει το κοσμοπολίτικο, λείπει η αρχοντιά, λείπει εκείνο το στοιχείο που κάνει την Ελληνική επαρχία να “πουλάει” προς τους επισκέπτες, αυτό το “καθαρό”, το “διαφορετικό” το “comme il faut” των Γάλλων, το “ευγενές” το “κάτι” που υπόσχεται καλή ζωή ΚΑΙ στους ντόπιους ΚΑΙ στους τουρίστες.

  10. Γεια σας και από εμένα..
    εγώ έκανα publish to βίντεο στο facebook και οι φίλοι που από Αθήνα που το είδανε τους άρεσε και τους έκανε εντύπωση…

  11. Συμπεράσματα:

    1) Απαγορεύεται να βγαίνουν εικόνες του Πλωμαρίου προς τα έξω που “αμαυρώνουν” την καλή εικόνα του χωριού. Θέλουμε τουρίστες τουρίστες τουρίστες!!!

    2) Για ακόμα μια φορά, μάθαμε από πρώτο χέρι πού έκανε ο διακοπές αυτές τις γιορτές ο ομογενής φίλος μας !

  12. symfono kai ego na katargithoun ta dunamitakia,giati kostizoun stis tsepes oson mikromeseon emeinan,opos episis kai o obelias,kai alla polla!!!!!!!!!
    o adis pige kai eirthe otan anastithike o xristos,o papantinos kapote espage tis portes gia na mpei mesa stin ekklisia meta to xristos anesti-tora bebaia den mporei giati kanenas pia den bazei to xeri sti tsepi na bgalei kabourakia……………
    o pateras mou otan itan mikros gemizane barelia me mparouti kai rixnane……..kai alla polla
    kai oso gia tis eikones pou bgenoun pros ta ekso!!!!-den xero an gnorizete ti egine stin teleutea parelasi,otan kapoioi epitethikan se kapoious danous?????
    kai poiois touristes psaxnete na breite na ferete autous tous ellines me ta koterakia tous kai ta tzipakia tous!!!!den exoun thesei sto xorio mou,den tous theloume,na pan sti mukono…………..oi tous touristes tou ika pou kai autoi simera pia mia salata sta 4 tron!!!!!!!!!!oi autous pou erxonte kathe pasxa kai kalokairaki kai exoun kai apaitiseis gia to ti prepei na ftiaksei sto plomari!!!!!!!
    eimaste kala opos eimaste kai min xexnate oti to plomari einai ena xorio kai oxi mukonos!!!!!!!!

    an thelete ena kalutero aurio tote peraste polu apla to munuma
    FERTE PISO TA KLEMENA se olous tous prasinous-mple-kokkinous-kitrinous

  13. Kαι κάτι άλλο.
    Για ακόμα μια φορά σε τροχαία δυστυχήματα σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των εορτών, χώρια τους τραυματίες…
    Αλλά αυτό δεν έγινε πρώτο νέο! Δεν συμφέρει.
    Ας αξιολογούμε λοιπόν καλύτερα τους κινδύνους ή να τους αναδεικνύουμε εξίσου.

  14. Μα ήταν πρώτο θέμα σε ειδήσεις στα κανάλια και στα ραδιόφωνα στα blogs όπου ο κόσμος ενημερώνετε και έχουν αποκτήσει φανατικούς αναγνώστες. Αυτό που πρέπει να μας προβληματίσει είναι ότι είναι πάντα όποτε υπάρχει μαζική μετακίνηση από και προς την πρωτεύουσα έχουμε αυτά τα δυστυχήματα. Επίσης κάποτε ήταν είδηση ο θάνατος ανθρώπων από χρήση κυρίως ηρωίνης τώρα πια θεωρείτε δεδομένο και δεν το δείχνουν οι ειδήσεις. Ας αποκτήσουν οι Έλληνες συνείδηση και να αλλάξουν νοοτροπία, δεν γίνεται να πιάνει ο καθένας ένα τιμόνι και όποιον πάρει ο χάρος.

Comments are closed.