Home Ενημερώσεις Πού είναι το Ελληνικό φιλότιμο και η φιλοξενία;;;

Πού είναι το Ελληνικό φιλότιμο και η φιλοξενία;;;

783
8

Ή αλλιώς; Street fighting στον παραλιακό. Το παρακάτω θέμα αρχικά δεν ήθελα να το γράψω, αλλά δυστυχώς αμαυρώνει τη χτεσινή ωραία και διασκεδαστική ατμόσφαιρα της 25ης Μαρτίου. Όπως διαβάσατε χτες στις παραλιακές ταβέρνες είχε στηθεί από το μεσημέρι γλέντι και δεν έβρισκες τραπέζι να καθίσεις. Κάποια στιγμή αργότερα που άρχισε πια να νυχτώνει και οι περισσότεροι είχαν φύγει, μια παρέα διασκέδαζε με το να μαρσάρει μια μηχανή (μάλλον μεγάλου κυβισμού) που πέταγε φλόγες από την εξάτμιση. Κάποιος τουρίστας από διπλανό μαγαζί τους ζήτησε να σταματήσουν γιατί προφανώς ενοχλήθηκε και φοβήθηκε ταυτόχρονα. Το αποτέλεσμα ήταν ο ξυλοδαρμός του επισκέπτη από μέλη της παρέας που μάλλον θα είχαν καταναλώσει αρκετά μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Η αλήθεια είναι ότι δεν μπόρεσα να μάθω και πολλές πληροφορίες και ούτε μπορώ να γράψω ονόματα διότι δεν έχω στοιχεία και ούτε είναι η δουλειά μου. Άραγε η αστυνομία πού ήταν; Ή μήπως λέω εγώ τώρα ο παραλιακός είναι στην αρμοδιότητα του λιμεναρχείου; Ας αποφασίσουν τελικά. Σίγουρα αυτό δεν αντιπροσωπεύει την πλειοψηφία των κατοίκων του τόπου μας και είναι μεμονωμένο περιστατικό.

Είχα λάβει και το παρακάτω e-mail από αναγνώστη του blog, που με έκανε τελικά να γράψω το θέμα.

Αναγνώστης: ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΟΙ
ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΆ ΣΤΟΥΣ 7-8 20ΑΧΡΟΝΟΥΣ(ΛΕΒΕΝΤΕΣ) ΤΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΔΕΙΡΟΥΝ ΕΝΑ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ 58 ΚΑΙ 62 ΧΡΟΝΩΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΟΤΑΝ ΦΟΒΗΘΗΚΑΝ ΤΗΣ ΦΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ Η ΕΞΑΤΜΙΣΗ ΜΙΑΣ ΜΗΧΑΝΗΣ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΟΛΟΘΟΥΣΑΝ ΤΟ ΘΕΑΡΕΣΤΟ ΘΕΑΜΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΑΜΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ ΤΕΤΟΙΑ (ΠΑΛΛΗΚΑΡΙΑ) ΜΕ ΤΟΣΟ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΑΞΙΕΣ!!!!
ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ????
ΠΟΥ ΠΗΓΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΥΓΕΝΙΑ??????
ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΙΛΟΤΙΜΟ??????

Facebook comments:

8 COMMENTS

  1. Ντροπή και αίσχος!
    Αν ισχύει το συγκεκριμένο περιστατικό, πραγματικά λυπάμαι που νέα παιδιά διαφημίζουν με αυτό τον τρόπο το Πλωμάρι μας.
    Το χωριό μας έχει βαρύ Όνομα και μεγάλη Ιστορία και δεν του αξίζουν τέτοιοι αντιπρόσωποι και απόγονοι..
    Τον τόπο μας τον αγαπάμε, δεν τον ξεφτιλίζουμε..
    Γιατί πονάει και πληγώνει εμάς του ίδιους στο τέλος..

  2. ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΟΤΑΝ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΟΠΟΥ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΣΥΓΡΟΤΗΜΕΝΕΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ?
    ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΑ ΘΑ ΜΑΣ ΟΔΗΓΗΣΟΥΝ ΠΑΛΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΛΛΕΣ ΚΑΚΕΣ ΕΠΟΧΕΣ ? ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟ-
    ΝΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΕΣ ΟΤΙ Η ΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑΕΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ! ΚΑΙ ΕΓΩ ΛΥΠΟΥΜΑΙ ΠΟΛΥ .

  3. Μπράβο μας.
    Πρόπερσι κάτι άλλοι παλικαράδες δολοφόνησαν το νεαρό Αυστραλό(Στη Μύκονο). Τώρα ξυλοφορτώνουμε και τους εξηντάχρονους. Για να μάθουν αυτοί να μας ανεβάζουν τα spread. Καλά κάναμε και στέλναμε σάπιες ντομάτες στους Γερμανούς κι ας αγοράζουν τώρα Βουλγάρικες. Κλέβαμε στο λογαριασμό και τους τουρίστες τους και φύγανε οι μισοί για την Τουρκία. Τώρα δέρνουμε και αυτούς που απόμειναν.

    Κάψαμε και το τελευταίο επάγγελμα που μας έμεινε: Γκαρσόνια και καμαριέρες. Θα μας μείνουν αμανάτι οι άδειες ταβέρνες και τα rooms to let. Καλά που έχουμε το πανεπιστήμιο Αιγαίου για να βγάζει άνεργους πτυχιούχους. Όσο κρατήσει κι αυτό, γιατί το Deeree εξασφαλίζει δουλειά και κοστίζει λιγότερα.

    Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε υπερήφανοι ως έθνος γιατί Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, γουρούνι τουρίστα Γερμανέ (Σουηδέ, Ολλανδέ κ.ο.κ). Το έχει φαίνεται η μέρα, 25η Μαρτίου, να εκδηλώνουμε τη λεβεντιά μας. Στην άλλη εθνική επέτειο, 28η Οκτωβρίου, τότε που έχουν σφίξει ακόμα περισσότερο τα spread, θα βγάλουμε δίσκο. Άλλο επάγγελμα εκτός από του επαίτη δεν βλέπω να μας έχει μείνει.

    Αι σιχτίρ. Το Πάσχα θα πάω στη Σμύρνη με Sunexpress. Κοστίζει λιγότερο από το να πάω στη Μυτιλήνη με Ολυμπιακή ή με ΝΕΛ. Εκεί δεν θα με δείρουνε στην καφετέρια οι τοπικοί νταήδες.

  4. Επιπλέον πληροφορίες: Οι δυο τουρίστες είναι ένα αντρόγυνο που έρχεται αρκετά χρόνια στο Πλωμάρι και έχουν αγοράσει και σπίτι. Από όσο ξέρω έχουν κάνει ήδη μήνυση μάλλον κατά αγνώστων και σκέφτονται να πουλήσουν το σπίτι και να μη ξαναπατήσουν το πόδι τους. Σε κάποιο σημείο του καβγά ο άτυχος άντρας μη μπορώντας να αντιδράσει έβαλε τα χέρια στο κεφάλι και έπεσε κάτω και τον κλοτσούσαν καμιά δεκαριά άτομα.

    Στη θέση τους θα μπορούσε να είναι ο οποιοδήποτε από μας, είτε κάποιος άλλος ξένος ή Έλληνας επισκέπτης. Φανταστείτε να έχετε έρθει στο νησί, να έρθετε μια βόλτα να δείτε και το Πλωμάρι και εκεί που τρώτε να ακούτε μαρσαρίσματα και να βρεθείτε σε αυτήν την κατάσταση.

  5. Ξεπεσμός !

    Δυστυχώς, να ήταν μόνοτο Πλωμάρι ή η Γέρα , η Μυτιλήνη….

    Μια κοινωνία , απ΄άκρη σ΄άκρη σε όλη την Ελλάδα, σε αποσύνθεση

    Κι εμείς αμέτοχοι.

    Ύστερα φταίνε οι κρατούντες, το ΠΑΣΟΚ , η ΝΔ , …. η Αστυνομία ….

    Ας κοιταχτούμε στον καθρέφτη.

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΟΧΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΣ

  6. ΟΝΤΩΣ ΦΤΑΙΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΕ ΑΛΛΑ ΧΕΡΙΑ ΚΑΙ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΜΕΤΟΧΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤ’ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.
    ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΦΥΓΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΡΙΞΩ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ, ΕΜΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΕΖΙΛΕΒΟΥΝ . ΗΤΑΝ ΤΟΣΟΙ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΝΑΓΝΩΡΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ? ΜΕ ΠΟΛΥ ΘΛΙΨΗ ΑΦΗΝΩ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΗΘΙΚΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΠΟΛΙ- ΤΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΗΘΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΗΘΙΚΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΑΥΤΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΥΦΑΣΜΕΝΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΗΘΙΚΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ . ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΛΕΜΕ ΤΩΡΑ ?
    ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΙ ΑΛΑΡΓΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΒΡΩΜΑΕΙ !

  7. Anarorieme ….se ti koinonia zoume????
    pou einai oi palies kales epoxes tou Plomariou vre paidia???
    Ti terata einai auta ,,pou dernoun kai skotonoun…. ala kai me pio dikaioma….???!!!!

    Afou loipon to kako vriskete se mia toso mikri poli …kai den uparxei control apo tin anstunomia …skepsou stis megales poleis ti ginete ???!!

    kai ego anatheoro ta sxedia tou kalokairiou sto Plomari…kai as eimai plomaritisa…

    Lupamai..

  8. Η παρεξήγηση λύθηκε με πρωτοβουλία του κυρίου από τη Νορβηγία και της γυναίκας του, που ζήτησαν να δουν τους νεαρούς που τους χτύπησαν ώστε να δεχτούν τη συγνώμη τους και να αποσυρθούν και οι μηνύσεις που έγιναν. Τελικά το θέμα θεωρείται λήξαν μιας και οι δυο πλευρές κάτσανε στο ίδιο τραπέζι, πίνοντας μπύρα και με τη βοήθεια διερμηνέα δόθηκαν οι απαραίτητες εξηγήσεις.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here