Home Ενημερώσεις Εθελοντική Αιμοδοσία την Λαμπροτετάρτη 7 Απριλίου

Εθελοντική Αιμοδοσία την Λαμπροτετάρτη 7 Απριλίου

441
0

Όπως κάθε χρονο, ανακοινώθηκε η αιμοδοσία του Πάσχα η οποία θα γίνει στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου την Λαμπροτετάρτη 7 Απριλίου 2010. Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου Πλωμαρίου σας εύχεται Χρόνια Πολλά με Υγεία και Ευτυχία και σας προσκαλεί κι αυτό το Πάσχα να δώσουμε όλοι μαζί Ζωή με το Αίμα μας σε κάθε συνάνθρωπο μας που το έχει ανάγκη.

Σύμφωνα με διεθνείς στατιστικές, 6 στους 10 του πληθυσμού θα χρειαστεί μετάγγιση ολικού αίματος ή ενός από τα στοιχεία του σε κάποια στιγμή της ζωής του! Δυστυχώς σήμερα, μόνο το 5% των ατόμων που θα μπορούσαν να είναι αιμοδότες δίνουν αίμα.
Δίνοντας 1 μονάδα αίμα προσφέρεις ανεκτίμητη βοήθεια στον συνάνθρωπό σου που το έχει ανάγκη. Σαν αιμοδότης δικαιούσαι αίμα σε ώρα προσωπικής ή οικογενειακής ανάγκης καθώς και δωρεάν αιματολογικές εξετάσεις σε περίπτωση προσωπικής σου ασθένειας. Ο όγκος αίματος που χαρίζεις είναι μόνο το 1/20 του συνολικού όγκου αίματος του οργανισμού σου, περίπου 350 ml. Η αναπλήρωση του χαμένου όγκου γίνεται σε 10 λεπτά, ενώ ο όγκος του πλάσματος αποκαθίσταται σε 12 ώρες και τα ερυθρά αιμοσφαίρια σε 30 μέρες περίπου. Εξάλλου η αιμοδοσία είναι ωφέλιμη για τον οργανισμό σου αφού κινητοποιείται ο Μυελός των Οστών για την παραγωγή νέων κυττάρων αίματος.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου Πλωμαρίου πληροφορεί και υπενθυμίζει σε όσους έχουν σκοπό να προσφέρουν το αίμα τους ότι τρεις μέρες πριν την αιμοδοσία αποφεύγουμε την άσκοπη χρήση φαρμάκων (πχ ασπιρίνης), ενώ το προηγούμενο βράδυ ο αιμοδότης θα πρέπει να έχει φάει ένα ελαφρύ γεύμα χωρίς πολλά λιπαρά και κατά προτίμηση την αποφυγή αλκοολούχων ποτών. Το πρωί και πριν από την αιμοδοσία καλό είναι ένα ελαφρύ πρωινό χωρίς πολλά λιπαρά (ένας καφές, γάλα ή χυμός με ένα τοστ, μια φέτα ψωμί ή ένα κομμάτι κέικ).

Facebook comments:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here