Home Άρθρα Άρθρο του Μανώλη Αρμενάκα για την Παραμονή του Ειρηνοδικείου

Άρθρο του Μανώλη Αρμενάκα για την Παραμονή του Ειρηνοδικείου

785
1

Επειδή μετά την είδηση της παραμονής του Ειρηνοδικείου και της ακόμη πιο σημαντικής είδησης της συνένωσης του με το καταργούμενο Ειρηνοδικείο Παπάδου, αφού αυτό αποτελεί προπομπό και κεφάλαιο για ότι θα ακολουθήσει ως προς το Δήμο, άπαντες έτρεξαν με πρώτο το Δήμαρχο να συγχαρούν εαυτούς για το κατόρθωμα, πρέπει να ειπωθούν ορισμένα πράγματα.

Το Ειρηνοδικείο παρέμεινε και συνενώθηκε με αυτό του Παπάδου, γιατί όλοι οι Πλωμαρίτες με τη στάση τους και με ενέργειες τους συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί η πεποίθηση στους αρμοδίους ότι τυχόν κατάργηση και αυτής της υπηρεσίας θα οδηγούσε σε αφανισμό της περιοχής, ότι σε περίπτωση κατάργησης και αυτής της υπηρεσίας οι πολιτικοί καλόν θα ήταν να μην ξανάρθουν εδώ, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι σώθηκε το Πλωμάρι και ότι τώρα έλαβαν χάρη.

Το Ειρηνοδικείο λοιπόν παρέμεινε :
– Γιατί ΟΛΟΙ οι Πλωμαρίτες, βάλαμε στόχο την παραμονή και τη συγχώνευση του Ειρηνοδικείου, κατεβαίνοντας στο δρόμο, στη Μυτιλήνη, γιατί κάναμε απεργίες και καταλήψεις, γιατί γράψαμε επιστολές και διαμαρτυρίες.
– Γιατί ένα βράδυ εγώ και προς τιμήν του ο Πρόεδρος Κ. Μουτζούρης γράψαμε, με γραμματέα το Τάκη Μουτζούρη, στο πόδι μία απόφαση του τοπικού συμβουλίου στην οποία λέγαμε ότι είμαστε αντίθετοι με τη κατάργηση της υπηρεσίας αυτής και προτείναμε να συνενωθεί το Ειρηνοδικείο Πλωμαρίου με το Ειρηνοδικείο Παπάδου. Μόλις τη στείλαμε την απόφαση στο Δήμαρχο Λέσβου κ. Βουνάτσο για να εισηγηθεί αντίστοιχα στο Δημοτικό Συμβούλιο, εξανέστη διότι λέει θα παρεξηγηθούν οι Γεραγώτες. Η γνωμοδοτική αυτή απόφαση του τοπικού Συμβουλίου δεν έγινε δεκτή ως είχε από το Δημοτικό Συμβούλιο.

– Γιατί η επιτροπή αγώνα πήγε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και έθεσε τα αιτήματα της στον Γενικό Γραμματέα ο οποίος δεν είχε ιδέα που ήταν το Πλωμάρι και «η Πάπαδος» όπως την αποκάλεσε

– Γιατί ο Δικηγορικός Σύλλογος Μυτιλήνης με πρωτοβουλία δική μου και της Πέρσας Σάββα, έλαβε απόφαση με την οποία γνωστοποιούσε την αντίθεση του στην κατάργηση του Ειρηνοδικείου Πλωμαρίου και στη συγχώνευση του με το Ειρηνοδικείο Παπάδου

– Γιατί ένας καλός Πλωμαρίτης που εργάζεται στην Αθήνα το όνομα του οποίου δεν μπορώ να γνωστοποιήσω, τον επισκεφθήκαμε με το Στέφανο Σανιδά του Κων., είπε δυο καλές κουβέντες σε πολύ γνωστό του Υπουργό.
– Γιατί μαζί με τη Πέρσα Σάββα συντάξαμε υπόμνημα το οποίο συνυπέγραψαν δικηγόροι και συμβολαιογράφοι Πλωμαρίου και παρασταθήκαμε χωρίς αποτέλεσμα στον Πρόεδρο Εφετών Αιγαίου για να τον πείσουμε για το δίκαιο του αιτήματος μας.

– Γιατί οι Πλωμαρίτες έριξαν στο βάραθρο στο Πλωμάρι τα κόμματα της συγκυβέρνησης του αίσχους ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και τους είπαν ότι τέλειωσαν αυτά που ήξεραν και ότι δεν θα πάρουν ξανά ψήφους εδώ, εάν συνεχίσουν την ίδια τακτική

– Γιατί ο Λέσβιος κος Υπουργός Χαράλαμπος Αθανασίου, πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων και Δικαστών Ελλάδος, που εμπνέει και χωρίς τις ιδιότητες του σεβασμό ως άνθρωπος και θαυμασμό για ότι έχει κάνει και θα συνεχίσει να κάνει για τη Λέσβο, άκουσε όλα τα παραπάνω και συνέδραμε τα μέγιστα στο δίκαιο αίτημα μας.

– Γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΣ έχουμε ένα όνειρο και ΑΓΩΝΙΖΌΜΑΣΤΕ να το κάνουμε πραγματικότητα με οποιοδήποτε τρόπο. Θέλουμε να ζήσουμε στο Πλωμάρι, τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής μας. Και θα τα ζήσουμε αξιοπρεπώς και μεγαλοπρεπώς, με όνειρα. Με ένα δρόμο προς Μυτιλήνη ασφαλή, με ένα δρόμο προς Αγιάσο ασφαλτοστρωμένο, με ένα λιμάνι που θα είναι ανοιχτό σε όλους τους γείτονες μας και θα παράγει χρήμα, έσοδα και ανάπτυξη για το τόπο και τη Λέσβο ολόκληρη, με δημόσιες υπηρεσίες και ένα Δήμο Νότιας Λέσβου όπου θα μπορούμε να διοικούμαστε και να βρίσκουμε το Κράτος και το Νόμο που τα έχουμε χάσει, σε ένα Πλωμάρι παραγωγικό και διοικητικό κέντρο μιας ανεπτυγμένης νότιας Λέσβου που τα παιδιά μας θα ζητούν να γυρίσουν πίσω και όχι να φύγουν και να ζήσουν αλλού.

Μην απογοητεύεστε, όλα είναι στο χέρι μας.
Ο σπόρος έπεσε. Ο αγώνας συνεχίζεται από ΟΛΟΥΣ

Μανώλης Αρμενάκας
Δικηγόρος
Πολιτευτής Ανεξάρτητων Ελλήνων

Facebook comments:

1 COMMENT

  1. Είμαστε πολίτες αυτής της χώρας, που θυμώνουμε, αηδιάζουμε, εξαγριωνόμαστε με όσα γίνονται για εμάς, χωρίς εμάς!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here